Rukomet na pijesku: Nakon Paga peti

Na posljednji ovogodišnji turnir rukometa na pijesku krenula je u subotu ujutro standardna DUGI RAT ekipa (Zele, Marin, Jezgra, Žuti, Slina,Vepar, Guja, Nježni, Jux, Nikola, Grubi, Mirica i Ćupa) pojačana sa 40 Bandidosa i nekoliko pripadnica ljepšeg spola (Gea, Mini, Ruža i Rake) sa svežugajućim, ali dobrim šoferom Farićem. Put od nekakvih 4 sata ugodno je prošao uz karte i zafrkanciju, a kod gazde Jovića, u centar Olympico stigli smo oko podne, dva sata prije prve utakmice. Bili smo u grupi sa ekipama Kaj Boo Boo iz Zagreba i White Boysima iz Kaštela ...

RUKOMET NA PIJESKU

Dugoraćani na Pag Open 2006

Piše: Ćupa

Na posljednji ovogodišnji turnir rukometa na pijesku krenula je u subotu ujutro standardna DUGI RAT ekipa (Zele, Marin, Jezgra, Žuti, Slina,Vepar, Guja, Nježni, Jux, Nikola, Grubi, Mirica i Ćupa) pojačana sa 40 Bandidosa i nekoliko pripadnica ljepšeg spola (Gea, Mini, Ruža i Rake) sa svežugajućim, ali dobrim šoferom Farićem. Put od nekakvih 4 sata ugodno je prošao uz karte i zafrkanciju, a kod gazde Jovića, u centar Olympico stigli smo oko podne, dva sata prije prve utakmice. Bili smo u grupi sa ekipama Kaj Boo Boo iz Zagreba i White Boysima iz Kaštela. Vrijeme prije utakmice smo proveli u kafiću i ponajviše u bazenu gdje su Slina i Jux izvodili lude skokove i pritom zalijevali obližnji šank izluđujući konobare.

U 14 sati upali smo na vrući paški pijesak protiv ekipe Kaj Boo Boo koju smo u Zagrebu podcijenili i koja nas je pobijedila. U napetoj utakmici Dugoraćani su pobijedili 2:1 u setovima zahvaljujući ponajviše Zelinim piruetama i igri u obrani kojom je kraljevao Žuti. Budući da je slijedeća utakmica bila na rasporedu u 4ipo morali odustati od ručka koji se na kraju pretvorio u večeru. Ekipu White Boysa poznajemo iz velikog rukometa, a izvan terena smo odlični. Na pijesku smo to zaboravili i uz maksimalnu ozbiljnost svladali Boyse 2:0 i prošli u osminu finala. Posebno dobro je odigrao marker Miro Cripnja.

Umorni od sunca i trke skotrljali smo se u grad na zasluženu večeru. Prelazeći most Jux i Slina su ugledali visoku stijenu (4-5 m) pa su se okušali u skakanju. Moglo je bit gadno budući da je Jux skoro skočio u brod koji je prolazio ispod posta (garant bi ga potopio).

S večere smo išli pravac Bus di smo se presvukli za izlazak. Večer smo proveli u kafiću gdje se uz tamburice pilo i pjevalo do kasnih sati.

Sutradan u 10ipo ujutro dočekala nas je ekipa Stucka u osmini finala protiv koje nismo prije igrali. Krenuli smo dobro, piruete su upadale i ostvarili smo značajnije vodstvo. A onda par grešaka i počelo je standardno žuganje na relaciji Marin-Zele i gosti su se približili na par golova razlike. Ipak, uspjeli smo se sabrati i privesti set kraju. U drugom setu Štuke nisu imale šanse i to je 2:0 za ekipu Dugog Rata.

 

U četvrtfinalu nas je tradicionalno dočekala ekipa Let Cepelin-Tomasoft koju smo u prethodnim okršajima pobijeđivali. Tomasoft su u utakmicu krenuli agresivno igrajući konstantni presing na što se Dugoraćani nisu navikli i Tomasoft je glatko odnio prvi set. U drugom setu Dugoraćani su pukli, počela je svađa na sve strane i protivnici dolaze do lakih 2:0.

Tomasoft je na kraju pobijedio, svladavši Golden Ballse u finalu. Na Pag smo došli kao četveroplasirani, a sezonu završili kao petoplasirani što nije zadovoljilo klupske ambicije.

U Dugi Rat smo se ipak vratili sretni jer je to bilo još jedno odlično sportsko druženje i nezaboravan provod.

Konačni poredak Pag open 2006:

1. Let Cepelin Toma-soft
2. Golden balls
3. KRNP Rašljar
4. Popescu
5. Dugi rat
6. Jel te baca
7. Easy-rider BHC
8. KRP PMF...

Prvenstvo Hrvatske - konačni poredak

1. Golden balls 173
2. KRNP Rašljar 172
3. Popescu 166
4. Let Cepelin Toma-soft 148
5. Dugi rat 143
6. KRP PMF 124
7. Glista 78
8. Bj 65
9. White boys MPB ST 65
10. The Simpsons 62
...

Foto izvješće by Gea:

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog