-1 u Kaštelima!

Josip Lazarušić - GujaKaštel Stari, 31.8.2005.
Prijateljska utakmica

RK ADRIACHEM - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC 32:31 (20:16)

"Dragovoljci", iako nekompletni (bez Vojnovića i nekolicine kadeta ali sa povratnicima u ekipu Glavicom i Lazarušićem) odigrali su prvu pripremnu utakmicu nakon napornih priprema..o detaljima čitajte u nastavku...

RK "Adriachem"
Ljubić (1); Bakotin; Čorluka; Bašić; Bujas (3); Milić; Musulin (5); Predovan (1); Jureškin (5); Veljača (4); Barić (7); Grbeša (1); Šimac (2); Kević; Pejnović (3);
TRENER: Ante Jureškin

RK "Hrvatski dragovoljac"
Jo.Ivanišević; Je.Ivanišević (3); Ćurlin (6); Tokić (4); Pleić (2); Stipičić (6); Lazarušić (2); Čulić (1); Glavica (6); Ðurić (1); Čović; Perić;
TRENER: Zlatko Grubiša
Pom.trener: Krešo Glavica

"Malo" izmijenjeni sasatav "dragovoljaca" istrčao je na teren protiv starih rivala i prijatelja iz Kaštel Sučurca.

S obzirom na nedostatak Vojnovića, trener Grubiša morao je tražiti novo rješenje na lijevom vanskom i trenutno ga je našao u liku Ivana Pleića. Pleić je zadovoljio svojom igrom jer se već pomalo "ušemio" igrajući na toj poziciji na Sportskim igrama mladih dok su ga na poziciji organizatora igre mijenjala 3 lijevaka.

Počeo je siloviti Ćurlin (šteta što će biti tu samo za prva 2 kola, nakon toga mora u Zagreb na fakultetska predavanja), nastavili su Tokić i Stipičić, manje ili više uspješno. Isti dvojac se rotirao i na pozicijama desnog vanjskog i desnog krila ali Grubi je priliku dao i Periću koji je pokazao određeno zanimanje za utakmicu.

Na crti je većinu vremena odrađivao nepoderivi ( i grintavi, za ne falit) Čulić kako u napadu tako i u obrani, dajući sve od sebe kao i uvijek. Ono malo ostalog vremena odrađivao je povratnik, nakon teške i opasne ozlijede, Josip Lazarušić-Guja koji je iznenadio sve prisutne voljom i zalaganjem kako u napadu (2 pogotka, mogao i više) ali naročito u obrani, gdje je doslovce zakočio motor "Adriachema", vižljastog Musulina ali je isto tako nesrebično pomagao i ostalim suigračima gdje je trebalo.

Komentar i primjedba tajnika Ćare nakon utakmice bila je upućena treneru Grubiši što nije više koristio usluge ovog mladića koji je ovom utakmicom pokazao kako bi ove sezone mogao imati malo zapaženiju ulogu uz naravno veću minutažu.

Na lijevom krilu, golova kao u priči. Zahvaljujući ponajviše Pleiću koji je lopte dijelio prvo Jeri Ivaniševiću (3 pogotka) a poslije i povratniku u ekipu nakon 9 mjeseci izbivanja sa terena, Kreši Glavici, čiji se doprinos osjeti pogotovo u fazi obrane.

U listu strijelaca se upisao i debitant za seniore, kadet Marko Ðurić, dok jedini nisu "zabili" ljevaci, Čović i Perić.

Utakmica kao utakmica u pripremnom periodu, u početku sa dosta neforsiranih pogrešaka u napadu na obje strane, te neuigranosti u fazi obrane kod "dragovoljaca".

Polukontrom i kontrom, fizički spremniji Adriachem se "odlijepio" na +4 na poluvremenu da bi u drugom dijelu stvari već polako sjedale na svoje mjesto.

Goropadni Guja u obrani ,uz nekoliko brzih i lakih golova "dragovoljaca" ,obilježja su drugog dijela u kojem su dominirali dugoračani ali na kraju za gol prekratki za neodlučen ishod. No, bez obzira na poraz, igra je u globalu ipak zadovoljila rukometne entuzijaste iz Dugog Rata. A šta će tek bit kad dođu Vojnović, Frane Pleić, Ćoko, Marčić...

 

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog