Poraz u Zadru

Seniori RK HDZadar, SD Mocire, 30.09.2006.
2.HRL-jug, 1.kolo
RK ZADAR EVA - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC 35:29(17:11)
Iako je cijela subota bila vremenski sunčana i vesela, na njenom se kraju ekipa Dragovljca nije imala ćemu radovati, ni uživati (osim u super spizi poslije utakmice u odličnom restoranu "Šime" u Zadru). Igra je bila rastrgana i loša, koncentracija slaba i bolje od konačnog rezultata vjerojatno se nije moglo. Iako, tko zna što bi bilo da domaćinsko suđenje ponekad nije bilo malo preočito...
Utakmica je počela tvrdo i nesigurno, napadi su s obje strane bili neprecizni, a obrane dekoncentrirane, što i nije čudno s obzirom da se igralo tek prvo prvenstveno kolo i da je proces uigravanja momčadi još u tijeku. Rezultatski egal trajao je do rezultata 7:7...

..., a onda su kola gostiju, negdje sredinom prvog poluvremena, počela lagano kliziti nizbrdo i do poluvremena su se "spustila" do rezultata 17:11 u korist borbenijeg i pobjede željnijeg domaćina.
Na poluvremenu je grmjelo u svlačionici gostiju što je jako česta pojava kad je u pitanju naš energični trener Grubiša i negativan rezultat uz lošu igru. Svaka primjedba bila je na svom mjestu i očekivao se pozitivni pomak u igri i rezultatu u drugom poluvremenu.

Tako je i bilo. Dragovoljci su se konačno zbili, zaigrali su kao ekipa, bez nepotrebne nervoze i konstantnog žuganja (Stipičić) jedno drugom i rezultat se polako promjenio i stigao do 26:23 za Zadrane. No, tada, opet zastoj i povratak na staro! Malo suci, a više mi sami i odoše domačini opet na 7 razlike i  tako rješiše utakmicu, iako je još bilo ostalo 10-ak minuta do kraja. U preostalom vremenu jedino bitno spomena jest isključenje Marina Stipičića zbog nespotskog ponašanja prema sucima ove utakmice.

Iako bi se u neki drugim situacijama i pod ovim okolnostima Dragovoljci vjerojatno u potpunosti predali, ipak su se nanovo otrijeznili, zaigrali su požrtvovnije i odgovornije i rezultat je do kraja , ipak, smanjen na podnošljivih 5 razlike za Zadar - 34:29.

Na kraju treba samo istaknuti da su se naši novi suigrači, pristigli iz Krilnika - Kamber i Vuković - potvrdili kao prava pojačanja i siguran sam da ćemo od njih i u buduće imati velike koristi. Za kraj ostaje nada kako će se stvari popraviti već u slijedećem kolu kada igramo "doma", u Splitu protiv ekipe Opuzena i kada će nam se "vratiti" Ivan Pleić i Luka Pavić koji su ovo kolo bili zauzeti sudačkim poslom na Hvaru. Hm...... Nadajmo se da slijedi i prva pobjeda u novoj sezoni nakon ovog, pomalo nesretnog poraza na samom njenom startu!

Na kraju bi poželjeli šta brži oporavak od ozljede našem Frani, jer je i Stjepko puno bolji u obrani kad ne igra i u napadu.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog