Puno golova, pa svakom po bod

RKHD - KamicakSplit, S.D. Gripe, 03.10.2004.
2.kolo, 2.HRL-jug
RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK KAMIČAK 38:38 (19:18)

U veoma neizvjesnoj utakmici u kojoj su rukometaši Kamička uspjeli nametnuti svoj stil igre "run and gun" (trči i šutiraj) postignuto je čak 76 golova. Prema prikazanoj igri tijekom svih šezdeset minuta, obje ekipe moraju biti zadovoljne bodom, ali i žalit za propuštenim. Otvaranje utakmice pripalo je Dugoraćanima koji su poveli 2:0 i 3:1, ali je Kamičak uskoro izjednačio. Od tog trenutka igra se gol za gol i na poluvrijeme se odlazi s minimalnom prednosti Hrvatskog dragovoljca - 19:18. U drugom poluvremenu dugoraćani pokušavaju nametnuti svoju prepoznatljivu igru sa čvrstom obranom, ali to im jučer jednostavno nije išlo, štoviše, katastrofalno su odigrali obranu. Koliko god se lako postigne gol, još lakše ga se primi. Bez potrebne odlučnosti, čvrstine i uzajamnog pomaganja, središnju obrambenu liniju dragovoljaca Skender - Čulić - Glavica gosti su probijali kad god su htjeli i poentirali. Unatoč tome interesantno je da je najveća prednost Sinjana tijekom cijele utakmice iznosila samo gol, a Dugoraćana dva pogotka prednosti ...

Split, S.D. Gripe, 03.10.2004.
2.kolo, 2.HRL-jug

RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK KAMIČAK  38 : 38 (19:18)

Otvaranje utakmice pripalo je Dugoraćanima koji su poveli 2:0 i 3:1, ali je Kamičak uskoro izjednačio. Od tog trenutka igra se gol za gol i na poluvrijeme se odlazi s minimalnom prednosti Hrvatskog dragovoljca19:18.

U drugom poluvremenu dugoraćani pokušavaju nametnuti svoju, danas neprepoznatljivu igru sa čvrstom obranom, ali to jednostavno nije išlo. Od čvrste obrane ni č... Koliko god se lako postigne gol , još lakše ga se primi. Katastrofa od obrane. Pamuk! Nedostajalo je čvrstine, pomaganja i volje da se odigra kvalitetna obrana. Možda je trebalo nešto i mijenjati jer ovih 6-0 nije nikome izgledalo dobro.

Središnju obrambenu liniju dragovoljaca Skender - Čulić - Glavica gosti su se probijali kad god su htjeli i poentirali. Mladi Drago Vojnović na desnom krilu također je prečesto bio statist u obrani i nijemi promatrač uspješnih ulazaka protivničkog krila. No unatoč svim nodostacima u obrani interesantno je da najveća prednost Sinjana tijekom cijele utakmice iznosila gol, a Dugoraćana tek dva pogotka prednosti...

I tako, gol za gol, u teškoj neizvjesnosti dolazimo do samog kraja utakmice. Dvije minute prije kraja rukometaši Dragovoljca uspjeli su steći dva gola prednosti (38:36) i loptu u svoj posjed, ali onda dolazi do neshvatljivog pada koncentracije. Dvije pogreške dugoraćana i Sinjani uspijevaju izjednačiti dvadeset sekundi prije kraja utakmice.

Tada domaći pokušavaju brzo izvesti napad, ali još brže rade probijanje i otvaraju prostor za kontru gostiju koju uspijeva zaustaviti iskusni Čulić tako što je omeo izvođenje prekršaja. Pritom je zaradio isključenje, ali i spasio bod domaćima. U zadnje četiri sekunde gosti pokušavaju odnjeti oba boda, no Ivanišević je obranio.

Bolji od ostalih (ili malo manje loši) bili su Stipičić (17 golova) i Pleić (9), te golman Ivanišević kod Hrvatskog dragovoljca, te Grubšić Čabo (7), Miloš (6) i Gašpar (11) kod Kamička.

Najlošiji akteri ovog susreta ipak su bili suci. Sva sreća je što su igrale dvije prijateljske ekipe, pa su se uspijeli izdignuti iznad nivoa sudaca.

O "ljudima u crnom" i njihovom suđenju najviše govori jedna od odluka iz prvog poluvremena kada su kod prodora Stipičića najprije dosudili prekršaj, da bi onda vidjevši da je lopta ušla u gol dosudili zgoditak (materijalna povreda pravila).

Ali "tko sam ja da im sudim", tu je nadzornik da ih ocijeni, da im da pozitivnu ocjenu i da zajedno s njima uredno naplati što ga pripada, jer na kraju krajeva svi smo mi tu samo radi njih.


Hrvatski dragovoljac

Jo. Ivanišević, Jakovljević, Lazarušić, Vojnović (1), Glavica, Skender (6), Pleić (9), Dudaš, Pavić (1), Čulić (3), Marasović, Je. Ivanišević (1), Stipičić (17), Brzović

Sl. predstavnik:
Jozo Škorić

Trener:
Zlatko Grubiša


Kamičak

Boškin, Kovačević, Filipović, Vučemilo, Erceg, Grubišić Čabo (7), Vitić, Miloš (6), Šimleša (6), Pletikosić (6), Gašpar (11), Boškin (1), Vladović (1), Grčić

Sl. predstavnik:
Marko Botica

Trener:
Ivo Vukasović

Tehniko:
Boris Kerum

Suci: Željko Čubrić i Joško Dujić (oba Zadar)
Nadzornik: Nediljko Stančić

Sedmerci:

Hrvatski dragovoljac: 3/3
Kamičak: 7/9

Isključenja:

Hrvatski dragovoljac: 12 minuta
Kamičak: 10 minuta

Igrač utakmice:

Marin Stipičić (HD).

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog