You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

ZAVRŠNICA PH ZA MLAĐE KADETE

dragovoljacNakon Festivala rukometa u Umagu je započela i završnica Prvenstva Hrvatske za mlađe kadete (igrači rođeni 2000. i mlađi). Na završnicu se plasiralo 16 momčadi te su iste bile raspoređene u četiri grupe, Skupinu A činili su Poreč, Dubrava, Osijek i Viro Virovitica, skupina B bila je rezervirana za PPD Zagreb, Hrvatski dragovoljac, Rovinj i Slatinu. Zamet, Dugo Selo, Zadar i Varaždin 1930 bili su u skupini C, dok su posljednju D skupinu zauzeli Karlovac, Ivanić, Đakovo i RK Balić-Metličić. Po završetku natjecanja zlato je otišlo u ruke PPD Zagreba, srebrna medalja pripala je Poreču, dok su se bronco okitili rukometaši Zameta.

Po završetku igranja po skupinama u skupini A vodeći je bio Poreč sa šest bodova, na drugom mjestu našla se Dubrava s četiri boda, treća je bila momčad Viro Virovitice s dva osvojena boda, dok se na začelju našao Osijek bez boda. Najbolji u grupi B bio je PPD Zagreb s maksimalnih šest bodova, iza njega smjestio se Rovinj s dva boda, s istim brojem bodova Slatina se našla na trećem mjestu, dok je posljednji, također s dva boda, bio Hrvatski dragovoljac. U skupini C vodeći je bio Zamet sa šest bodova, Dugo Selo s četiri boda drugi, na trećem mjestu smjestio se Varaždin 1930 s dva boda, dok je posljednji bio Zadar bez osvojenog boda. Karlovac je bio prvi u skupini D sa šest bodova, Ivanić drugi s tri boda, RK Balić-Metličić treći s dva boda, dok je Đakovo s jednim bodom zauzeo četvrto mjesto.

Prve dvije ekipe iz svake skupine igrale su razigravanja za polufinale u dvije grupe, dok su treće i četvrtoplasirane ekipe igrale u dvije grupe za poredak. U prvom polufinalnoj skupini PPD Zagreb ponovno je bio prvi sa šest bodova, Poreč drugi s četiri boda, Dubrava treća s dva boda te Rovinj posljednji bez osvojenog boda. U drugoj polufinalnoj skupini Zamet se istaknuo kao vodeći sa šest bodova, Karlovac drugi s četiri boda, Ivanić treći s dva boda te Dugo Selo na začelju bez boda. U prvoj grupi za poredak najbolja je bila momčad Viro Virovitice s četiri boda, s istim brojem bodova druga je bila Slatina, treća s dva boda bila je ekipa Osijeka, dok se Hrvatski dragovoljac našao četvrti s dva boda. U drugoj grupi za poredak vodeći je bio RK Balić-Metličić sa šest bodova, Varaždin 1930 s tri boda bio je drugi, Zadar s dva boda treći, a posljednji su bili rukometaši Đakova s jednim bodom.

Posljednjeg dana natjecanja igrale su se utakmica za poredak od petog do 16. mjesta te polufinale i finale.

U utakmici za 15. mjesto Hrvatski dragovoljac slavio je nad Đakovom 22:17 (10:8), a u borbi za 13. mjesto rukometaši Zadra su u vrlo neizvjesnoj utakmici bili bolji od Osijeka 21:20 (12:10).

Velika borba vodila se za 11. mjesto između Varaždina 1930 i Slatine, a na kraju bolji su bili Varaždinci 20:19 (11:10). Jednako zanimljivo bilo je i u utakmici za deveto mjesto u kojoj je Viro Virovitica pobijedila RK Balić-Metličić 22:21 (12:8).

Rukometaši Rovinja uvjerljivo su slavili nad momčadi Dugog Sela 26:17 (14:9) te tako osigurali sedmo mjesto na završnici Prvenstva Hrvatske. Dubrava je minimalno slavila nad Ivanićem za peto mjesto rezultatom 16:15 (10:8).

U prvom polufinalnom susretu susreli su se PPD Zagreb i Karlovac, a svoje mjesto u finalu osigurali su Zagrebaši koji se pobijedili 23:20 (16:8). Drugo polufinale odigrali su Zamet i Poreč, a istarski igrači svladali su vršnjake iz Rijeke 17:14 (9:5).

U utakmici za treće mjesto i brončanu medalju Zamet je slavio nad Karlovcem 16:13 nakon što je u prvom dijelu bilo izjednačeno (9:9).

Zlatno odličje i naslov prvaka Hrvatske otišlo je u ruke Zagrebaša koji su slavili nad Porečom. Rukometaši predvođeni trenerom Borisom Nemecom već su u prvom dijelu utakmice pokazali nadmoć, naime, već u uvodnim minutama poveli su 4:0 da bi na kraju na odmor otišli pri vodstvu 13:3. U drugom poluvremenu ništa se nije promijenilo, imali su Zagrebaši i +10 (17:7) te su susret sigurno priveli kraju i slavili 23:9. Kod Zagreba najbolji je bio Luka Planinić sa šest pogodaka, dok se kod Poreča istaknuo Ivan Filipović s tri gola.

FINALE:
PPD Zagreb – Poreč 23:9 (13:3)

PPD Zagreb: Purić, Medić, Starčević 4, Brnić, Kasap, Kajba, Obratov Beganović 1, Fritz, Kraljević, Šafranko 4, Bunjački 1, Planinić 6, Družinec 2, Svetina 3, Benković, Javor 2
Trener: Boris Nemec

Poreč: Popović, Kovaček, Pribetić, Štifanić, Gašparini Šegon, Žagar, Filipović 3, Tomašević 1, Đini 1, Radešić 1, Brkić 2, Plovanić, Muranović, Rakovac, Šuman 1, Petrovski
Trener: Miroslav Mataija

Najbolja sedmorka Prvenstva:
VRATAR – Filip Popović (Poreč)
LIJEVO KRILO – Leon Hrvojević (Karlovac)
DESNO KRILO – Paolo Kraljević (PPD Zagreb)
PIVOT – Gianfranco Pribetić (Poreč)
VANJSKI – Ante Ivanković (Dubrava)
VANJSKI – Luka Planinić (PPD Zagreb)
VANJSKI – Mateo Maraš (Balić-Metličić)

Najbolji pojedinci Prvenstva:
NAJKORISNIJI IGRAČ – Ivan Filipović (Poreč)
STRIJELAC – Marin Bočkaj - 56 golova (Hrvatski dragovoljac)
NAJBOLJI OBRAMBENI IGRAČ - Veron Načinović (Zamet)

Najbolji trener:
Boris Nemec (PPD Zagreb)

Konačan poredak:
1. PPD ZAGREB
2. POREČ
3. ZAMET
4. KARLOVAC
5. DUBRAVA
6. IVANIĆ
7. ROVINJ
8. DUGO SELO
9. VIRO VIROVITICA
10. BALIĆ-METLIČIĆ
11. VARAŽDIN 1930
12. SLATINA
13. ZADAR
14. OSIJEK
15. HRVATSKI DRAGOVOLJAC
16. ĐAKOVO

 {fcomment}