Pripremni turnir na Gripama

Iz arhiveSplit, 27.01.2007.
Mala dvorana Sportskog centra "Gripe"
RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK ODEMA ZAGREB  31:27(16:14)
RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK KRILNIK SPLIT  36:34(21:17)
Prošle subote, u organizaciji RK Krilnik, naših starih prijatelja iz Splita, u Maloj dvorani na Gripama organiziran je rukometni turnir na kojem je uz ekipe Dragovoljca i Krilnika nastupila i vrlo dobra ekipa RK "Odema" iz Zagreba. U prijateljskoj i fer atmosferi  najboljom ekipom pokazala se ona Dragovoljca. Iako krajnji rezultati pokazuju da je bilo "gusto", Dragovoljci su obje utakmice vodili i po više golova razlike i uglavnom su kontrolirali i igru i rezultat...


RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK ODEMA ZAGREB  31:27(16:14)


U prvoj utakmici protiv zagrepčana trebalo je nešto vremena da se "teške noge" od žestokih priprema malo opuste, pa su dugoraćani tek krajem prvog poluvremena zaigrali kako znaju i umiju. Do tog trenutka utakmica je bila uglavnom u egalu. Tek tada Dragovoljci stvaraju ovu malu prednost od 2 gola s kojom su otišli na odmor. U svlačionici je, potom,  pao dogovor da se u prvih 10-ak minuta drugog poluvremena odigra maksimalno i pokuša stvoriti nekakva opipljivija prednost tako da svi igrači bez brige mogu dobiti priliku. Tako je i bilo. Ekipa u sastavu Čoko, Perić - F. Pleić - I. Pleić, Je. Ivanišević, Stipičić odigrala je super obranu i u narednih 10-ak minuta Dragovoljac je otišao na +10 razlike. Potom je trener Grubiša malo - pomalo dao i ostalim igračima priliku, što su oni znali i iskoristiti, pa je utakmica bez problema privedena uspiješno kraju pobjedom 31:27.

Iz arhive

RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK KRILNIK SPLIT  36:34(21:17)

Nakon Zagrepčana i samo 15 minuta odmora Dragovljcima je slijedila i druga utakmica protiv starih znanaca, ekipe Krilnika. Iako je umor bio već evidentan, dugoraćani se nisu predavali. Željeli su pobjediti i zato su dali i zadnje atome snage kako bi uspijeli u tom naumu. Prvo poluvrijeme igralo se praktički bez obrana, na inspiraciju vratara, što potvrđuje i rezultat 21:17. No, dugoraćani su opet odigrali jako dobrih, obrambenih,  prvih 10-ak minuta drugog poluvremena i rezultatska razlika još se malo povečala u njihovu korist. To je značilo, opet, ulazak igrača s klupe, što je Krilnik znao iskoristiti, pa je slijedila uzbudljiva završnica u kojoj se istaknuo vratar dragovoljca, Jerčić, koji je sa par uzastopnih obrana (sedmerac Markoti) u samom finišu utakmice donio Ivan Jerčićpobjedu svojoj ekipi - 36:34.

Ovaj turnir ekipi iz Dugog Rata došao je jako dobro, omogučio je treneru Gubiši da vidi mogučnosti njegove ekipe, ali i da provjeri dotadašnji rad na pripremama. Moglo bi se reći da je mogao biti zadovoljan viđenim, iako neki segmenti igre zahtjevaju još dobrog rada. Na kraju, po mom skromnom sudu, ocjena - 4!

Ekipa "Hrvatskog Dragovoljca" nastupila je u sljedećem sastavu:

Jerčić, F. Pleić, Budimir, Vuković, Jere Ivanišević, Siničić, Brzović, I. Pleić, Skender, Čoko, Stipičić, Pivac, Ercegović, Perić.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog