2.HRL-jug: Šesta pobjeda „kod kuće“

Split, 30.11.2008. Mala dvorana S.C. „Gripe“
2.HRL–jug , 10.kolo
RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK KNIN 95  27: 24(18:8)
Najteže je dobiti utakmicu u kojoj su već svi unaprijed upisali nove bodove. To vam dođe kao neko nepisano pravilo. A pogotovo nama, Dragovoljcima! No, sve u svemu, da smo imali nekakvih problema s protivnicima, i nismo. Puno je bliže istini reći da smo, u biti, igrali protiv samih sebe. Ipak, i tu smo bili dovoljno uspiješni. Dojam će se ubrzo zaboraviti, pamtit će se nova pobjeda i novi bodovi. To je, ionako, najbitnije...

Tekst: Jere Ivanišević
Fotografije: "DUO RA" (Ranka & Rake)

Iako smo na zagrijavanju bili malo neozbiljni, takav odnos nismo prenijeli i u utakmicu. Zapeli smo iz petnih žila te uz granitnu obranu i brzu kontru i polukontru gradili prednost tijekom prvog poluvremena. Bilo je neki početničkih, nepotrebnih pogrešaka, ali ne u tolikoj mjeri da bi to imalo kakvog utjecaja na ishod i rezultat. Malo pomalo, kako je vrijeme prvog dijela utakmice otcjecalo, bili smo sve uvjeljiviji i sigurniji. Na kraju poluvremena konačno je bilo okruglih +10:  18:8!

Ali, u drugom poluvremenu suprotna slika. Pošto smo na samom njegovom startu ostvarili i najveću prednost u ovom susretu od 11 razlike - 19:8 - , trener je napravio par promjena u našem sastavu pruživši priliku mlađima. No, umijesto da daju sve od sebe i barem održe tu veliku prednost, dozvoljavaju sebi opuštenost i nonšalanciju, tako da nam je igra sve manje ličila na nešto, a sve više na ništa. Takav nam se pristup, ipak, nije osvetio, ali nije bilo u redu prema 50-ak ljudi što nas je došlo gledati, ali ni prema nama ostalima. Ali, kako ono kažu, parafraziraju: „Pobjedi se ne gleda u zube!“

U našem sastavu koplje ispred svih bio je Marko Perić, neumoljiv iz sedmeraca i ubojit iz kontre! U prvom su ga poluvremenu pratili Toni Tokić i moja malenkost, Jere Ivanišević, dok je tu ulogu u drugom dijelu preuzeo Frane Pleić koji se usto i prilično ispromašivao ovaj susret.
Kninski Perić bio je Mario Gubeljić, ali bez pomoći ostalih suigrača nije mogao sam protiv sviju! Iako je jedno vrijeme vratar Mrčela bio poprilično dobar, a bio se probudio i Mario Škegro. No, sve u svemu, nedovoljno za više od poraza.

R.K. „HRVATSKI DRAGOVOLJAC“    
Joško Ivanišević, N. Čoko (1), M. Plazibat (1), M. Perić (10), Antonio Ivanišević (2), Jere Ivanišević (3), M. Skender (1), F. Pleić (4), S. Čulić, T. Tokić (3), V. Jerčić, M. Štrljić, M. Pivac (2).
Trener:  Ante Plazibat
Sl. Predstavnik:  Joško Čizmić
Isklučenja:  8 min
Sedmerci:  7/7

R.K. „KNIN 95“    
J. Mrčela, M. Ljulj (1), G. Mijač, A. Jelić (1), G. Lelas (2), N. Duilo (2), M. Franjikić (1), M. Škegro (4), M. Šućur (3), A. Živković, D. Josipović, M. Grubeljić (10).
Trener:  Mario Arapović
Isklučenja:  12 min
Sedmerci:  6/7

Suci:   Ivan Klapež i Ivan Pervan
Nadzornik:   Vojo Musulin

Fotografije: "DUO RA" (Ranka & Rake)


The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog