Pobjeda i poraz na turniru u Solinu

RK SOLIN - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC 32:28(21:12)
RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK KAŠTELA ADRIACHEM 39:35(20:19)
U Solin su 16og rujna krenuli seniori Dragovoljca na turnir na kojem je još sudjelovala ekipa Adriachema iz Kaštela. Vrijeme je bilo prilično loše što je u nekoliko navrata tijekom utakmica prouzročilo privremeno gašenje svjetala u Bilankuši  pogoršavajući vidljivost igračima i malbrojnoj publici.
Prvu su utakmicu otvorili domaćini i dugoraćani...

 

RK SOLIN - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC 32:28(21:12)
Solinjani kao tradicionalno neugodna ekipa i ovaj put su uspjeli iskoristiti sve slabosti dragovoljaca pa su kontrama poluvrijeme zaključili sa devet pogodaka prednosti 21:12. U svlačionici je slijedila jezikova juha koja je trgnula dugoraćane i drugo poluvrijeme je igrala jedna druga, ozbiljnija ekipa.

Ipak, za preokret rezultata nedostajalo je snage pa su domaćini rutinerski priveli utkamicu kraju sa 32:28. Veseli činjenica što smo opet dobro igrali postavljenu 3-2-1 obranu, a većinu golova smo primili iz kontre te sedmeraca (6/8).
U redovima Solinjana posebno se istaknuo Maleš (11), a najviše su pripomogli Buzov (5) i Fantić (5). Za goste su najviše zabili Stipičić (6) i  F.Pleić (5), a pridružili su se Kamber, Vuković i Ćurlin sa 4 zgoditka. Kad se doda da je Perić još zabio 3, postaje jasno da dugoraćani posjeduju ekipu koja je u stanju ugroziti protivnike sa svih pozicija.

Dugoraćani su se zatim odmarali jednu utakmicu (Solin-Adriachem), a potom izašli na teren protiv Adriachema.

RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK KAŠTELA ADRIACHEM 39:35(20:19)
Obje ekipe su bile vidno izmorene što opravdava ukupno 74 pogotka na utakmici. Borba je bila izjednačena kroz cijelu utakmicu, Adriachem je sredinom prvog poluvremena u jednom trenutku imao plus 4 (11:15) da bi poluvrijeme završilo 20:19. U drugom dijelu dragovoljci ne ispuštaju vodstvo, već ga i povećavaju na krajnjih 39:35.

Najkorisniji Dugoračanin je bio Stipičić (12) i uz njega Vuković (6), Kamber (5) i F.Pleić (4). Za goste je najviše zabio M. Bujas (10), te D. Bujas, Barić i Radnić sa 5 zgoditaka.

Spomenimo i jednu lakšu ozljedu kod dugroaćana. U drugom dijelu utakmice protiv Adriachema nakon skok šuta na parket je nezgodno pao Ivan Pleić i zaradio 3 "punta" na bradi no već je u utorak bio na treningu.

Turnir je pokazao da će dragovoljci morati poraditi  na vraćanju u obranu jer će ih u protivnom svaka ekipa iskontrirati, a golovi iz kontre su najlakše postignuti pogoci.


The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog