Puna kesa bodova za sve uzraste RK Hrvatski dragovoljac

Seniori RKHD napokon pobjedili ...Rukometaši svih uzrasta RK "Hrvatski dragovoljac" imali su zanimljiv vikend prepun sportskih događanja. Mlađi uzrasti gostovali su na Jelsi kod istoimenog domaćina u županijskim natjecanjima dok su seniori ugostili gospare iz RK "Dubrovnik" u 7. kolu II HRL-Jug. Svi uzrasti bili su maksimalno uspješni te su "odnijeli" sve bodove, a pogotovo one vrlo bitne protiv dubrovčana. U nastavku teksta pročitajte izvješće iz Splita, a nakon toga izvješće i osvrt na rukometna događajima na Jelsi ...Kadeti RK HD

Seniori: RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK DUBROVNIK  28:26  (8:13)

Kadeti: RK JELSA - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC 25:31  (9:16)

Mlađi kadeti: RK JELSA - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC 11:27  (4:12)

Dječaci: RK JELSA - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC 11:13  (7:7)...

SPLIT, 7. kolo 2. HRL-Jug

RK "Hrvatski dragovoljac"-RK "Dubrovnik"  28:26  (8:13)


RK "Hrvatski dragovoljac":
Jo. Ivanišević; Marasović; Dudaš; Je. Ivanišević; Jakovljević; Budimir; Jerčić; Vojnović; Skender (9); Pleić; Pavić (3); Čulić (1); Tokić (3); Stipičić (12);
Pom. trener: Krešo Glavica
TRENER: Zlatko Grubiša

RK "Dubrovnik":
Tubić; Bjeliš; Lučić; Ðerek; Butigan (5); Čustović (1); Hajdarević; Jurković (2); Tolić (2); Muhoberac; Govorko (12); Grljević (3); Zloić (1);
TRENER: MIšo Stanić

Još uvik mi u glavi odzvanjaju riči "pricjednika" - "Samo da je ovo dobit..."

I dobili smo, na sveopću radost, ove prijeko potrebne bodove koji nam daju kakvu-takvu nadu u goloj borbi za opstanak.

Na putu za dvoranu, u autobusu je vladala raspoloženost, gotovo bi se moglo reći i ležernost kao da su bodovi već upisani i kao da će se protivnik sam predati. Svi su "pucali" od zajebancije pa je čak i šofer Goran reka da mu samo fali ova pobjeda pa da mu vikend bude zaokružen sa maksimalnim učinkom rukometaša jer ih je baš on ova dva dana vozio i kako će onda s tim zezat šefa, Boška Vojnovića jer jedini on kad vozi,vraća se sa porazima. Ali i ispod pricjednikove "sretne maske" mogla se vidjeti nervoza i strepnja. S razlogom.

Seniori RKHD napokon pobjedili ...To je prvo poluvrijeme i pokazalo jer su "gospari" s jednakim motivom ušli u ovu utakmicu s obzirom da se nalaze u istoj gabuli ko i mi. Poveli smo 1:0 i to je bilo jedino naše vodstvo u prvom dijelu, Nakon toga dubrovčani kreću silovito i borbeno što je rezultiralo ozljedom očnog kapka u redovima dugoraćana, Stjepka Čulića, za kojega je to bio i kraj susreta s obzirom da je morao na šivanje u KBC Firule.

Do kraja poluvremena razlika je rasla u korist gostiju koji su skupo kažnjavali olako prokockane napade dugoraćana koji su u tim trenucima djelovali potpuno izgubljeni i dekoncentrirani, šutirajući nerezonski u napadu (kao i uvijek u tome prednjači kapetan Skender), sa bezidejnim i nekonkretnim Pleićem koji nije uspijevao povezati redove dugoraćana te sa indisponiranim Stipičićem koji je promašivao čiste "zicere".

U odmoru je u svlačionici bilo burno, riječi trenera Grubiše odzvanjale su hodnikom ali su i dale ploda. Obrana se počela "dizati" sa danas vrlo dobrim i najkonkretnijim pojedincem Lukom Pavićem koji je uz iskusnoga "Budu" uštopao sredinu i crtu.

Kapetan Skender se napokon počeo ponašati kako i dolikuje kapetanu te je zaigrao "muški" obranu a u napadu nije silovao te je u pravi trenucima zabijao. Stipičić je unatoč boli u leđima namjestio nišanske sprave te je u drugom dijelu bio najubojitiji pojedinac.

Svoj obol dali su i mladi Tokić koji je pokazao da se može nositi sa starijima i vižljasti Pavić koji je po mom skromnom sudu bio jezičac na vagi koji je donio ovu vrlo važnu pobjedu dugoraćanima.

Napokon da je i pricjednik "cvita" od zadovoljstva nakon utakmice seniora koji su pokazali da se znaju "iščupati" iz ponora poraza i kad gube 5-6 razlike, ali samo kad se glave priberu i svi skupa podmetnu leđa jedan za drugoga, bez žuganja jedan drugome.


Jelsa, 6.11.2004. ; Split, 7.11.2004.
 
JELSA - ŽUPANIJSKA LIGA ZA MLAÐE UZRASTE

Dječaci

RK "Jelsa"-RK "Hrvatski dragovoljac" 11:13  (7:7)

RK "Jelsa":
Grgičević; Mihojević; Tomić; Periša; Matas; Salia (1); Marijan (3); Gamulin (5); Fistonić (2);
TRENER: Dobroslav Bojanić

RK "Hrvatski dragovoljac":
Gvozden (2); Bušić; Tokić (9); Pivčević; Roščić; Marić; Šolić; Mekinić; Sičenica; Katavić; Kamber (1); Plazibat (1);
TRENER: Boško Nazor

Dječaci RK HDTeže nego se očekivalo dječaci iz Dugog Rata pobjedili su vršnjake iz Jelse, ponajviše zahvaljujući glavnoj trenerovoj uzdanici Toniju Tokiću koji je sa 9 pogodaka bio najefikasniji igrač utakmice iako smo mišljenja da je taj učinak mogao biti i veći.

Skoro pa do samog kraja utakmica je bila u egalu no pogocima Tokića pobjednik je bio odlučen. Izostala je podrška danas "uspavanih" Kambera i Plazibata koji su imali vrlo skromni učinak ali se primjetio i nedostatak prvog vratara Kačunka koji je zbog bolesti izostao. Bodovi su upisani a Bolini "zmajevi" kreću u nove radne pobjede..


Mlađi kadeti

RK "Jelsa"-RK "Hrvatski dragovoljac" 11:27  (4:12)

RK "Jelsa":
Gamilin (2); Grgičević; Matković (4); Belić (4); Vraničić; Marijan (1); Fistonić; Salia; Periša; Mihojević;
TRENER; Dobroslav Bojanić

RK "Hrvatski dragovoljac":
Mladin; Tomić; Raos (1); Jerčić; Klarić (7); Grgat; Rakuljić (7); Erceg (3); Tokić (5); Čurlin (1); Pavković (1); Nazor (2); Perić;
TRENER: Boško Nazor

Mlađi kadeti RK HDNakon samo 5 minuta igre semafor svijetli 6:0 za goste. Već tada, u najranijoj fazi znalo se tko će biti pobjednik te je trener na zamjeni Boško Nazor (ovo mu je bio i debi kao prvoligaškom treneru jer mlađi kadeti nastupaju u 1. HMKRL) imao lagan posao vodeći samo brigu o minutaži pojedinaca tako sa su svi igrači imali priliku "ispuhati" se i pokazati koliko mogu protiv, realno govoreći, ipak njima nedoraslog protivnika.


Kadeti

RK "Jelsa"-RK "Hrvatski dragovoljac" 25:31  (9:16)


RK "Jelsa":
Zaninović; Petrović (1); Srhoj (3); Tomić (10); Milevčić (3); Matković (1); Pavičić (1); Drinković (5); Gamulin (1);
TRENER: Dobroslav Bojanić

RK "Hrvatski dragovoljac":
S. Tokić; Ćoko (2); Lažeta (3); Siničić (3); J. Tokić (2); Perić (3); Katalinić (4); Pleić (10); Ðurić (1); Marčić (2); Pandža (1);
TRENER: Boško Nazor

Kadeti RK HDPoput svojih mlađih prethodnika, i kadeti "dragovoljca" su bili uvjerljivi protiv jelšana igrajući sa "po" snage te su rutinirano od prve do zadnje minute imali utakmicu pod svojom kontrolom štedeći se i nastojeći da se nitko ne ozlijedi pred predstojeći 2. krug 1. HKRL sljedećeg vikenda u Metkoviću kada se ujedno igra i posljednje kolo Lige prvaka kada u gradu na Neretvi gostuje njemački Flensburg.

Dragovoljci će nastupiti kao predigra te će to biti izuzetna prilika pogledati vrhunski svjetski rukomet uživo.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog