You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

RK JELSA-RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC 29:36 (13:18)

hdjelsa1

 U subotu 12.11.2011. u ranojutarnjim satima  šaćica hrabrih duša uputila se legendarnim Duće toursom prema trajektnoj luci Split gdje nas je čekao trajekt Tin Ujević. Pred nama je bila plovidba na Hvar, na  uvijek neugodno gostovanje kod kolega iz RK Jelse. Iako je utakmica bila zakazana za 14.30 sati, u Jelsu smo stigli već oko 10.30. Slobodno vrijeme iskoristili smo za uživanje na sunčanoj rivi, ispijajući kavu, gledajući smišnice i bacanjem svakavih besida u kojima je prednjaćio uvijek dobro raspoloženi kapetan Marin. Sve u svemu stvorila se vesela, pozitivna atmosfera i sve je upućivalo na to da bi mogli ubrati 2 boda na Jelsi, kad već ne beremo masline.

Igrački kadar bio oslabljen neigranjem pivota Vukovića (ozljeda glave, želimo mu brz povratak na Streljanu) te novopečenog trenera Bibe 'Bizona' Pivca  koji je uspješno odradio svoj prvi trening s djecom. Bravo administratore, dobra volja dobrih ljudi je uvijek dobrodošla u ovom klubu, a kaznu za parking ćemo već nekako rješit (na greškama se uči).Foto: Arhivske snimke

hdjelsa2

Stručni tim  je stigao u jakom sastavu budući da su treneru Boli na raspolaganju bili tajnici Jole i Darko.
Znajući da moramo odigrati sa 100% da bi pobijedili dobre domaćine,  krenuli smo sa ozbiljnim pristupom odmah od zagrijavanja. Stoga i nije čudo da smo utakmicu otvorili serijom od 4 uzastopna gola ne primivši pritom ni jedan, tako da je u 5. Minuti na semaforu stajalo 0:4. Vrlo raspoložen u tom razdoblju bio je inače uspavani Marko Perić koji je svih svojih 5 golova postigao u prvih 10 minuta. Iako su domaćini pokušali doći do egala preko vrlo dobre vanjske linije Marijan-Carić-Grgičević prednost je konstanto bila na strani gostiju tako da je rezultat na poluvremenu bio 13:18 za goste iz Dugog Rata.
U nastavak susreta Dragovoljci kreću vrlo agresivno želeći se odvojiti na što veću razliku. Obrambeni trio Plazibat - I.Pleić - Klarić potpuno je zaustavio napad domaćih, te preko laganih golova iz polukontri i kontri dolazimo do najveće razlike na utakmici, +10 (16:26). A tada slijedi nešto već viđeno. Dolazi do nepotrebnog opuštanja u igri, previše promašenih zicera, pri čemu smo razbranili vratara Jelse i utakmica opet dolazi u neizvesne vode. Nevjerojatnom serijom od 9-1 domaćini dolaze na samo -2 te počinje borba za svaki gol. Tada, vrlo važan zgoditak postiže M. Galiot za 3 razlike te usmerava utakmicu ka mirnoj završnici. Domaći su se iscrpili stižući veliki zaostatak tako da nisu imali dovoljno svežine za završni dio utakmice. Golovima Stipičića i Plazibata stižemo do krajnjeg rezultata 29:36 za rukometaše Hrvatskog dragovoljca.

 hdjelsa3

Na kraju svega, ovo je bila zaslužena pobjeda ali moramo izvuć važnu pouku kako nikad nema opuštanja dok sudac ne odsvira kraj, jer bi nas to moglo u budućnosti koštati bodova. Sad se možemo posvetiti pripremi za sljedeću utakmicu protiv Krilnika, u kojoj moramo osvjetliti obraz nakon što su nas iznenadno izbacili iz Kupa.

hdjelsa4

{fcomment}