You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Zakon i bez braće (Pleić)

Detalj sa utakmice u BiograduMala dvorana Sportskog centra „Gripe“, Split, Subota, 14.04.2007.
2.HRL-jug, 17.kolo
RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK „BIOGRAD 31:29(14:13)
Ovo je bila jedna od onih utakmica koju se moralo dobiti. Povod za takvo mišljenje ležao je u činjenici da su Dragovoljci i u gostima pobijedili ekipu Biograda, koja je, usputno rečeno, poslijednja na tablici, što ne znači da momci ne znaju igrati rukomet. Dapače! Stoga se logično i očekivalo da se pobjedom i teoretski osigura ostanak u drugoligaškom natjecanju.No, kako to obično biva kod ovakvih utakmica za ekipu sa Streljane, utakmica je na kraju ispala puno težom i zahtjevnijom, nego što je to objektivno trebala biti...

Nekakva nervoza i nepotrebna napetost stalno je bila prisutna u redovima domaćina. A to su motivirani gosti znali mudro iskoristiti, pa se rezultat sve negdje tamo do sredine drugog poluvremena vrtio oko egala ili blage prednosti ekipe Dragovoljca. Tek tada domaći rade seriju od nekoliko pogodaka bez primljenog gola i prelamaju utakmicu. No, na samom kraju, umijesto da mirno privedu utakmicu od +5 golova razlike kraju (30:25), Dragovoljci se počimaju ponašati neozbiljno, pa su hrabri gosti iz Biograda uspijeli u samo nešto više od minute vremena svesti rezultat na podnošljivih -1 razlike (30:29), tj. završiti utakmicu rezultatom 31:29.
 U redovima domaćih nešto bolji od ostalih u ovom „sivom“ izdanju bili su Skender, s 9 postignutih golova, te Stipičić sa 7, a kod gostiju su se istaknuli Duvnjak, s 9 postignutih golova iz igre, te Dumančić s 5 iz sedmeraca i 4 iz igre..

Nadamo se da će ovakve tekme ubuduće ekipa Dragovoljca puno elegantije rješavati kako se ne bi čuli nekakvi nepotrebni komentari i primjedbe poslije svega, kao što je to, nažalost, bio slučaj ove subote! No, kako god da ti ekipa igra, ukoliko si njezin navijač i simpatizer, očekuje se da budeš uz nju u dobru i zlu, a to se za neke „naše“ ljude, koji su se u ovu subotu našli na tribinama dvorane u Splitu, nije moglo, nažalost, reći. Ali, bit će bolje u svakom smislu i pogledu ubuduće... ..nadam se.....


RK „HRVATSKI DRAGOVOLJAC“   DUGI RAT
Joško Ivanišević, M. Perić (4), H. Vuković (2), M. Skender (9), J. Rakuljić, L. Ercegović, J. Brzović, S. Čulić, I. Jerčić, Jere Ivanišević (3), J. Tokić (6), M. Stipičić (7), A. Čizmić.
Sedmerci: 3/4
Isključenja: 12 minuta
Trener: Zlatko Grubiša
Sl. Predstavnik: Joško Čizmić


RK „BIOGRAD“   BIOGRAD
T. Tomić, D. Trilić, Š. Markić (3), M. Troskot (1), T. Stojanov (5), I. Katuša, F. Colić, D. Dumačić (9), T. Šarić, L. Zorica (4), D. Duvnjak (7).
Sedmerci: 5/6
Isključenja: 8 minuta
Trener: Anito Jaličić


Suci: Marko Mucić i Robert Parunov
Nadzornik: Ðino Giljević