You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Teško, ali slatko na početku

Nedjelja, Velika dvorana Sportskog centra „Gripe“, Split, 30.09.2007.
1.kolo, II.HRL-jug
RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK MANDARINKO OPUZEN 24:21(9:13)
Prvo poluvrijeme očajno i za zaborav, početak drugog poluvremena jako dobro, a do kraja tvrdo i rastrgano s refulima dobre igre... Ovako bi se mogla kratko opisati igra ekipe Dragovoljca na otvaranju nove rukometne sezone na drugoligaškom jugu! Ako se sve skupa rezimira, čini mi se da trener Grubiša ne može biti baš pretjerano zadovoljan. Neki elementi igre su jako dobri, ali na nekima bi trebalo i još će se puno radit...Sve u svemu, ipak smo zasluženo pobijedili! A i mi sami znamo da se moramo popravit, no dajte nam još nešto vremena. Pa, ipak, sezona je tek počela...vremena još ima! A i ne zaboravimo da smo ostali bez par važnih prvotimaca (Stipičić, J. Tokić, Ercegović), da su neki bili primorani zbog ozljeda odgledati utakmicu (Čizmić i F.Pleić), da se Zvijezda Čoko nije prigleda, a mladi se tek uigravaju s nama „starima“, pa ja vjerujem da će ovo sve skupa krenut samo na bolje! O samoj tekmi više u nastavku ovog članka...

Piše: Jere Ivanišević Bijesni
Foto: Sipa


Zagrijavanje pred utakmicu...

Jedino vodstvo u prvom poluvremenu imali smo samo na samom njegovom početku. Bilo je to 1:0 i to tek u 3.minuti. Igralo se s obje strane čvrsto i agresivno u obrani, a teško, sporo i nepovezano u napadu. Sve svodilo na solo-akcije pojedinaca i u takvoj igri nije bilo ni draži, ni ljepote.


Detalj sa utakmice...

Kad su Dragovoljci na sve ovo dodali i bezidejnost, gosti iz Opuzena su se uskoro lakoćom odlijepili na sigurnih 5 razlike -  5:10 u 22. minuti utakmice. Nikako se nismo mogli složiti u napadu. Kao da nismo htjeli igrati i čini mi se da smo apsolutno svi bili dekoncentrirani i „van“ utakmice. Stoga je bilo i neizbježno da na odmor otiđemo s negativnim rezultatom – 9:13.


Detalj sa utakmice...

Izgleda da je „jezikova juha“ trenera Grubiše rastrijeznila Dragovoljce dok su bili na predahu između dva poluvremena jer se domaćini nisu mogli ni prepoznati početkom drugoga poluvremena. Granitna i pokretna obrana, na čelu sa sjajnim povratnikom „Bibom“ Pivcem, koji je tada ukrotio najboljeg igrača gostiju Maletu, omogućavala je lake i uspiješno realizirane kontre za naša krila, pa se rezultatska prednost gostiju uskoro otopila na samo 12:13.


Detalj sa utakmice...

U narednih 15-ak minuta vodila se prava i tvrda bitka na terenu. Jednoj i drugoj ekipi ova 2 boda su puno značila. Rezultat je stalno bio u egalu i bilo je pitanje tko će ostati pribraniji i skoncentriraniji do samog kraja, pa da odnese pobijedu. Nakon štoje u razdoblju od 46. do 51. minute briljantni vratar domaćih Joško Ivanišević skinuo 3 sedmerca za redom, gosti su jednostavno „pukli“! Igrači su pali psihički, službeni predstavnik im je dobio i crveni karton i čaša je bila prelivena...


Detalj sa utakmice...

Dragovoljci su mirno prešli u vodstvo i do kraja staloženo očuvali svoju prednost. Završilo je 24:21.

Za kraj mogu samo još reći da nam je ovo bila jedna vrsta hladnog tuša za triježnjenje. Umalo smo ostali bez važnih bodova i doveli se u nezgodnu i neželjenu situaciju. No, na greškama se uči! Ja se nadam da ćemo svoje pravo lice iskazati i prikazati u utorak navečer u 20 sati na legendarnoj „Streljani“ kad igramo kup-susret protiv starih poznanika i prijatelja RK „Adriachem“ iz Kaštela. Dođite i bodrite nas do nove pobijede u što većem broju! Doviđenja na Streljani...


Zabrinuti navijači

RK „HRVATSKI DRAGOVOLJAC“   DUGI RAT
Joško Ivanišević, Josip Lazarušić, M. Perić (4), H. Vuković (5), J. Klarić, M. Skender (6), I. Pleić (3), J. Rakuljić, L. Perić(1), J. Brzović, S. Čulić (2), I. Jerčić, Jere Ivanišević (1), M. Pivac (2).
Sedmerci: 1/1
Isključenja: 4 minute

Trener: Zlatko Grubiša
Sl. Predstavnik: Darko Utrobičić


Detalj sa utakmice...

RK „MANDARINKO OPUZEN“   OPUZEN
B. Prović, A. Dropuljić, T. Deak, T. Perojević (4), D. Maleta (9), M. Burđelez(1), I. Odak (4), I. Mataga (1), T. Mataga (1), A. Mataga (1), G. Bošković, V. Jakšić, S. Vuletić, V. Drljepan.
Sedmerci: 3/6
Isključenja: 12 minuta (CK – Maleta 60.min)

Trener: Dubravko Simić
Pom. trener: Ivo Ključe
Sl. Predstavnik: Oliver Mušan

Suci: Marko Mucić i Roberto Parunov
Nadzornik: Josip Perić