I jelšani istupili iz 2.HRL-jug

U novoj dvorani više se neće gledati ni druga liga...Nakon druge ekipe prvoligaša Splita i rukometaši RK Jelse istupili su iz 2.HRL-jug. Veliki je to gubitak za dalmatinski, a i hrvatski rukomet posebice ako znamo da je nešto prije i RK Hvar istupio iz 3. lige, odnosno odustao od natjecanja stavivši svoje igrače na raspolaganje jelšanima.

Glavni razlog istupanja svih navedenih klubova je besparica, šta je kroničan problem gotovo svih dalmatinskih rukometnih klubova, pa dolazimo do onoga šta već i ptice na granama pivaju "triba više ulagat u sport (rukomet)"...

Rukometni sport na otoku Hvaru se osipa, gotovo gasi. Najprije je RK Hvar zbog financijskih poteškoća odustao od natjecanja u Trećoj ligi, stavivši seniore na raspolaganje Jelsi, međutim, sada su i Jelšani, zbog istih razloga, istupili iz Druge lige. Odluka je pala nakon sastanka, kojem su nazočili predsjednik Skupštine kluba prof. Ivica Škarić, predsjednik i potpredsjednik Izvršnog odbora, Ivo Milatić i Ratko Kožul, te načelnik Općine Jelsa Braco Caratan.

Predstavnici kluba, koji broji oko sto članova svih uzrasta, su priopćili kako su se do sada u sustavu HRS-a natjecali u četiri selekcije, a da su minimalni troškovi takvog pogona za sezonu nešto preko 160 tisuća kuna. Rukometašima je, međutim, potrebno gotovo još toliko sredstava da bi se podmirili stari dugovi, pa bi daljnje natjecanje u Drugoj ligi stvaralo samo nove dubioze. Da se ipak rukomet na Hvaru, u uvjetima kada je izgrađena nova sportska dvorana, i kada Jelšani upravo obilježavaju 25 godina kluba, ne bi posve ugasio Jelsa će natjecanje nastaviti u III HRL-Jug ili pak 1. HMKRL-Jug.

Općinsko poglavarstvo i vijeće Jelse će žurno razmotriti zamolbu da se za rukometaše iz proračuna umjesto predviđenih 30 tisuća izdvoji 50 tisuća kuna, pod uvjetom da uprava kluba poradi na kvalitetnom rješavanju dosadašnjih dugova. Pomoć je zatražena od Županije i Jelse d.d. za hotelijerstvo, koja je najveći vjerovnik. Rađa se i ideja da bi cijeli škoj ubuduće trebao imati jedan klub.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog