Pobjeda za kraj!

Seniri RKHDSplit, SC Gripe, 05.12.2004.
2.HRL-jug, 11.kolo
RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK ADRIACHEM 32:31 (16:17)

U posljednjem kolu prvog dijela prvenstva rukometaši RK Hrvatski dragovoljac ugostili su ekipu Adriachema iz Kaštel Gomilice. Dugoraćani su u utakmicu ušli kao devetoplasirana ekipa, sa samo dvije pobjede iz devet susreta, dok su gosti iz Gomilice imali skor 7:2 i nalazili su se na 3. mjestu prvenstvene ljestvice, pa su automatski bili favorit u ovoj utakmici.
Samo oni koji redovito prate dugoraćane znali su da u utakmicama Hrvatskog dragovoljca nema favorita, bilo da igraju protiv najbolje ili najlošije ekipe lige, a na kraju svake utakmice nas očekuje drama (osim Trogira), a izuzetak nije bila ni ova utakmica...

Počelo je izjednačeno, a tako je bilo cijelo prvo poluvrijeme. Ekipe su se stalno izmjenjivale u vodstvu koje je maksimalno iznosilo dva gola prednosti (3:5 ; 10:8 ; 10:12) da bi se u zadnju minutu ušlo s vodstvom dugoraćana 16:15 i loptom u svom posjedu. U zadnjih dvadeset sekundi domaći rade dvije početničke pogreške, te gomilićani postižu dva brza gola i na odmor odlaze s minimalnim vodstvom (16:17).

U drugom dijelu ista priča igra se "gol za gol" uz konstantnu, minimalnu prednost gostiju. To je trajalo sve do 51. minute kada gosti dolaze do najveće prednosti na utakmici 25:28. U tom trenutku klupa domaćih poziva time-out i smiruje ekipu. Od tog trenutka sve se mjenja. Dugoraćani su zaigrali čvrsto u obrani i mic po mic došli do izjednačenja 29:29, a zatim u  59. minuti i do vodstva 32:30.

U tim trenucima dragovoljci se uspijevaju obraniti i minutu i pol prije kraja kreću u napad, a onda "grom iz vedra neba". Zapisnički stol poziva time-out i priopćava da je igrač domaćih Jure Tokić napravio pogrešnu zamjenu, šta je odgovorno tvrdim notorna laž.

Na taj način oduzeta je lopta dragovoljcima, a gosti u sljedećem napadu brojčano nadmočniji postižu gol. U zadnjem napadu igrač domaćih Marin Stipičić radi pogrešku hvatanja ( pogledajte u pravilima - pogreška hvatanja se NE KAŽNJAVA), a suci koji nisu bili najlošiji akteri ove utakmice dosuđuju "duplu" i na taj način daju priliku gostima da osvoje barem bod, ali oni to nisu uspijeli iskoristiti i bodovi odlaze u Dugi Rat.

Najbolji igrač kod gostiju, a i na utakmici bio je Matko Bujas, a kod domaćih se nitko nije posebno istaknuo šta znaći da je najbolji igrač bio Hrvatski dragovoljac.

Da su dugoraćani ovako igrali (sa ovolikom željom i dozom agresivnosti) i u ostalim utakmicama danas bi imali puno više od sedam bodova!

Za kraj bi vam samo preniodio teksta koji je službeni predstavnik Adriachema Željko Bujas unio u zapisnik (da ne mislite da samo mi grintamo na suce, već da je uistinu suđenje u 2.HRL-jug u najmanju ruku loše):

...igračima obiju momčadi čestitam na korektnoj, do kraja odigranoj utakmici kojoj je zbog vrlo loše odsuđene utakmice sa strane sudačkog para, bilo teško izdržati. Spisak grešaka obaju sudaca bilo bi malo mjesta za sve nabrojati, jer su u svakoj minuti igre obostrano griješili. Akcent ću baciti na nedosuđene korake, neisključivanje zbog prekršaja i nepoštivanje prednosti...

RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC
Jo. Ivanišević, Budimir (2), Jerčić (3), Vojnović (7), Skender (1), Pleić (6), Dudaš, Čulić, Marasović, Tokić (5), Stipičić (8), Je. Ivanišević, Perić
Trener: Grubiša
Pom. trener: Glavica

RK ADRIACHEM
Ljubić, D.Bujas, Veljača (1), Barić, Musulin (4), Delaš, M.Bujas (19), Plazina, Jureškin (4), Šimac, Bakotin, Grbeša (3), Predovan
Trener: Jureškin
Sl. predstavnik: Bujas

Suci: Ivanišević i Kaleb
Nadzornik: Petrošić

<< Tablica >>

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog