Dragovoljci osvojili svoj turnir!

turnirrkhd1 20050918 -557593164Rukometaši Hrvatskog dragovoljca pobjednici su 10-og istoimenog jubilarnog rukometnog turnira koji se održava u spomen na prerano preminule članove kluba RK "Hrvatski dragovoljac" iz Dugog Rata. Turnir je nakon pozdravne poruke predsjednika kluba Joška Čizmića svečano otvorio načelnik Općine Dugi Rat Domagoj Vuković. U prvoj utakmici turnira sastali su se domaćin (RK HD) i rukometaši RK "Knin" iz Knina. grb-rkhdDugoratski rukometaši su bili uspješniji, a trenerski "GG" dvojac (Grubiša-Glavica) prigodnu minutažu je dao svim igračima s klupe, od kojih su neki koji još igraju u kadetskoj ekipi svojim pristupom, htjenjem (i pogotcima!) već sad istakli kandidaturu za prvi sastav. U završnici turnira "dragovoljci" su se sastali s RK "Adriachem" iz Kaštela koji je u prethodnoj utakmici bio bolji od splitskog Krilnika. Gubilli su dugoraćani većinu utakmice po pogodak, dva... a onda je usljedio preokret! I pobjeda ...

Tradicionalni rukometni turnir HRVATSKI DRAGOVOLJAC ... 

RUKOMETNI TURNIR "HRVATSKI DRAGOVOLJAC"

Dragovoljci osvojili svoj turnir

Piše: Mladen Banović

turnirrkhd1 20050918 -557593164Gubilli su dugoraćani većinu finalne utakmice po pogodak, dva. A kad bi zaostatak uspjevali sustići Kaštelani bi se opet malo odljepili. Dragovoljci su u finalu igrali pomalo nedorečeno, suspregnuto i ponekad nepovezano u napadu, što su vrlo solidni Kaštelani vješto koristili. Jedini koji je držao dugoraćane "u igri" i sprječavao da Adriachem ne ode na veću razliku i tako prelomi utakmicu je vratar Joško Ivanišević - kasnije proglašen za najboljeg igrača turnira. Skinuo je Jole kaštelanima pregršt zicera i nekoliko sedmeraca. A onda je usljedio ključni trenutak utakmice. Isključenje kapetana i ponajboljeg igrača Hrvatskog dragovoljca - Marina Stipičića - nakon jednog doista neopreznog starta na protivniku.

Isključenje čisto kao suza i potom odlična odluka trenerskog GG dvojca da "u vatru" ubaci "dragovoljačko srce" - mladog Franu Pleića, homogeniziralo je i mobiliziralo dugoraćane.

Hrvatski dragovoljacOdjednom je Drago Vojnović shvatio kakav skok i udarac ima,... pa se vinuo iznad obrane kaštelana i zabio! Jednom, dvaput, triput... Krilo dugoraćana u napadu (i jedan od najangažiranijih u obrani) Luka Pavić počeo je pogađati i utrčavati na sidruna, te poentirati.

Frane "Lav" Pleić se borio na crti na koju je valjda okuražen bratovim pristupom sad prodorima  počeo probijati i stariji brat - Ivan Pleić. I poentirati. Stjepko Čulić je igrao samo obranu i činio je to dobro... a čini mi se da je smanjio i "priču sa sucima" što mu je oduvijek bila najveća boljka. No zato se s kolegama raspričao friški sudac Pavić, no bilo bi pametnije da se tu ugleda na drugi dio sudačkog para - samozatajnog Ivana Pleića.

turnirrkhd5 20050918 605969878Stipe Ćurlin je odigrao još jednu od svojih beskompromisnih utakmica u dresu "dragovoljca". Jedva čekamo da ZG-student Ćupa položi ono malo ispita što mu je preostalo (Stipe je odličan student koji ispite polaže - u roku!) i da se opet vrati doli u ekipu.

Jure Tokić, velika nada "dragovoljca" i mladi reprezentativac iskoristio je dobro svoju minutažu u seniorskoj momčadi na ovom turniru, no malo više srčanosti u pristupu ne bi mu falilo, baš kao i Jeri Ivaniševiću.

Paradoksalno ili ne, ali eto izgleda da su dragovoljci dobili utakmicu tek nakon isključenja ponajboljeg igrača, kapetana Marina Stipičića, koji je jučer bio malo rezerviran u igri... Može Marin (i mora) puno više... Liga počinje već za sedam dana i ne sumnjamo da će on preuzimati veću odgovornost u igri ove mlade momčadi kojoj je uz vratara Ivaniševića, htio ne htio... ipak ponajveći igrački oslonac.

Trenerskom GG dvojcu savjetujemo da upozore igrače na bespotrebnost i kontra-efekte igračke "ćakule sa sucima" koja im se prošlih sezona u više navrata vratila kao bumerang (u glavu, dakako!), te da energiju radije usmjere na poboljšanje vlastite igre i na suradnju i koncentraciju u igri u obrani.

turnirrkhd2 20050918 1014864520Nakon finalne utakmice svi učesnici turnira zaputili su se na večeru i proglašenje pobjednika i dobitnika priznanja koje se održalo na Dućama u restoranu "Rogač" vl. Ljube Smoljanca. Uz spizu i pjesmu fešta dragovoljaca potrajala je do kasno u noć, da bi oni najuporniji predvođeni neumornim i omiljenim tajnikom Ćarom nastavili slavlje po omiškim kafićima.

Od kurioziteta s Streljane spomenimo i rusko ukazanje, tj. prisustvo donedavnog kapetana Mira Skendera, koji je svratio na dan dva s Švicarskih bauštela. Valjda će, kad uprihodi štagod, poslati i koju garnituru dresova ;-)). Vidjeli smo na tribinama i "trogiranina" Galiota. On je dužan ekipi baren gajbu piva još od splitske epizodeJanjčića da ne spominjemo...

RK Hrvatski Dragovoljac Dugi Rat pred sezonu 2005 RK Hrvatski Dragovoljac Dugi Rat pred sezonu 2005

 

{gallery}stories/galerija/turnir-rkhd/10-turnir-rkhd{/gallery}

{fcomment}

 

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog