Memorijal Dragovoljcu

14memorijalniturnirhd40 20090917 206315458845Prošlo je već 2 tjedna od našeg memorijalnog turnira, a od mene još ni slova. Zato, na početku, prvo svim vjernim pratiteljima zbivanja na ovom našem portalu želim se iskreno ispričati. Iako sam realno bio u nemogućnosti napisati koje lijepo slovo o ovom hvalevrijednom događaju, nema opravdavanja. Nego ću ja odmah skratiti ovu priču i „opaliti u glavu!“
Dan prije održavanja našeg turnira služena je sveta misa zadušnica za sve preminule članove našeg kluba i položeno je cvijeće ispred spomenika pred crkvom sv. Josipa u Dugom Ratu njima u čast. To je tradicionalna gesta i lijepi spomen svim onim ljudima koji su utkali barem jedan mali dio sebe i svoje duše u naš klub da bio on postao ovo što je danas. Ipak, nekako mi se čini, da je posječenost ovoj misi trebala biti barem malo veća jer ovi ljudi to svakako zaslužili.

Tekst: Jere Ivanišević
Fotografije : Ranka Čizmić

Turnir je počeo u subotu 12.09.2009. godine u 14.00 sati utakmicom nas domaćina, ekipe Hrv. Dragovoljca, protiv mlade ekipe EMC Splita II. Već od samog njenog starta vidjela se razlika u kvaliteti, ali i u godinama i iskustvu, između ova dva protivnika. Dragovoljci su odmah krenuli samouvjereno i sigurno tako da mladi Splićani, jednostavno, nisu imali načina da im se približe. Naposljetku, ovaj je polufinalni dvoboj završen pobjedom domaćina ovog turnira rezultatom 22:17, a ono što je bitno za napomenuti jest činjenica da su svi igrači ekipe Dragovoljca dobili priliku zaigrati pred svojom publikom na svom terenu, što se, nažalost, vrlo rijetko događa u našem slučaju.

Druga polufinalna utakmica turnira bila je ogled starih rivala i poznanika, utakmica između ekipa HRK „Krilnik“ iz Splita i RK „Kamičak“ iz Sinja. Svi oni koji malo bolje poznaju naše drugoligaške rukometne prilike i odnose snaga rekli bi da očekuju izjednačenu i ravnopravnu utakmicu koja će biti u egalu sve do zadnjih trenutaka. No, ekipa Kamička tako nije mislila. Ozbiljno su krenuli od prve sekunde i stalno su imali nekoliko golova prednosti na semaforu. Iako su se momci iz Krilnika svojski trudili sustići ih, u svom naumu na kraju nisu uspjeli. Sinjani su odnijeli slatku pobjedu rezultatom 23:16 i „nagradili se“ finalnim susretom s nama.

Pomalo indisponirani porazom u polufinalu, momci iz Krilnika morali su odmah u dvoboj s mladim Splićanima kako bi osvojili 3. mjesto na turniru. Iako su morali biti puno uvjerljiviji, „Vojnici“ su ipak izvojevali pobjedu u bitci sa svojim susjedima iz Splita i tako odnijeli sa sobom utješni pehar za osvojeno treće mjesto na ovom turniru. Krajnji rezultat bio je 22:21.

Negdje oko 17 sati započeo je i posljednji, finalni susret ovog turnira u kojem su snage imali odmjeriti momci iz Dugog Rata protiv momaka iz Sinja. Pravi mali derbi... Tijekom cijelog prvog poluvremena ovog dvoboja stanje je bilo izjednačeno. Nijedna od dviju ekipa nije se uspjela odvojiti na neku osjetniju prednost, već su se stalno smjenjivale u vodstvu. Naposljetku je takav odnos snaga rezultirao vodstvom 12:10 za ekipu Dragovoljca na polu vremenu.

Poslije desetominutnog odmora, krenulo je 30 minuta odluke. Bodreni od strane stotinjak svojih navijača, Dragovoljci zbijaju redove, počimaju igrati puno ozbiljnije i naposljetku prelamaju utakmicu u samo 10 prvih minuta drugog poluvremena. Otišli smo na prednost 17:12 i praktički riješili susret. Do kraja smo si opet stvorili komotnu situaciju tako da su svi igrači trenera Klarića dobili određenu minutažu, a i svi su se upisali u strijelce, osim triju vratara i Tokića. Krajnji rezultat od 29:19 sve vam najbolje govori!

POLUFINALE:
RK „Hrvatski dragovoljac“ - RK „EMC Split II“ 22:17
HRK „Krilnik“ - RK „Kamičak“ 16:23

UTAKMICA ZA 3. MJESTO:
HRK „Krilnik“ - RK „EMC Split II 22:21

FINALE:
RK „Hrvatski dragovoljac“ - RK „Kamičak“ 29:19

NAJBOLJI IGRAČ:     Ivan Pleić  (RKHD)

NAJBOLJI GOLMAN:   Pave Vučković   (Kamičak)

NAJBOLJI STRIJELAC:   Ivo Miloš   (Kamičak)

 


Trofej „Mladen Martić“ :   Josip Jeličić   (Split)

Trofej „Miro Mušac“ :   Miroslav Pivac   (RKHD)

Trofej „Ratko Kosor“ :   Mislav Plazibat   (RKHD)

Trofej „Boris Leksić“ :   HRK „Krilnik“   (Fair play)


Na kraju ovog tradicionalnog turnira podijeljeni su i pehari najuspješnijim ekipama i pojedincima. 

Ovim putem zahvaljujemo svima koji su pomogli da se ovaj turnir održi. a prije svega to su:

Pokrovitelj turnira: općina Dugi Rat

Sponzori: HVIDR-a Omiš, GROM Omiš, FRUX-AL Stobreč

Turnir su pomogli iz Dugog Rata: pekara KAMEN , kavana MAESTRAL, caffe RIVICA, caffe VELO MISTO, trgovina VEŽA, vodoinstalater JERČIĆ  i JOZO VUKASOVIĆ. Srednja škola JURE KAŠTELAN i pizzeria PLANET PIZZA iz Omiša, PRŠUT VOŠTANI iz Trilja, DUĆE TOURS i IVICA MARTIĆ iz Duća,trgovina CROATIA iz Suhog Potoka, konoba POSEJDON i TONĆI  VUKOVIĆ iz Sumpetra.

Do novog druženja dogodine u ovo slično vrijeme, pozdrav od RKHD-a!!!

Sve fotografije:

 

{gallery}stories/galerija/turnir-rkhd/14-turnir-rkhd{/gallery}

{fcomment}

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog