Preokretom do važne pobjede

Iz arhiveSplit, Sportska dvorana „Gripe“12.11.2006.
VII. kolo 2.HRL – jug
RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK CETINKA 30:29(12:17)
Stvarno se ne sjećam kad smo posljednji puta dobili utakmicu koja je imala neizvjesnu ili, bolje rečeno, infarktnu završnicu kao što je to bila ova prošle nedjelje! Ali, još mi se teže prisjetiti kad smo posljedni puta dobili utakmicu koju smo gubili čak 7 razlike i to još 15 minuta prije njenog završetka!!! No, eto, i to se na našu sreću dogodilo nakon toliko vremena i vjerujte mi da nema sretnijih od nas samih zbog toga. Kad se tome još pridoda i važnost osvojenih bodova u ovom susretu starih protivnika, onda su jasni osmjesi na licima vodećih ljudi našega kluba poslije nedjeljnog dvoboja...


Susret je počeo u nešto sporijem ritmu i igralo se, uglavnom, gol za gol. Nijedna od ekipa nije uspijevala stvoriti prednost i rezultat se razvijao tako da je uvijek jedna od ekipa vodila samo s golom razlike. Ovakva igra je potrajala negdje do 20. minute susreta, a onda na scenu stupa poznati „black-out“ iliti ga „rupa u igri“ dragovoljca i odoše gosti iz Trilja do poluvremena na čak 5 golova razlike (12:17), a da u biti, ništa posebno nisu nabolje promijenili u svojoj igri. Samo su mudro znali iskoristiti brojne i neshvatljive pogreške u igri domaćina! Sreća od Boga da je stiglo poluvrijeme i odmor od 10 minuta jer u protivnom, čini mi se, ova utakmica ne bi bila dobro završila po nas!

Nakon „freganja“ u svlačionici od strane trenera Grubiše za vrijeme odmora između dvaju poluvremena, igrači Dragovoljca odlučili su zaigrati puno odgovornije i ozbiljnije u drugom poluvremenu, ali slabo su to na njegovom startu pokazali. Štoviše, „uspijeli su“  rezultatsku razliku od -5 golova s kraja prvog poluvremena „popraviti“ na čak -7 golova razlike, pa se u 45. minuti susreta pri rezultatu 16:23 u korist Cetinke činilo kako je utakmica za domačina izgubljena i kako je povratak nemoguć!

Ali, nepredvidivi kao i uvijek, Dugoroćani su odjednom proigrali i stisli su dobre goste! Rezultatska prednost Triljana polako se topila i na kraju, u 57. minuti susreta, u potpunosti se otopila i Dragovoljci su poveli 29:28! Slijedila je uzbudljiva završnica u kojoj je prvo golman Ivanišević skinuo 2 čista zicera gostima, a zatim je kod rezultata 29:29 Budimir iskoristio posljednji napad na utakmici i u posljednjim trenutcima susreta doslovno je jedva-jedvice ugurao loptu preko crte gostujućeg vratara Mastelića i time osigurao tijesnu, ali slatku pobjedu svojoj ekipi.

Pokazali su Dragovoljci ovom utakmicom da nisu ekipa koja se predaje i da i oni znaju pobijeđivati u utakmicama koje se odlučuju u posljednjim trenutcima! Iako bi, možda, bilo lijepše utakmice ranije riješavati i ne dovoditi se u ovakve neugodne situacije, ipak je posebna čar i gušt pobijediti jako dobrog protivnika u infarktnoj završnici! Jer, na kraju, ipak je najbitnije kome se bodovi pišu, a kakva je bila ljepota igre – to se ubrzo zaboravi!Cila utakmica stala u jednu obranu...Jole


RK „HRVATSKI DRAGOVOLJAC“ DUGI RAT
Joško Ivanišević, N.Čoko (4), M. Budimir (1), M. Perić (1), H. Vuković (2), L. Pavić, I. Pleić (4), J. Rakuljić, L. Ercegović (1), J. Brzović, I. Jerčić, Jere Ivanišević, M. Stipičić (11), J. Kamber (6).
Trener: Zlatko Grubiša
Sl. Predstavnik: Mijo Klarić

RK „CETINKA“ TRILJ
F. Mastelić, A. Vukas, H. Bilonić (6), M. Dragušica (2), I. Marić (5), I. Dragušica, D. Bilonić (4), M. Kažimir (11), J. Borozan (1).
Trener: Nenad Alfirević
Pom. trener: Nenad Sučić
Sl. Predstavnik: Stipe Delonga

Suci: Tomislav Jeramaz i Renato Sršen
Nadzornik: Tomislav Komazin

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog