You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Sv. Josip donio 4 nova boda

Trogir, 19.03.2005.
1.HMKRL-jug 6.krug
RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK SOLIN  25:22 (12:10)
RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK TROGIR  19:18 (10:11)

4 velika razloga za slavlje bilo je za "mlađe" ove subote u Trogiru u nastavku 1.HMKRL..nova 4 boda, velika ko kuća, upotpunila su feštu Sv. Josipa zaštitnika župe...RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK SOLIN  25:22 (12:10)

RK "Hrvatski dragovoljac"
Mladin; Tomić; Raos; Jerčić (1); Nazor (1); Perić (2); Klarić (6); Budić; Pleić (6); Tokić (9); Vuković; Erceg; Bilić; Grgat;
Trener: Krešo Glavica

RK "Solin"
Topić; Pejić (3); Ninčević (5); Vrgoč (6); Majić; Čubić (1); Perić; Sesartić (1); Gotovac (5); Bottrić (1);
Trener: Ante Božan

U pravoj i uzbudljivoj, muškoj i čvrstoj utakmici jači i smjeliji bili su dugoračani koji su preuzeli sve konce u svoje ruke nakon početnog vodstva solinjana.

Brzim protuudarima, smjelog i sportski drskog Tonija Tokića, popularnog Cuje, koji je razornim bombama parao mrežu solinjana, dugoračani odlaze na +3 a semafor svijetli 4:1.

No pad koncentracije prvog vratara dugoračana Mladina, uzrokovanog glađu (nije stigao ručati) uz nekoliko olako primljenih golova, vraća solinjane u život.

Utakmica ulazi u egal te se igra gol za gol.Poluvrijeme pripada dugoračanima sa +2 ali i u nastavak se ulazi sa mini-serijom od 2 uzastopna pogotka, s obzirom da je Mladin u svlačionici u 3 griza smazao sendvič, te je uz nekoliko njegovih obrana vodstvo postalo osjetljivije.

No, uporni solinjani nisu dopustili totalni krah te se grčevito bore i to im donosi ploda sve do rezultata 19:19.

Tada Pleić, Tokić i Klarić daju gas do daske uz nekoliko obrana Mladina, čine seriju od 5-0, utakmica je prelomljena, 2 nova, dragocjena boda upisana.

Igrač utakmice: Toni Tokić - CujoRK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK TROGIR  19:18 (10:11)


RK "Hrvatski dragovoljac"
Mladin; Tomić; Raos; Jerčić; Nazor (2); Perić (2); Klarić (5); Budić; Pleić (8); Tokić (2); Čurlin; Erceg; Bilić; Brzović;
Trener: Krešo Glavica

RK "Trogir"
Vuletić; Projić; Hrsto (4); Ševo (4); Tosti (8); Želalija (1); Bilić (1); Milat; Šarić; Pelja; Vukman; Šuljak; Senjanani;
Trener: Ivo Grga

Još se nije slegla prašina od prethodne utakmice, već su "mlađi" morali na parket u koštac sa odmornijim trogiranima.

Osjetljivo umorni, mlako su krenuli u utakmicu i dok si trepnuo semafor svijetli 7:3 za euforične trogirane. Mali predah i nekoliko savjeta urodilo je plodom te se utakmica stabilizira, dugoračani stiskaju gas pa je do poluvremena rezultat sveden na samo -1.

Pomalo ispuhano djelovali su trogirani u tim trenucima što se i pokazalo u nastavku kada dugoračani rade seriju od 4-0. No tada ponovno pad u igri, trogirani se vračaju uz navještaj same drame i trilera u finišu utakmice s obzirom da su golovi sve teže padali na obje strane zbog evidentno prisutnog umora, pogotovo kod dugoračana.

Tada ipak se dogodio Frane Pleić, kapetan je odigrao kapetanski iako je u samoj završnici na sebi svojstven način kidao živce prisutnim u cijeloj dvorani koja je bila na nogama. U doslovce zadnjim sekundama susreta pogodio je za pobjedu dugoračana te donio još 2 nova boda te zalužio i epitet igrača utakmice.

Igrač utakmice: Frane Pleić