Dva različita dijela, pa svakom po bod

Split, 09.04.2006.
2.HRL-jug, 17.kolo
RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK ŠIBENIK 25:25(16:10)

U 17. kolu II. HRL-Jug u Maloj dvorani ŠC-a Gripe sastale su se ekipe 'Hrvatski dragovoljac' iz Dugog Rata i 'Šibenik' iz Šibenika. Budući da se utakmica igrala po (u zadnje vrijeme) standardnom terminu, u 14 h, ekipa Dragovoljca se uputila na utakmicu s namjerom da uljepša sunčano nedjeljno poslijepodne s još 2 boda.

Prethodno kolo im je malo trebalo da naprave veliku senzaciju te pobijede Trogir, ali i poraz od 2 gola je ekipi dao dodatni poticaj i samopouzdanje za ovu utakmicu protiv 'Šibenika'. Znajući da gosti igraju vrlo dobar rukomet očekivala se zanimljiva i neizvjesna utakmica...


U sastav se vratio Gaggy (Krešo) koji se u međuvremenu zaposlio u teretani te se marljivo pripremao za povratak u ekipu. A Krešo ka Krešo prvo što je napravio bilo je dovođenje pripadnica ljepšeg spola na tribine. Ma neka Kreše i ubuduće na utakmicama.

Domaćini ulaze u utakmicu vrlo agresivno i s puno želje, a to znači da je Marin odradio dobro zagrijavanje za ekipu i da neće biti potrebno prvih 10 minuta utakmice da nas znoj probije. Obrana 6-0 ovoga puta s Čulićem i Pleićem kao 2 središnja branića djelovala je kolektivno, bila je vrlo agresivna i gusta tako da je napad šibenčana bio nekrativan i neefikasan. Ako bi kojim slučajom koja lopta i prošla kroz obranu, pojavio bi se vratar Ivanišević i bez problema obranio udarac. Ma stigne se Jole i upisati u strijelce, prebacio je loptom cijeli teren i pogodio mrežu istrčalog vratara.

U napadu totalno drugačija priča nego u nekoliko prethodnih utakmica. Lopta dosta brzo kruži oko gostujuće obrane, dok se raznim križanjima stvaraju dobre pozicije za šut Vojnovića i Stipičića koji to uglavnom i realiziraju. Istina je da koji put Drago ne uspije kontrolirati svoj jaki šut pa lopta završi točno u  vratara, tj. u jednom slučaju u oko vratara, ali je sve prošlo bez posljedica. Dobrom igrom i u obrani i u napadu stvorila se prednost od 5-6 golova prednosti koju su domaćini uspjeli sačuvati do poluvremena(16:10).

Većina onih koji su gledali utakmicu rekli bi da će i u drugom poluvremenu ekipa Dragovoljca kontrolirati utakmicu i mirno je privesti kraju. Ali ova ekipa je u mogućnosti prirediti razna iznenađenja. Odmor od 10 minuta je očito dobro došao gostima koji su posložili svoje redove te u nastavak ušli odlučnije. Obrana domaćih je postala porozna što su gosti, predvođeni do tada samozatajnim Ðelalijom, uspjeli to iskoristiti te smanjiti prednost. Dugoraćani promašuju nekoliko zicera te se uvlači nervoza u ekipu, koja se najviše očitovala u prigovorima na sudaćke odluke.

U samu završnicu utakmice se ulazi u egalu. I jedna i druga ekipa imale su mogućnosti da riješe utakmicu u svoju korist, ali je ruka bila brža od pameti te je sve završilo neodlućenim rezulčtatom (25:25).

Ovo nije prva utakmica u kojoj su Dugoraćni imali prednost i kontrolirali utakmicu sve do 20-ak minuta prije kraja, ali onda redovito padali u igri i ispuštali prednost. Da li je to zbog neiskustva ili nedostatka snage ili nečega drugog  to će sami morati otkriri. Sve u svemu slijedi tjedan pauze te će trebati dobro pogledati snimku utakmice da se otkriju pogreške, te da se poprave uoči sljedeće utakmice.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog