Run and gun!

Air FraneRK Hrvatski Dragovoljac - RK Kamičak 36:34. Dok ne stigne pravo izvješće evo fotografija (u nastavku teksta :) i prvih utisaka sa nedjeljnje utakmice na Gripama... Rukometaši RK Hrvatski dragovoljac pobjedili su danas u Splitu ekipu Kamička iz Sinja. Igrao se tipični kaubojski "run and gun" rukomet, bez dobrih obrana i vrlo pokretljivo (na trenutke i brzopleto) u napadu. Iznimno raspoložen za pogotke ali i asistencije bio je Jure Tokić. "Pistollero" Marin Stipičić ukrcao je svoju uobičajenu kvotu golova. Svidio se i mladi Frane Pleić na crti, koji je nerijetko dobivao odlične lopte i zabijao kao veliki. Dakle, napad dobro, no obrana loše, loše... Proljeće je, misli lete, a dobra se obrana ne može odigrati bez većeg angažmana i koncentracije svih igrača. Na kraju su sinjani s četiri pogotka u zadnje dvije leteće minute uspjeli prednost dugoraćama kozmetički smanjiti na podnošljiva dva razlike ... Iscrpnije iz pera Ivana i Jure u nastavku...

Pišu: Ivan Pleić i Jure Tokić

Početak utakmice nije ni slučajno dao naslutiti da će se mreže na ovoj utakmici tresti 70 puta. Obrane su dobro funkcionirale, dok se u napadu teško dolazilo do izglednih prilika. A i kad bi se stvorila neka takva prilika, falilo bi završne mirnoće i koncetracije za realizaciju. Rezultat takve igre je bila vrlo izjednačena utakmica(1:1, 2:2, 3:3, 4:4, 5:5, 7:7, 8:8, 9:9, 10:10, 11:11).

Ipak, pred sam kraj poluvremena trener Grubiša u napad postavlja trojku I.Pleić-Stipičić-Tokić, što je rezultiralo bržim protokom lopte. Počele su se stvarati pukotine u obrani gostiju što bi Dragovoljci rješavali realizacijom iz vani ili proigravanjem na vrlo raspoloženog pivota Franu Pleića. Poluvrijeme je završilo rezultatom 14:12.

U nastavku utakmice 'totalni raspašou'. Obje ekipe su izabrale taktiku 'napad je najbolja obrana'. U napadu se igralo vrlo brzo i atraktivno, dok obrane praktički nisu ni postojale. U takvom ritmu bolje su se snašli domaćini koji se uspijevaju odlijepiti na 6 golova razlike.  I kada se činilo da će Dugoraćani lagano utakmicu privesti kraju i još povečati razliku, došlo je do neodgovornog opuštanja i brzoplete igre, što je omogućilo gostima da utakmicu završe s podnošlijivih 2 gola zaostatka (36:34).

RK ''HRVATSKI DRAGOVOLJAC'' DUGI RAT
Budimir, Perić 3, Vuković 3, Skender 4, I. Pleić 4, Dudaš, Ercegović, Brzović, Tokić 10, Stipičić 7, F. Pleić 5, Čulić, Jerčić, Čizmić.
Trener: Zlatko Grubiša

RK ''KAMIČAK'' SINJ
Grčić, Boškin 6, Šimleša 5, Pletikosić 5, Vladović, Miloš 8, Matić, Pavić, Pervan, Vučić, Žumanac, Grubišić-Ćabo 7, Vučković, Erceg 3.
Trener: Ivo Vukasović

Suci: Perdić i Ujaković (Split)

FOTOGRAFIJE

Snimio: Mladen Banović

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog