Zlatni rukometaši svečano primjeni u općinskoj vijećnici

primanje u OpćiniDugoratski načelnik Jerko Roglić, nedavno je upriličio svečani prijem za "Dugi Rat", ekipu rukometaša na pijesku koji su prije dvadesetak dana postali postali prvaci Hrvatske. Ekipa koja već godinama nastupa na turnirima diljem Hrvatske pod imenom "Dugi Rat", u kojoj igraju igrači RK "Hrvatski dragovoljac" iz Dugog Rata, uskoro će se transformirati u klub rukometa na pijesku. Zlatne rukometaše svečano su primili, lipo im čestitali na ovom velikom uspjehu, ali i promicanju našeg malog mista, te sportašima poželjeli još bolje rezultate, kao i pomoć, čelnici Općine Dugi Rat, uz već spomenutog načelnika i Jozo Pavić, član poglavarstva zadužen za sport i kulturu, te donačelnik općine Domagoj Vuković, koji je u progodnom odužem slovu i upoznao mlade dugoratske sportaše s nastojanjima ali i problemima općine u kvalitetnijem osiguravanju nužnih uvjeta za treniranje i natjecanje (famozna dvorana) sportaša ...

Piše: Mladen Banović, Davor Grgat

Sportaši su se tako iz prve ruke upoznali sa trenutno nezavidnom situacijom glede izgradnje dvorane pogodne za natjecateljski rukomet (ali i za ostale sportove), ali i perspektivama koje se otvaraju ili će se otvoriti u nadajmo se bližoj budućnosti.

Detalj s primanja zlatnih rukometaša na pijesku u Općini Dugi Rat

Saznali smo tako da će se uz OŠ Jesenice u Oriju uskoro graditi školska sportska dvorana. Sredstva će biti (ili već jesu) osigurana, no ova školska dvorana je premala za natjecateljski rukomet, te će nažalost biti dostatna tek za treniranje rukometaša (na 1 gol) u zimskom periodu.

"Dugoratski rukometaši na pijesku do ove laskave titule došli su na Prvenstvu države gdje su se igrala tri turnira, sastavljena od 24 ekipe, odnosno bodovala su se tri turnira i zbroj bodova je dao prvaka države. Ako se naše stanje gleda u Europskom razmjeru, onda smo peti, a kada je riječ o ovogodišnjem učinku, možemo biti zadovoljni jer smo viceprvaci Europe", kazao je Joško Čizmić, predsjednik kluba Hrvatski dragovoljac.

Joško Čizmić. Detalj s primanja zlatnih rukometaša na pijesku u Općini Dugi Rat

"Ovim rezultatom smo ostvarili plasman na klupsko europsko prvenstvo koje se dogodine igra u lipnju mjesecu u trajanju od sedam dana na jednom mjestu, kao kup prvaka..." kazao je Čizmić, nadajući se da će se uspjeti rješiti financiranje odlaska državnih prvaka na europsko klupsko prvenstvo (Ligu prvaka rukoemtaša na pijesku), te podastirući pred Općinare i planove za dovođenje jednog službenog turnira rukometa na pijesku u našu malu Općinu, ili u susjedni Omiš, ako dugoraćani ne uspiju na pijesku Duća pronaći teren odgovarajuć za igralište.

Detalj s primanja zlatnih rukometaša na pijesku u Općini Dugi Rat

Kad već spominjemo igralište, navesti ćemo i jedan kuriozitet koji sportašima iz nekih drugih sredina graniči s sportskom fantastikom (nažalost, nama je to tako normalna svakodnevnica). Riječ je o tome da su državni prvaci do naslova najboljeg došli - a da nemaju igrališta!

Detalj s primanja zlatnih rukometaša na pijesku u Općini Dugi Rat

Da, dobro ste pročitali, dugoratski rukometaši na pijesku nemaju gdje trenirati i igrati sport u kojem su najbolji u državi

Detalj s primanja zlatnih rukometaša na pijesku u Općini Dugi Rat

Trče oni po pijesku Duća, pucaju oni po golu na Streljani, skaču piruete na asfaltu, a za spojit to dvoje, troje, triba im ići sve do Trogira, gdje postoji dovoljno prostora da se na pijesak stave dvije branke udaljene trideset metara i da se plastičnom trakom označi teren... Ma navikli su se naši rukometaši na sve nedaće. Pa zar jedini u II. ligi nemaju dvoranu gdje mogu svakodnevno trenirati?

Detalj s primanja zlatnih rukometaša na pijesku u Općini Dugi Rat
Općinski ministar sporta lipo je počastija zlatne dugoratske rukometaše na pijesku ...

I dok su naše Duće nadaleko poznate po svojim pješčanim plažama, tek natuknimo da bi mogle (i morale!) biti i po još nekim sadržajima koje je izgradila ljudska ruka, a ne samo bezvremenska igra Cetine i Mjeseca (plima i oseka).

Detalj s primanja zlatnih rukometaša na pijesku u Općini Dugi Rat
Pršut, sir, sokovi... Njamiiii ...

No tako je to u našem ljepom, ali i prilično uspavanom i nepoduzetnom kutku svijeta, kojeg ovakvi iskoci, uspjesi, samo još više uljuljaju u njegovoj orahovoj ljusci u jadranu budućnosti ...

Detalj s primanja zlatnih rukometaša na pijesku u Općini Dugi Rat
Uz lipu spizu i ugodno društvo lakše je planirati potrebno za iduće sportske uspjehe ...

Stjepko Čulić. Detalj s primanja zlatnih rukometaša na pijesku u Općini Dugi Rat
Ma je li ovo onaj zločesti komentator s interneta koji samo dipli o dvorani, i kad će dvorana, a potpisuje se sa stjepko... Bilo je problema otkriti ga... Tek kad je počeo govoriti... njam, njam, njam,... bio je raskrinkan!

Detalj s primanja zlatnih rukometaša na pijesku u Općini Dugi Rat

Detalji s primanja zlatnih rukometaša na pijesku u Općini Dugi Rat

primanje u Općini

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog