You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

RK Hrvatski dragovoljac i RK Zagreb prvi ispred ostalih

Detalj s turniraZavršen je tradicionalni rukometni turnir mlađih kadeta "Rujanski susret" održan ovaj vikend u Dugom Ratu na rukometnom igralištu "Streljana". U konkurenciji dječaka  rođenih 1994. najbolja je bila domaća ekipa, ispred dječaka RK Marksimir Princa, RK San Sporta i RK Kaštela. U turniru mlađih kadeta, gdje su nastupale tri najbolje ekipe u ovom uzrastu u državi: RK Zagreb, RK Kaštela, RK San Sport (a nastupili su još i RK Maksimir Princ s dvije ekipe i domaćin, RK Hrvatski dragovoljac), najboljim su se pokazali mladi rukometaši RK Zagreb koji su u neizvjesnom finalu bili bolji od mladih Kaštelana (14:11). Čestitke vrijednom organizatoru i svim članovima RK Hrvatski dragovoljac koji su pripomogli u organizaciji ove prave rukometne fešte mladih ...

U sportu u kojem smo olimpijski prvaci (a odlični smo i u mlađi uzrastima) i u kojem dugoratska djeca i mladići imaju kontinuirano vrlo dobre rezultate (kadeti su donedavno igrali 1. Hrvatsku ligu mlađih kadeta) i to u konkurenciji puno većih i bogatijih sredina (prvenstveno uvjetima za sport) upada u oko činjenica da se nitko od općinara nije udostojio poviriti na Streljanu ovog vikenda i prisustvovati utakmicama ili barem doći na otvaranje turnira ili uručiti nagrade (pehare) najboljima.

Rujanski rukometni susret u Dugom ratu

Želim vjerovati da su imali drugih važnijih obveza, možda radni vikend, da nisu jednostavno stigli, no nažalost, i poluprazne tribine nam sve govore o stavu i ignoraciji odraslih (pa i nekih roditelja tih nadarenih dječaka iz RK HD) prema dugoratskom sportu i dugoratskoj mladosti.


Sve rezultate i najbolje fotografije s turnira moći ćete uskoro pronaći na našim stranicama.