You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Stobreč Adriachemu, Dugi Rat dragovoljcu

Sudionici turnira u Stobreču!DUGI RAT, STOBREČ, 11.9.2004.
Turnir povodom 50 godina postojanja kluba za dječake (Stobreč),mlađe kadete i kadete (Dugi Rat)

U povodu proslave 50-te obljetnice postojanja rukometnog kluba u Dugom Ratu, održana su turniri u Stobreču za dječake, te u Dugom Ratu za Mlađe kadete i kadete.

Predsjednik Joško Čizmić predaje pobjednički pehar kapetanu Nikoli Vrkiću.Ml.kadeti HD-a sa pobjedničkim peharomU Stobreču u konkurenciji dječaka rođ. god.'92, najbolji su bili dječaci RK Adriachem iz Kaštel Gomilice pobjedivši u finalu vršnjake iz Dugog Rata, dok su treći dječaci Solina, a četvrti zagrebački Maksimir Princ.

U Dugom Ratu su i u konkurenciji mlađih kadeta i kadeta finale izborili rukometaši Maksimir Princa i Hrvatskog dragovoljca. U obe utakmice tijesno, ali i zasluženo slavili su dugoraćani. Treće i četvrto mjesto kod mlađih kadeta zauzeli su RK Trogir i RK Hr.dragovoljac 2, a kod kadeta RK Trogir i RK Kamičak...

U jutarnjem programu na stobrečkoj "Streljani" održan je turnir za dječake rođene 1992. i mlađe, na kojem su nastupale četiri ekipe: Hrvatski dragovoljac, Adriachem, Solin, Maksimir Princ, te u predigri polaznici škole rukometa rođeni 1994. i mlađi  rukometnih škola Solina i Hrvatskog dragovoljca (Stobreč, Dugi Rat i Omiš).

U predigri "školarci" dragovoljca uvjerljivo su svladali vršnjake iz Solina rezultatom 8:2.

U natjecateljskom dijelu Hrvatski dragovoljac bio je bolji od Solina, dok je Adriachem lako savladao dječake Maksimir Princa. U utakmici za treće mjesto solinjani su uvjerljivo porazili goste iz Zagreba, kao i dječaci Adriachema vršnjake Hrvatskog dragovoljca u utakmici za prvo mjesto.

Sve utakmice odsudio je Stjepko Čulić, a pohvalili bi organizatore prije svih glavnog i odgovornog Boška Nazora, neizostavne Joška čizmića i Darka Utrobičića Ćaru, te Joška ivaniševića i Krešimira Glavicu. Ujedno bi se zahvalili gospodinu Kamberu - Kambi na kolačima i ostalim "stobrečkim" roditeljima koji su osigurali ručak za sve sudionike turnira.

Konačni poredak:

 1. RK Adriachem - Kaštel Gomilica
 2. RK Hrvatski dragovoljac - Dugi Rat
 3. RK Solin TC - Solin
 4. RK Maksimir Princ - ZagrebU Dugom Ratu u kategoriji mlađih kadeta nastupale su ekipe:  Hrvatski dragovoljac 1,  Hrvatski dragovoljac 2, Trogir i Maksimir Princ.

U prvoj utakmici dugoračani "1" su bez većih problema savladali momčad Trogira rezultatom 12:6, dok su zagrepčani protiv HD 2 bili još uvjerljiviji i slavili rezultatom 22:6.

U utakmici za treće mjesto trogirani su u samoj završnici savladali drugu momčad Hr. dragovoljca (15:13), dok su dugoračani u finalu na iznenađenje svih dosta lako savladali po mišljenju upućenih favorite RK Maksimir Princ rezultatom 19:12 .

Rezultati:

Polufinale:
Hrvatski dragovoljac 1 - Trogir   12:6
Hrvatski dragovoljac 2 - Maksimir Princ   6:22

Utakmica za 3. mjesto:
Trogir - Hrvatski dragovoljac 2   15:13
Finale:
Hrvatski dragovoljac 1 - Maksimir Princ   19:12

Konačni poredak:

 1. RK Hrvatski dragovoljac 1 - Dugi Rat
 2. RK Maksimir Princ - Zagreb
 3. RK Trogir - Trogir
 4. RK Hrvatski dragovoljac 2 - Dugi Rat

Hrvatski dragovoljac 1:M. Tomić; J. Mladin; V. Jerčić; M. Nazor; L. Grgat; L. Perić; J. Rakuljić; J. Klarić; P. Ćurlin; L. Erceg; V. Brzović; S. Pavković; T. Tokić; I. Raos;
Trener: Krešimir GlavicaU kategoriji kadeta također su nastupale četiri ekipe: Hrvatski dragovoljac; Trogir; Kamičak; Maksimir Princ;

Favoriti su u polufinalnim utakmicama izborili  lagane pobjede, te je sve bilo spremno za veliki finale. Napomenimo da su dugoračani savladali Kamičak, a zagrepčani Trogir gotovo identičnim rezultatom (17:11 odnosno 17:10).

U utakmici za treće mjesto Trogir je savladao Kamičak 15:7, a u posljednjoj utakmici "ljepotici turnira" koja je obilovala lijepim potezima, preokretima i "muškom" igrom domaćini su spretno i sretno pobjedili i prigrabili pobjednički pehar.

Rezultati:

Polufinale:
Hrvatski dragovoljac-Kamičak 17:11
Maksimir Princ-Trogir 17:10

Utakmica za 3. mjesto:
Kamičak-Trogir 7:15

Finale:
Hrvatski dragovoljac-Maksimir Princ 15:14

Konačni poredak:

 1. RK Hrvatski dragovoljac - Dugi Rat
 2. RK Maksimir Princ - Zagreb
 3. RK Trogir - Trogir
 4. RK Kamičak - Sinj

Za Hrvatski dragovoljac su nastupili: I. Jerčić; S. Tokić; T. Lažeta; N. Ćoko; N. Vrkić; I. Siničić; J. Tokić; L. Ercegović; M. Perić; A. Katalinić; F. Pleić; M. Ðurić; B. Pandža; F. Marčić;
Trener: Krešo Glavica


Na kraju bi se zahvalili svima onima koji su pomogli da se sve ovo organizira, posebno općini Dugi Rat koja je sanirala tribine na streljani, te na taj način omogučila brojnim gledateljima da ugodno mogu odgledati sve utakmice (bit će ih još puno), a na kraju bi se zahvalili svim sudionicima turnira, a posebno RK Maksimir Princ koji su potegli čak iz Zagreba da uveličaju našu proslavu!