Uistinu pravi derbi sa Solinom...

Iz arhiveSplit, SD „Gripe“, 25.11.2006.g.
2.HRL – jug, 9.kolo
RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK SOLIN 30: 30(15:16)
Uzbudljiva i napeta bila je ova prvenstvena utakmica 9.-og kola u Maloj dvorani sportskog centra Gripe. I uistinu je opravdala epitet derbija kojeg je sa sobom nosila u samim najavama utakmice, ali i u glavama igrača obiju ekipa! Možda se baš zbog takvih misli, koje su se negdje u podsvjesti igrača vrzmale, ova utakmica otvorila u malome grču, pa je rezultat na semaforu svjetlio samo 2:2 u 10. minuti susreta. No, ono što je uslijedilo u nastavku može se opisati samo kao dramatično, uzbudljivo i napeto. Danas fino popunjene tribine Male dvorane imale su što vidjeti. Igrao se pravi muški rukomet!...


Nijedna od dviju ekipa nije se nikako mogla odlijepiti na neko malo opipljivije vodstvo u prvoj polovici prvog poluvremena. Igralo se, uglavnom, gol za gol, a onda odjednom ekipa domaćih malo popušta (pada koncetracija) i dopušta iskusnim gostima da se odlijepe na 5 golova razlike – 7:12. No, do kraja poluvremena rezultat se vratio u egal od strane Dragovoljaca. Nisu dozvolili da ih malo veće vodstvo Solinjana pokoleba, već su stiskli svoje redove, i u obrani i u napadu, i do kraja poluvremena rezultat su doveli do ugodnih 15:16 u korist gostiju.

Početak drugog poluvremena donio je izjednačenu igu te izjednačeni rezultat. Gosti su stiskali, ali Dragovoljci se nisu dali. Igrali su požrtvovno u obrani, a koncentrirano u napadu, pa je takva igra uskoro dala i pozitivan rezultat - 22:19. Slijedećih 10-ak minuta bilo je period najbolje igre Dugoraćana. Uspijeli su još malo podići svoju prednost i u 50. minuti semafor je svjetlio – 28:24.

No, tada nastupa neobjašnjiv pad u igri Dragovoljaca. Obrana je propuštala na sve strane, a napad je bio neprecizan i nestrpljiv. I kao posljedica takve (ne)igre javilo se nenadano vodstvo Solina 29:30 u poslijednjoj minuti utakmice! Dragovoljci su pozvali time-out, a zatim hrabro i smireno otišli u napad u kojem su imali 2 igrača više.

Nakon 15-ak sekundi akcije uspijeli su napokon zabiti gol i sada je preostalo obraniti se do kraja. Solinjani su strpljivo gradili svoj napad, sada s igračem manje, i čekali su svoju čistu priliku. I dobili su je u zadnjih 5 sekundi. Šut Jurića dugoraćani blokiraju, a lopta se odbija do Jajića koji ne uspijeva postići pogodak sa zvukom sirene.

Svi oni koji su propustili gledati ovaj derbi, imaju za čim žaliti! Ovako napetu utakmicu odavno nismo igrali, ali do utakmice s Cetinkom, ni izvukli. Dragovoljac nastavlja svoj pozitivni niz od 3 pobjede i remijem u poslijednje 4 utakmice i sada mirno, ali ne i bez ambicija, putuje u dolinu Neretve na novi derbi okršaj s Metkovićem II.
 
RK „HRVATSKI DRAGOVOLJAC“ DUGI RAT
Joško Ivanišević, N.Čoko (1), M. Budimir, M. Perić, S. Ćurlin (5), H. Vuković (2), L. Pavić, M. Skender (1), I. Pleić (2), S. Dudaš, Jere Ivanišević (2), M. Stipičić (7), F. Pleić (4), J. Kamber (6)
Trener: Zlatko Grubiša
Sl. predstavnik: Mijo Klarić

Sedmerci: 3/3
Isključenja: 18 minuta


RK „SOLIN“ SOLIN
I. Matešković, Z. Buzov (6), M. Čičerić, A. Šolić, I. Meštrović M. Munitić, A. Jurić (8), D. Fantić (7), A. Jajić (3), Ž. Bosnić, F. Vrgoč, J. Smodlaka, I. Maras (6), I. Munitić
Trener: Roberto Borčić
Pom. Trener: Ante Božan
Sl. Predstavnik: Vojmir Maras

Sedmerci: 6/9
Isključenja: 12 minuta

Suci: Joško Marević i Miljenko Šprlje
Nadzornik: Slavko Paut

Iz arhive

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog