Trogirska balada

Trogir, ŠD "Vinko Kandija", 03.11.2007.
2.HRL-jug, 6.kolo
RK TROGIR-RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC 29:23 (18:8)
Mit kaže da je rimski bog Janus imao dva lica-jedno za dobro, drugo za zlo, a Dugoraćani su u utakmici pokazali oba. Nažalost, ispostavilo se da je „zlo“ prevagnulo pa je ekipa Trogira zasluženo pobijedila.
Prvo poluvrijeme je ekipa Dragovoljca odigrala jako loše čemu govori u prilog činjenica da je prvi zgoditak postignut tek u šestoj minuti što upućuje na neefikasan napad i mnogobrojne tehničke pogreške. Gosti su većinu poluvremena izgledali kao „muhe bez glave“ što je domaćin iskoristio i zabijao ponajviše iz kontri. Jedini je pozitivni element bila postavljena obrana na koju se gosti nisu baš naigrali. Ipak neučinkovitim napadima odnosno kontrama koji su iz njih proilazile gosti su već prvo poluvrijeme otišli na deset zgoditaka razlike i  gotovo imali dobivenu utakmicu...

...Jedinu prolaznu ocjenu u prvom poluvremenu zaslužuje Ercegović sa tri postignuta zgoditka koji je pokazao kako treba igrati u napadu i zabiti.

U pauzi su i Grubi i Joško opravdano grmili i upozoravali na slabo sprječavanje kontri i nezabijanje u napadu. Srećom, igrači Dragovoljca su se trgnuli u drugom poluvremenu i krenuli stizati rezultat. Bilo je sve manje kontri a i vratari, pogotovo Jerčić, su se razbranili. Ipak, snage za preokret nije bilo pa su Trogirani mirno priveli utakmicu kraju.

Ovaj poraz je otkrio nedostatke u igri Dragovoljca: lako kontriranje, jalov napad, nedostatak vanjskog šuta, brojne tehničke pogreške, neiskorištavanje igrača više itd. U prilog tome ide i 11 dosuđenih sedmeraca za Dragovoljac koji potvrđuju nedostatak vanjskog šuta te 22 minute isključenja domaćina koje su morale biti bolje iskorištene.

 

Treba dodati i to da su Dugoraćani igrali bez Pivca i F. Pleića koji su ozlijeđeni, a Skender  je igrao sa ozlijedom ruke. Pokazalo se da Dragovoljcima predstoji puno mukotrpnog rada i treniranja, ako misle pobjeđivati.

Spomenimo i najefikasnije u objema momčadima: kod domaćina su to bili Kaloper (6), Stipičić (5) i Stričević (5), a kod gostiju Vuković (7) i Pleić (6).

RK TROGIR
Marko Bralić,Ivan Sesar 3,Marin Stipičić 5,Mario Projić, Vojko Farčić 1,Marin Želalija 2,Toni Franić 2,Mario Milat, Tomislav Stričević 5,Marko Galiot 3,Darko Buličić,Stefan Kapa,Zoran Kaloper 6,Tomislav Princivali 2.
Trener:Ivan Mitar
Pom.terener:Ivo Grga
Službeni predstavnik:Baldo Dragaš
Sedmerci:2 (2)

RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC
Joško Ivanišević,Nino Ćoko,Josip Lazarušić 1,Marko Perić 2,Stipe Ćurlin,Hrvoje Vuković 7,Jure Klarić,Miro Skender 2,Ivan Pleić 6,Luka-Hrvoslav Perić 1,Stjepko Čulić 1,Ivan Jerčić,Vedran Jerčić,Leo Ercegović 3.
Trener:Zlatko Grubiša
Službeni predstavnik:Joško Čizmić
Sedmerci: 11 (9)

Suci: Ivan Klapež i Ivan Pervan iz Trilja
Nadzornik: Damir Šodić iz Splita

 

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog