You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Za Guinnessa: Ekipa iz Dugog Rata odigrala najdužu rukometnu utakmicu

ZeleNije bilo lako, ali cilj je postignut: svijet je dobio još jedan ludi rekord za Guinnessovu knjigu. Neprekinuto 28-satno igranje rukometa na pijesku organizirano je u aquaparku mađarskog gradića Zalaegerszeg. U velikoj misiji za Guinnessa proteklog vikenda sudjelovalo je više od 250 rukometaša iz Hrvatske, Mađarske, Češke i Italije, kojima je pri obaranju rekorda - mnogo teže od lakog baratanja loptom - padala stalna dnevna vrućina, noćna hladnoća, te spavanje usitno. A nije se igralo “za šalu”, već pravi turnir... Uz dugoratsku ekipu KRP Dugi Rat koja je osvojila četvrto mjesto na turniru je sudjelovala i kaštelanska ekipa rukometaša na pijesku i još dvije zagrebačke, koje su ušle među prva tri mjesta, te ženska ekipa PMF-a, koje su osvojile drugo mjesto ...

ZA GUINNESSOV REKORD

Ekipa iz Dugog Rata odigrala najdužu rukometnu utakmicu svih vremena

Piše: Tanja Šimundić Bendić / Slobodna Dalmacija
Foto:  Ante Čizmić / Cropix
Izvor: Slobodna Dalmacija

KRP Dugi Rat

- Gadno je bilo, u 4.20 u zoru nam je bio termin za igru. Odspavaš 15 minuta, ako i toliko, jer u velikom šatoru noću su nas napadale silne muhe. Iskočiš iz tople vriće vani na hladan i vlažan pijesak. Zima, satima nismo spavali, a igra ne smije stajati. Bila je to jedna od težih utakmica, a odigrali smo ih pet u prva 24 sata. Ma, da igraš na franje nije lako, a ovdje se još junački moraš izborit s konkurencijom. I onda izgubiš u polufinalu na šut-aut s Mađarima, kojima su suci dobro išli na ruku. Ka svoji svome – u dahu su nam ispričali Frane Pleić i Marin Stipičić iz Kluba rukometa na pijesku Dugi Rat, koji je na svojoj posljednjoj utakmici, igranoj po teškom “zvizdanu”, u konačnici osvojio četvrto mjesto.

Pivo je teklo u potocima, a u borbi sa snom pomagala je i zafrkancija u kojoj su prednjačili Dalmatinci, a naše navijačke pjesme na kraju su naučili i Mađari.

KRP Dugi RatA da se obarao još jedan rekord, on bi zasluženo mogao pripasti poznatom mađarskom radiovoditelju, Farkasu Gergou. Taj čovjek doslovce ne prestaje pričati - od početka do kraja turnira njegov je glas pratio sve što se događalo i u niti jednom trenutku nije pokazao ni mrvicu umora. Čovjek fenomen...

Na europskom turniru su uz dugoratsku i kaštelansku ekipu rukometaša sudjelovale i još dvije zagrebačke, koje su ušle među prva tri mjesta. Dobro su igrale i jedine naše ženske predstavnice, Zagrepčanke iz ekipe PMF-a, koje su osvojile drugo mjesto. U muškoj se konkurenciji odlično snašla i Trogiranka Irena Džeko, koja je uletjela u kaštelanske White boyse, s kojima je bila osma.