You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

SOLIN, TROGIR I SINJ PAPIRNATI FAVORITI

Detalj sa utakmice 2.HRL-jugRukometni drugoligaši Juga kreću u novu prvenstvenu sezonu ovog vikenda. Muška liga brojat će 11 klubova, jer je prije nekoliko dana odustala Jelsa (financijski problemi), ženska 10 klubova, a nakon što su prvoligaši Split i Lipovac Vranjic svoje druge sastave preselili u treću ligu, naravno opet zbog smanjenja troškova.

Dvojac koji odskače

Na žalost moguće je odustajanje i djevojaka Petra Krešimira iz Šibenika, koje u svom gradu nemaju nikakvu potporu sportskih struktura, ali u HRS-u nam do jučer nisu mogli dati službenu potvrdu. Šteta, u vrijeme kada smo olimpijski i svjetski prvaci gase nam se klubovi. Pitanje, koliko je HRS trebao brzo reagirati i pokušati pomoći.

Teško je prije starta prognozirati favorite. Ipak, kod muškaraca Solin i Trogir nekako pokazuju više ambicija od ostalih, makar će svi željeti biti blizu vrha. Novi je trener Solina Grizelj, iskusni Mustapić se vratio nakon epizode u Splita i Zameta, pa Uvodić, Šipić iz Krilnika…Trogir s Mitrom i mladošću, Borisom Klarinam (novim-starim) trenerom, također željan povratka u prvoligaško društvo. Kaštelani su u istom sastavu, ostao je prvi lanjski strijelac lige, Matko Bujas, trener Ante Jureškin ima dobru logistiku za ligu, pa je realno očekivati mjesto u vrhu tablice. Cetinka je slabija za Bajića (Split), Hrvatski dragovoljac uvijek želi potvrdu kvalitetnog rada s mladima pretočiti u uspjeh seniora. Stalno gostuju, to im je najveći hendikep. Svi iz tandema koji smo izdvojili, mogu pobijediti svakog. To je možda najveća draž natjecanja, uz činjenicu koja također ohrabruje, da je liga mlada i perspektivna. Novajlije Biograd i Šibenik neće se lako predati.


Sinjanke love vrh

Kod djevojaka uvijek puno oscilacija, a promjena u ekipama nema previše, iako su neki vratili igračica iz prošlih sezona. Uvodna kola će pokazati može li Sinj, godinu dana starije, s jednim prvoligaškim kvalifikacijama iskusniji, opet biti u vrhu. Marija Žanko ima isti sastav u kojem dominiraju Anita Jadrijević i Kristina Vrdoljak. Knin uvijek ima visokih ambicija, Trogiru su se vratila sada već iskusne Tramontana i Žižak, možda još poneka, oni koje prate klub kažu da je uz ekipu i stari rukometni lisac Slavko Bralić. Metković je lani igrao odlično, sigurno je daće opet biti pri vrhu, ovisno koliko klub stvarno ima ambicija. U susjednim Pločama stasala je talentirana generacija 15-godišnjakinja, uskoči li u pomoć Kornelija Klinac, eto sastava za vrh. Orkan je uvijek tu, Ercegović, Rakela, Medar, pa mlade Kačunić, Tokić, Mistrić i druge, mogu puno. Makarska mlađa nego lani, opet stalno u gostima, ali željna dokazati da kadetkinje poput Andrijašević, Vrkaš, Pinterić, Delić i druge, mogu pomoći Gojak, Majstoroić Gudelj, Čović i Radić. Zadar, Vrgorac, također imaju svojih želja i nitko ih ne smije smatrati autsajderima.