I dalje sve po starom!

Seniori RK HD u akciji...Trilj, Š.D. "Trilj", 28.11.2004.
2.HRL-jug, 10.kolo
RK CETINKA - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC 35:31 (19:15)


Što reći o utakmici u kojoj si ravnopravan suparniku, a izgubiš je s malo golova razlike? "Dragovoljci" već duže vrijeme znaju odgovor! Klasika!!! Po tko zna koji put ove sezone ponavlja se ista priča. Dragovoljac ravnopravan i nenadigran, a bodovi odlaze na drugu stranu. Tako je bilo i ove maglovite, triljske nedjelje.

Utakmica je počela ravnopravnom borbom i igrom gol za gol. No, dugoraćani su ipak uspjeli u 5. minuti susreta dobrom obranom i efikasnom igrom u napadu otići na 2 gola razlike i rezultat 4:2. Prednost nad Cetinkom održavana je još samo koju minutu jer je trener domaćina, vidjevši da mu momčad ne funkcionira dobro, pozvao time-out i utakmica tada mijenja svoj tijek. Triljani su poslije trenerovih savjeta zaigrali odlučnije i naposljetku su, potpomognuti poroznom i propusnom gostujućom obranom, napravili seriju 9:2 i semafor je u 17. minuti svijetlio 11:6. Ni time-out, kojeg je pozvao trener gostiju Grubiša, u tim trenutcima nije pomogao...

Igra "Dragovoljaca" bila je bezlična i bezidejna. Do kraja poluvremena gosti su se malo pribrali i uspjeli su privesti prvi dio igre na podnošljivih 19:15. No, činjenica da se primilo 19 golova u prvih 30 minuta nije nikako mogla zadovoljiti trenera gostiju i igrače Dragovoljca slijedila je "jezikova juha" u svlačionici.

Početak drugog poluvremena opet je ponudio blijedu sliku Dragovoljca. Sve što je trener rekao u svlačionici kao da je na jedno uho ušlo, a na drugo izašlo. U napadu su "ispaljena" 2 ishitrena, nerezonska šuta iz kojih su se stvorile dvije efikasne polukontre domaćina i Cetinka je u 33. minuti susreta povela s najvećih 6 golova razlike 21:15. Tada su se gosti malo trgnuli i zaigravši puno odgovornije i ozbiljnije uspjeli su smanjiti rezultat na uhvatljivih 23:20. No, tada na scenu stupaju suci Mucić i Parunov. Svaki put, kada bi gosti došli rezultatski blizu domaćinima, dosudila bi se neka sumnjiva odluka u korist domaćih i "Dragovoljci", stoga, nikako nisu uspijevali uhvatiti potpuni priključak s Cetinkom i dovesti utakmicu ponovno u neizvjesno stanje.

Naposljetku je takvo stanje na terenu dovelo do crvenog kartona i diskvalifikacije do tada najefikasnijeg igrača Hrvatskog Dragovoljca, Stipičića, u 47. minuti susreta. Isprovociran očitom sudačkom pogreškom na štetu njegove ekipe, prigovorio je sucu, na što mu je ovaj pokazao 2 minute isključenja. "Vatreni" Stipičić nije se mogao suzdržati i rekao je sucu Muciću par riječi. Ovaj ga je potom još gore kaznio i pokazao mu crveni karton.

Tada je praktički riješeno pitanje pobjednika utakmice. Domaćini su vodili s 5 golova razlike (29:24), a gosti su morali 4 minute igrati s igračem manje na terenu.

Do kraja utakmice Dragovoljci su pokazali borbenost i veliku želju da preokrenu rezultat, no to čudo se nije dogodilo. Da se tako igralo cijelu utakmicu, vjerojatno bi dugoraćani odnijeli sa sobom sve bodove. Ovako je utakmica završila rezultatom 35:31 i nezadovoljstvo zbog još jedne tijesno izgubljene utakmice ponovno je zavladalo među igračima Hrvatskog Dragovoljca, dok su domaćini sretno slavili.

Kod Cetinke malo bolji od ostalih bili su Damir Bilonić i Marko Kažimir, dok su kod Dragovoljca prednjačili Skender i Stipičić, ali samo igrom u napadu.

RK "CETINKA"
Pervan, Mastelić, A. Bilonić, Delonga (3), M. Dragušica, Lipotić (4), Pezelj (4), D. Bilonić (11), Kažimir (8), I. Dragušica, Pocrnja, Borozan, H. Bilonić (5)
Sl. predstavnik: Stipe Delonga
Trener: Nenad Alfirević
Fizioterapeut: Nediljko Bacelj

RK "HRVATSKI DRAGOVOLJAC"
Jo. Ivanišević, Lazarušić, Budimir (1), Jerčić, Vojnović (5), Skender (11), Pleić (3), Dudaš, Čulić (1), Marasović, Je. Ivanišević (1), Stipičić (9)
Sl. predstavnik: Joško Čizmić
Trener: Zlatko Grubiša


Suci: Marko Mucić i Robert Parunov
Nadzornik: Slavko Paut

<< Tablica >>

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog