Seniori startali pobjedom

Split, SRC Gripe, 21.09.2008.
2.HRL-jug, 1.kolo
RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK ŠIBENIK 22:15(13:8)
Ovaj vikend startali su i dalmatinski drugoligaši. Kako je došlo do reorganizacije lige 2.HRL-jug više nije drugi, već treći rang natjecanja šta se značajno odrazilo na kvalitetu, ali će vjerujem puno doprinijeti neizvjesnosti i izjednačenosti ekipa. U prvom kolu na Gripe su u goste dugoraćanima stigli rukometaši iz Šibenika. Domaće utakmice sa šibenćanima uvijek su bile tvrde, ali su i redovito završavale pobjedom domaćih, šta nam je dalo dodatnu nadu da će ova mlada, ali po pravilu iz sezone u sezonu oslabljena ekipa ostvariti pozitivan rezultat…

Utakmica je počela dobro, stalno smo imali vodstvo od 2-3 razlike, te se tek pri kraju poluvremena odvajamo na 5 golova prednosti, koji su kako se ćini, bili nedostižni za goste. Svi igraju dobro, ali se isto malo osjećala nervoza u napadu. Naravno, ako puno griješiš, i vodiš 5 razlike, nema ništa drugo bit, nego da igraš odličnu obranu. A tako je i bilo, obrana se igrali odlično, nije se dopuštalo gostima da nešto konkretno naprave, a za to su se najviše u obrani brinuli Frane Pleić i Miro Skender.


iz arhive

U drugo poluvrijeme ulazimo znatno opuštenije, te su gosti imali napad za smanjenje vodstva na 2 razlike. Ali tad se budimo, ponovo dolazimo do vodstva kojeg smo mogli i puno više povećati. Na kraju svi sretni i zadovoljni, iako se tu mora još dosta raditi, ali još smo mlada momčad, predvođena sa dva starija igrača, i mislim kako naše vrijeme tek dolazi. Na kraju bih istakao dobru igra Ivana Kaše, s obzirom da mu je ovo prva službena utakmica za naš klub (seniorska), i ima tek 15 godina, zabio je tri gola, iako igra krilo, koje baš ne dobija puno lopti. Sve u svemu, Tokić je igrao odlično dok ga trener nije izvadio iz igre da se malo odmori i onda iznenada pao. Pleić je odigra solidno u napadu, ali u obrani izvanredno. Na golu, danas super raspoloženi Joško Ivanišević.

RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC
Joško Ivanišević, Mislav Plazibat 2,Ante Jeličić 1,Antonio Ivanišević 1, Jere Ivanišević 1, Jure Klarić 2, Miro Skender 3, Frane Pleić 4, Luka Hrvoslav Perić, Stjepko Čulić, Toni Tokić 5, Ivan Kaša 3, Mate Štrljić, Ante Čizmić.
Službeni predstavnik: Darko Utrobičić
Trener: Ante Plazibat

RK ŠIBENIK
Ante Purušić, Marin Bilić 4, Darko Vulinović 1, Ivan Abramović 4, Ante Balek, Božidar Bajalica 1, Ivan Protega 4, Ivan Nakić, Matija Marković, Momir Karabuva, Kristijan Nakić, Ivan Šimac 1, Ivan Robić.
Trener: Krešimir Kursan

Suci: Dalibor Jurinović iz Zadra i Marko Mrvica iz Biograda
Nadzornik: Josip Perić iz Splita

Na kraju da se osvrnemo na ekipu dragovoljca u novoj sezoni. Kao šta svi znamo i ove godine ostali smo bez dva igrača koji su lani bili značajni u igri dragovoljca. Otišli su Ivan Pleić (Trogir) i Hrvoje Vuković (Krilnik), ali koga nema bez njega se mora, želimo im puno sreće u novim sredinama, ali život ide dalje…


iz arhive

Šta se tiće pojačanja u klub su pristigli Ante Jelčić (Lijevo krilo) i Antonio Ivanišević (vanjski). Dok je Ante još ove zime počeo trenirati s dragovoljcima, Antonio se priključio prije mjesec dana. Obojica su svojim radom i zalaganjem, a posebice svojim ponašanjem dali doznanja da se na njih ove sezone može ozbiljno računati.

Uspjelo se zadržat nekoliko starijih igrača prije svega Joška Ivaniševića i Mira Skendera, koji će svojim iskustvom dati nužnu dozu sigurnosti mladim igračima, a i Stjepka Čulića, Miroslava Pivca i Antu Čizmića koji muku muće s ozljedama, ali na koje se uvijek može osloniti.

Tu su još Frane Pleić, Jere Ivanišević, Luka i Marko (vrača se s broda 1.10.) Perić, Josip Brzović, Jure Klarić, Vjeko Vuković, a prvoj ekipi priključili su se i kadeti već afirmirani Mislav Plazibat i Toni Tokić, te Bušić, Kaša, Štrljić,…

Sve u svem mlada ekipa predvođena s par starijih, stručno vođena, usudio bih se reći najboljim trenerom u ligi Antom Plazibatom. Iako bez dvorane, s jako teškim uvjetima rada, iako uvijek nećemo moči računati na pomoć kadeta koji će igrati 1.HKRL ekipa bi trebala boravit u gornjem dijelu tablice, ali s mladima se nikad ne zna. Moramo biti strpljivi i ako im ne krene kako treba, na kraju krajeva vrijeme im je saveznik.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog