You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

SOKOLANA ZAVIJENA U CRNO

kup rkrkRK Ribola Kaštela - Hrvatski Dragovoljac    20:24

Velika pobjeda Dragovoljca u Kaštelima!

U gradskoj dvorni Sokolana, u Kaštel Sućurcu, ovu nedjelju je odigran susret između domaćina Ribola Kaštela i rukometnog kluba Hrvatski Dragovoljac pred više od 500 gledatelja (uglavnom gostujućih)! Dragovoljac se pod vodstvom trenera Pleića ozbiljno pripremio za ovu vrlo važnu utakmicu na startu polusezone, te spremno otišli na neugodno gostovanje.

Dragovoljac je od početka utakmice nametnuo jak ritam domaćim igračima, što je posebno bilo vidljivo u obrani koja je na čelu s vrlo raspoloženim golmanom Stipom Maleničićem vrhunski odrađivala svoju zadaću. Kaštelani su se mučili u napadu dok je Dragovoljac imao visoku realizaciju na drugoj strani iako su konstantno igrali pod presingom sudaca koji nisu dozvoljavali duže napade. Završnica prvog poluvremena definitivno pripada Dragovoljcu s sjajnom serijom od 6-0, te prvo poluvrijeme završava rezultatom 7-13 za Dragovoljac.

Početkom drugog poluvremena domaćin se pokušava vratiti u igru za pozitivan rezultat, te mijenja sustav obrane, pokušavajući razbiti igru Dragovoljca. Također, sudci su dosudili čak šest isključenja Dragovoljcu (četiri u drugom poluvremenu) dok su Kaštelani isključeni samo dva puta u cijeloj utakmici. Kaštelani uspijevaju smanjiti rezultat na samo jedan gol razlike, ali Dragovoljac koristi greške domaćina (domaćin nije realizirao pet sedmeraca) i odnosi veliku pobjedu u Dugi Rat konačnim rezultatom 20-24.

Dragovoljac je ostvario vrlo vrijednu pobjedu protiv jakog protivnika na startu polusezone, a naročito se iskazao Dino Banović s osam pogodaka, koji je bio i najbolji pojedinac susreta! Dragovoljac je fizički i tehnički dobro pripremljen, te su se odradile ozbiljne pripreme za nastavak sezone 1. HRL jug. Dragovoljac sljedeći vikend ide na još jedno teško gostovanje u Dubrovnik, koji je remizirao ovo kolo s vodećom ekipom Rudara što je definitivno veliko iznenađenje, ali i pomoć šampionskim ambicijama Dragovoljca koji sada zaostaje za vodećim Rudarom samo dva boda. Također, zahvalili bi se domaćim navijačima koji su došli u velikom broju u Kaštela pratiti igre Hrvatskog Dragovoljca, te su uspjeli stvoriti domaćinsku atmosferu i tako značajno pomoći igračima na terenu.