Pobjeda za 3. mjesto

Detalj sa utakmiceNedjelja, 14.10.2007., Mala dvorana Sportskog centra „Gripe“, Split
2.HRL-jug, 3.kolo
RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK ŠIBENIK 29:27 (18:14)
Ah, bilo je teže od očekivanog ... to moram priznati! Ali, isto tako bi bilo i potpuno nezsluženo da nismo uzeli oba boda iz ove utakmice jer smo, ipak, bili za nijansu bolji protivnik. No, kao i uvijek, to treba na terenu pokazati. Jer je lako pričati, ali puno teže to isto i izvesti. Pogotovo kad vam s druge strane sportskog borilišta stoji kvalitetna, mlada i poletna momčad kao što je to ovog nedjeljnog kasnog popodneva bila ekipa Šibenika. No, zato je ova pobjeda još i slađa! Kad tome dodate i pomalo iznenađujuće poraze u ovom kolu jednih od (po meni) favorita lige Trogira i Kaštela, onda na kraju imate uisinu pravi šečer: Dragovoljac je treći u ligi!...

Piše: Jere Ivanišević Bjesni
Foto: Daniela Čulić Rake


detalj sa utakmice

Počelo je dekoncentrirano i izjednačeno s obje strane. Obrane porozne, a napadi precizni, ali ne i odveć maštoviti. Igralo se uglavnom gol za gol. Vikali su treneri s obje strane, ali uzalud. Prvo opipljivije vodstvo stvorili su domaćini i to tek sredinom prvog poluvremena. Bilo je 10:7 u 14. minuti susreta. Potom opet ista slika kao na samom početku – gol za gol bez prave igre u obrani. Na poluvrijeme se odlazi s još jednim golom viška u korist Dragovoljca i rezultatom 18:14. Usprkos vodstvu i čak 18 zabijenih golova trener Grubiša nije bio zadovoljan. I to s pravom, jer Dragovoljci nisu igrali obranu kako oni to znaju i ako su željeli dobiti ovaj susret, morali su u nastavku popraviti ovaj segment svoje igre.


detalj sa utakmice

I za divno čudo stvarno smo podigli razinu igre u obrani i u prvih 10-ak minuta nastavka sigurno smo i staloženo čuvali stečeno vodstvo. Ivan Pleić je i dalje bio raspoložen, a pridružio mu se i u prvom dijelu „usnuli Rus“ Skender. Na opasnom „Bibi“ Pivcu bio je „zalijepljen“ flaster tako da on nije mogao pomoći svojim suigračima u vanjskoj liniji, ali je svoje odrađivao u obrani čuvajući jako dobro najopasnijeg igrača gostiju Dželaliju. Krila su nakon sjajnog prvog poluvremena malo zaspala u nastavku, a Stjepko se puno, ali uspiješno trošio u obrani tako da je stigao pomoći u napadu tek s jednim golom. No ova je idila trajala samo do 37. minute i rezultata 22:17 za Dragovoljac, a onda, kako to Čara voli nazvat, „crna rupa“ u igri domaćih. U narednih 12 minuta primili smo 9 komada, a zabili samo 3 i rezultat se drastično promijenio! Gosti su poveli 25:26!


detalj sa utakmice

I tada trener Grubiša radi, kako se na kraju ispostavilo, ključan potez. Mijenja dotadašnju obranu 3-2-1 u 5-1. Uveo je Jeru Ivaniševića kao flastera na raspoloženog Dželaliju da otupi najopasniji dio napada gostiju iz Šibenika i gosti od te 49. minute, pa sve do kraja susreta postižu samo jedan gol. A mi smo se nekako napokon pribrali u napadu i uvalili im još 4! Mogu vam reći da smo jedva dočekali poslijednji sučev zvižduk. Bilo je uistinu pravi gušt bacit pogled na semafor gdje svijetli 29:27! Ali nas je malo bilo i sramota jer smo skoro dobijenu utakmicu umalo izgubili! I to samo u 12 minuta! Klasična naša priča.....


detalj sa utakmice

Za kraj bih još samo pohvalio naše vjerne navijače što su se danas pojavili u pristojnom broju i fino nas bodrili. Nadamo se da će Vas ubuduće biti još i više, a da ćemo vas mi svojim igrama i rezultatima privući i prisliti na to! Ipak, nije mala stvar biti treći u drugoj ligi! Svakako, ako ništa drugo, bolji smo od Marina i Zele... Pa sad nek oni razmisle jesu li otišli u bolji klub..... ;o))


vjerne navijačice...

RK „HRVATSKI DRAGOVOLJAC“   DUGI RAT
Joško Ivanišević, N. Čoko (3), J. Lazarušić, M. Perić (1), H. Vuković (7), J. Klarić, M. Skender (3), I. Pleić (11), L. Perić, J. Brzović, S. Čulić (1), Jere Ivanišević, M. Pivac (3), A. Čizmić.
Trener: Zlatko Grubiša
Sl. Predstavnik: Darko Utrobičić
Sedmerci: 8/9
Isključenja: 0 minuta


...i navijači!


RK „ŠIBENIK“   ŠIBENIK
D. Pleša (1), M. Bilić (7), I. Nakić (3), I. Abramović (1), K. Nakić, A. Dželalija (10), B. Bajalica (1), I. Protega (2), N. Purušić, I. Robić, A. Baleg, I. Šimac (2), M. Jurić.
Trener: Zoran Cvjetković
Sedmerci: 2/2
Isključenja: 12 minuta (CK – Damir Pleša 22. min)

Suci: Ivica Glavinić i Mile Veraja
Nadzornik: Tonči Vuković

 

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog