Prvi bodovi u sezoni

Split, mala dvorana "Gripe", 08.10.2006.
2.HRL-jug, 2.kolo
RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK OPUZEN-SLIVNO  25:22(11:13)
Opet se pokazalo da vrijedi ona „obrana je najbolji napad“ iako u početku nije tako izgledalo. Iako bez Stipičića (odrađuje crvendaća) i Pavića (bolestan) pobjeda je dugoraćanima bila prioritet protiv novopečenog drugoligaša Opuzena.
Utakmica je počela igrom gola za gol i nijedna momčad nije uspjela ostvariti prednost veću od pogotka. Polovicom prvog poluvremena gosti ipak stižu do dva pogotka prednosti (9:11) zahvaljujući sterilnom napadu (pogotovo na desnoj strani) i početničkim pogreškama u obrani koje su zadržali do poluvremena (11:13).
Posebno je za domaćine bio poguban Maleta koji je zabio 7 od 8 zgoditaka u prvom poluvremenu...


U svlačionici je dogovoreno da će se u napadu krenuti agresivnije, a obrani aktivnije. U nastavku se prednost gostiju potpuno otopila i domaćini na krilima publike prelaze u vodstvo, a tada se dogodio možda i prijelomni trenutak na utakmici; gostujući igrač Perojević zaradio je izravni crveni karton zbog grubog prekršaja nad Kamberom. Dragovoljci su to iskoristili i otišli na tri pogotka razlike (21:18)  koja su i zadržali do konačnog rezultata 25:22.

Veseli činjenica da su dragovoljci primili samo 22 gola, ali i zabrinjava da su dali samo 25 što ne bi trebalo prijeći u naviku  u slijedećim utakmicama. Ipak, pobjeda veseli, a 2 boda su velika kao kuća u ovogodišnjoj borbi za ostanak u ligi. Jedina loša vijest jest da se u utakmici ozlijedio Stjepko Čulić (ozlijeda koljena) čiji je nastup upitan u slijedećem kolu.

Najbolji pojedinci kod domaćina su bili Ćurlin 8 (5), Ćoko 6 i Kamber 4, a kod gostiju Maleta 8 (6), te Odak i Bošković sa po 4 pogotka.
Slijedeće kolo dugoračani idu na noge Kamičku u Sinj gdje će tradicionalno biti grčevita borba za bodove.

Za Hrvatski Dragovoljac su nastupali:
Ivanišević, Ćoko 6, Vrkić, Budimir, Perić 1, Ćurlin 8, Vuković 3, Lazarušić, I. Pleić 2, Ercegović, Čulić 1, Kamber 4, Dudaš

RK Opuzen

 

Za Opuzen Slivno su nastupili:
Prović, Čulić, Desk, Dropulić 1, Perojević, Maleta 8, T. Mataga 1, Odak 4, I. Mataga 1, Šešelj 1, Bošković 4, Bjeliš 2, Vuletić, Drljepan

 Fotografija prenesena sa: www.rk-opuzen.com

Ukoliko Vas zanima izvješće sa utakmice od strane opuzenaca, kliknite ovdje

 

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog