Prvi poraz

Nedjelja, 21.10.2007.
Malaa dvorana Sportskog centra „Gripe“, Split
4. kolo II. HRL-jug
RK KOTEKS SPLIT II - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC 27:22(16:13)
Desetkovani ili, bolje rečeno, jedanaestkovani, ali optimistični uputili smo se ovo nedjeljno poslijepodne na novu prvenstvenu utakmicu u Split, no ovaj put u službenom statusu gosta (...kao da to praktički uvijek nismo...). Čekao nas je okršaj protiv mlade i poletne ekipe Koteksa II koja još nije ubilježila boda na drugoligaškom Jugu i sigurno je, stoga, imala i golem motiv. No, ni naš nije bio nimalo manji. Dapače, ovom pobjedom mogli smo preuzeti vodeće mjesto u našoj drugoj ligi i tako prirediti, sigurno, jedno veliko iznenađenje za svu ovdašnju rukometnu javnost, a sebi veliku radost i veselje. Ali, kako to s nama obično biva u ovakvim i sličnim situacijama, KIKS! Da ne kažem sramota...

Piše: Jere Ivanišević
Fotografije: Sipa

Nikakvo nam opravdanje ne smiju biti izostanci iskusnih Pivca i Čulića, te ozlijeđenog F. Pleića. Na kraju smo ispali pravih jedanaest žigosanih i prokockali smo jednu lijepu priliku!


...Ivan i Patak u akciji...

Iako se u početku igrala ravnopravna i otvorena utakmica, praktički bez pravih obrana, u zraku se, ipak, osjećala nekakva nepotrebna napetost. Pogotovo s naše strane. Usprkos vodstvu 6:8 u 12. minuti susreta, trener Grubiša stalno je nešto dovikivao svojim igračima i bio je uglavnom jako nezadovoljan njihovom igrom. Vjerojatno je bio i u pravu jer se rezultat ubrzo naglo okrenuo i u samo 10 minuta otišao u korist domaćina – 13:10. Nezadovoljstvo i nervoza bujali su u redovima gostiju iz Dugog Rata, pa je bilo veliko pitanje može li se ovaj susret ponovno preokrenut u našu korist, iako je bilo još puno vremena do kraja.


...Pojo u prodoru...

Na odmoru između dvaju poluvremena u svlačionici Dragovoljca mogla se čuti grobna tišina. Čak se ni naš trener nije derao, nego nam je normalnim tonom pokušavao ukazati na brojne pogreške koje smo učinili i probuditi nas iz neke naše uspavanke u koju smo upali. Ali, uzalud! Ništa se nije promijenilo ni do samog kraja ove tekme. Kao da nismo dovoljno htjeli ovu pobjedu! A motiv nam gotovo sigurno nije mogao biti veći... No, nije išlo, iako smo znali da sve ovisi isključivo o nama i našoj igri, odnosno o tome koliko mi nećemo igrati i koliko ćemo dopustiti našem protivniku da igra! Na kraju, kao rezultat kolopleta ovih sviju okolnosti, zaslužena pobjeda mladih Splićana 27:22!


...Miro u standardnoj pozi...

I što sada reći nakon ove skoro, pa tragedije!? Ništa pametno... Valjda ćemo izvući neke pouke iz ovog poraza koji je, čini mi se, došao najviše kao poslijedica slabog treniranja kroz protekli tjedan! I nadam se da nam se ovakvi kiksevi više neće događati (...sjetite se Kamička u 3. kolu prošle godine...) i da nam je ovo barem nekakva škola. Ali, nikako, usprkos svemu, ne mogu vjerovati i ne mogu prežaliti da smo ovako propustili veliku priliku za biti prvi u ligi! Nevjerojatno!!!


...splitski tići u akciji...

RK „KOTEKS II“  SPLIT
I. Matešković, H. Juretić (1), D. Krak, M. Katić (1), F. Boban, A. Ivanišević (3), D. Voloder (1), K. Mihaljević, J. Galić, I. Mlačić, M. Bašić, J. Matulić (5), B. Bosnić (9), A. Ševo (7).
Trener: Boško Balić
Sedmerci: 0/2
Isključenja: 8 minuta


...Zele...

RK „HRVATSKI DRAGOVOLJAC“   DUGI RAT
Joško Ivanišević, J. Lazarušić, M. Perić (3), H. Vuković (2), M. Skender (6), I. Pleić (8), J. Rakuljić, L. Perić (1), J. Brzović, I. Jerčić, Jere Ivanišević (2).
Trener: Zlatko Grubiša
Sl. Predstavnik: Darko Utrobičić
Sedmerci: 2/4
Isključenja: 4 minute

Suci: Petar Bulum i Nikola Carević
Nadzornik: Boris Bukurov


Ljigo skače...


...i poentira...


Ivan odbija...


...Ljigo prihvaća...


...pokušaj sa pivotom...


...ovog puta nije uspio...

 

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog