You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Završio Galeb 2008, dogodine Omiš Open!?

Održan je i posljednji (pokazni) turnir rukometa na pijesku Galeb 2008. U organizaciji Kluba rukometa na pijesku Dugi Rat na pješćanom terenu Kampa Galeb u Omišu, u predivnom ambijentu sastale su se četiri muške i dvije ženske ekipe. Kod muškaraca nastupili su aktualni prvak Hrvatske Detono Zagreb, KRP White boys iz Kaštela, RK Kaštela i domaćin KRP Dugi Rat. Kod žena nastupile su viceprvakinje hrvatske AKRP Detono Zagreb i debitantice RK Orkan (popularne TETKE).
Iako je turnir bio pokazni, natjecateljskog duha nije nedostajalo. Posjetitelji su mogli guštat u atraktivnim pogocima, piruetama, cepelinima..., ali i u neizvjesnim utakmicama...Dugoraćani su još jednom dokazali da spadaju u sami vrh u ovom sportu. U završnoj utakmici prijateljskog i promotivnog turnira pobjedili su aktualnog prvaka Hrvatske ekipu AKRP Detono ZG, a nadam se i "navukli" posjetitelje omišane i dugoračane, a pogotovo upravu kampa "Galeb" pod čijim bi pokroviteljstvom ovaj turnir mogao postati i novi službeni turnir rukometa na pijesku već od idučeg prvenstva Hrvatske.

Napomenuo bi da je turniru ispred HRS-a nazočila, ali i pomogla u organizaciji gđa.Iva Perica, inače IHF-ov delegat. Turniru su još nazočili g.Josip Pavić pročelnik za šport Općine Dugi Rat, te gđa.Petra Raljević ispred uprave kampa Galeb.

Šta se tiće natjecateljskog dijela postignuti su slijedeći rezultati:

Muški:

Dugi Rat - White boys 2:0
Detono Zagreb - Kaštela 2:0
Kaštela - Dugi Rat 0:2
White boys - Detono Zagreb 0:2
White boys - Kaštela 2:0
Dugi Rat - Detono Zagreb 2:0

Poredak:
1. Dugi Rat
2. Detono Zagreb
3. White boys
4. Kaštela

Turnir se igrao po principu "svak sa svakim". U prva dva kola nije bilo iznenađenja, pa su zadnje utakmice odlučivale o plasmanu. U utakmici za treće mijesto White boysi bili su bolji od kaštelana rezultatom 2:0.
U zadnjoj utakmici (možemo slobodno reći finalu) sastali su se Dugi Rat i Detono. U izuzetno atraktivnoj utakmici kojoj nije nedostajalo neizvjesnosti slavili su dugoračani rezultatom 2:0, ali samo da se zna da je pobjeda izborena zlatnim golom.
Zagrepćanima ostaje utjeha da su bili bolji u raspucavanju (shut-out) koje je izvedeno za publiku (ipak je ovo bio pokazni turnir).

Žene:

Orkan - Detono Zagreb 0:2
Detono Zagreb - Orkan 2:1

Poredak:
1. Detono Zagreb
2. Orkan

Rukometašice RK Orkana prvi put su nastupile u rukometu na pijesku, ali prema reakcijama ne i zadnji. Iako nisu pobjedile uspijele su išćupati set favoriziranim zagrepćankama. Utakmice su na opće oduševljenje (posebno muškog dijela publike) bile izuzetno zanimljive što je uvelike pridonjelo podizanju atmosfere. Nadam se da ovo nije zadnji put da gledamo ove ekipe kako međusobno igraju, već da ćemo ih dogodine opet gledati na pijesku Zagreba, Paga, Omiša...

Poslje turnira svi sudionici zaputili su se na Duće u Bistro "Casper" gdje je održan "after party" ili ti ga po našu večera koja se protegla do kasnih nočnih sati. Na odličnoj večeri i zabavi posebno bi zahvali našem domaćinu g.Tomi Jurčeviću i osoblju Caspera, svim donatora koji su takođe doprinjeli ovako dobroj atmosferi, a posebno svim sudionicima turnira koji su svojim pristupom i ponašanjem omogučili da sve prođe u fenomenalnom ozračju. Hvala Curama i momcima iz Detona, white boysima i kaštelanima, te posebna zahvala našim domaćim curama!

Nadam se da je ovo tek početak, te da ćemo se već dogodine ponovo okupiti u Omišu gdje ćemo se boriti za bodove prvenstva Hrvatske i european beach handball toura (EBT).

Foto izvješće: Ranka Čizmić