Veliki povratak Jure Tokića

Iz arhiveMala dvorana Sportskog centra „Gripe“, Split, 03.03.2007.
RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK ZADAR EVA  30:26(10:11)
Ovaj vikend počeo je drugi dio drugoligaškog hrvatskog rukometnog prvenstva skupine Jug. Nakon napornih i zahtjevnih priprema trebalo je odmah pokazati učinjeno i u kolikoj mjeri je ostvaren napredak u odnosu na protekli dio prvenstva. Kažu da se po jutru dan poznaje! Ako se suditi po tome, ekipu Dragovoljca čekaju lijepi dani u nastavku prvenstva! U njegovom prvom kolu pobjeđena je drugoplasirana ekipa Zadra, ali, što je možda još i važnije, nakon više od godine dana pauze na teren se, nakon teške ozlijede ligamenata desnog koljena, u velikom stilu vratio, nekoć mladi reprezentativac, Jure Tokić. Lijepši start Dragovoljci nisu mogli ni poželjeti!...


Dugoračani nisu dobro otvorili utakmicu. Dapače, može se slobodno reći da je njihova igra u prvih 20 minuta ove utakmice bila jako loša! Obrana 3-2-1 je još dobro i funkcionirala, ali je zato u napadu „štekalo“ na veliko. Četiri postignuta gola i rezultat od 4:9 nikako nije mirisao na dobro, no odjednom preokret.

Iz arhive, Jure TokićTrener Grubiša transformirao je obranu u 5-1 s flasterom na, dotada nezaustavljivog, Jeraka (6 golova), a u napad je poslao Juru Tokića te je voda polako, ali sigurno dolazila na mlin domaće ekipe. Napadačka igra od tada je postala puno konkretnija i preciznija, a obrana skoro neprelazna. Rezultat svega bila je promjena score-a na super-podnošljivih 10:11 na poluvremenu.

Početak drugog poluvremena prelomio je i odlučio ovu napetu i uzbudljivu utakmicu. Seriji 6:2 s kraja prvog, Dragovoljci su pridodali 8:1 seriju u prvih 10 minuta drugog poluvremena i to je bilo ključno! Vratar domačina Jerčić zaključao je svoja vrata, obrana 5-1 je bila neprobojna, a napad Dragovoljaca neumoljiv i stvar je bila, kasnije će se pokazati, već tada rješena! Semafor je pokazivao 18:12! No, Ekipa Zadra nije se predavala. Dapače, zbili su svoje redove i do 50. minute uspijeli su rezultat dovesti na pristojnih 20:18.

Ivan JerčićNo, tada je opet „proradio“ vratar Jerčić. Izveo je par bravuroznih obrana čistih zicera i time podigao svoju ekipu. Rezultatska razlika ponovno se povečala u korist domačina – 25:20 i u nekoliko preostalih minuta do kraja utakmice pokušaji Zadrana da nešto promjene nisu uspijeli. Utakmica je završila rezultatom 30:26.

Na kraju svakako treba još jednom izdvojiti 2 junaka ove utakmice: Juru Tokića - koji se vratio nakon teške ozlijede i zabio 6 vrlo važnih golova, te Ivana Jerčića – koji je sa svojih 20-ak obrana izludio napadače Zadra i digao svoju ekipu kad je bilo najpotrebnije. Momci samo tako dalje...

RK „HRVATSKI DRAGOVOLJAC“   DUGI RAT
Joško Ivanišević, N. Čoko (2), M. Perić (3), H. Vuković, M. Skender (5), I. Pleić (2), L. Ercegović, S. Čulić, I. Jerčić, Jere Ivanišević (1), J. Tokić (6), M. Stipičić (8), F. Pleić (3), A. Čizmić.
Trener: Zlatko Grubiša
Sl. Predstavnik: Darko Utrobičić
Sedmerci: 1/1
Isključenja: 6 minuta (CK – Čulić/60 min)

RK „ZADAR EVA“   ZADAR
J. Svorcina, P. Plazina, T. Škulić (7), N. Jerak (9), K. Brkljača (2), T. Zelić (4), J. Šegarić, L. Plazina, T. Čubrić, D. Surać, I. Mijolović (4).
Trener: Roko Paleka
Sedmerci: 3/4
Isključenja: 2 minute (CK – Jerak/60 min)

Suci: Ivica Mandić i Duje Žanko
Nadzornik: Goran Gabrić

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog