You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Prva pripremna utakmica u novoj sezoni: Obranom do pobjede

RK ADRIACHEM - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC 29:33 (16:22)
U lipo subotnje popodne krenuli smo na tradicionalnu pripremnu utkamicu kontra Adriachema u Kaštela. Na okupu je bila gotovo cijela ekipa (Skender je u Švicarskoj, a Drago Vojnović Slina sprema torbe za Zg) plus novi momak- Josip Kamber (lijevi bek i po prikazanoj igri) iz Krilnika koji se pokazao kao pravo pojačanje za nadolazeću sezonu. Domaćini ove sezone pucaju visoko što je potvrdilo dovođenje goropadnog Petra Šipića (38 god., lijevi bek) iz Krilnika dok Musulin i Veljača (Njemačka) nisu bili u sastavu. Za Dugoraćane nije igrao Veprić (Frane Pleić) zbog ozljede prsta...Početak pripada domaćim igračima koji povedu 3:1 dok se 3-2-1 obrana dragovoljaca uigravala, a zatim potpuni preokret. Odličnom obranom kojom kraljuje Žuti (Stjepko Čulić) i koja nije dopustila Šipiću i da se razmaše, ali i spriječavanjem lopte prema pivotu (najjačem domaćem oružju), te zahvaljujući golovima Stipičića i Kambera Dragovoljci  u 21. minuti imaju 6:12.

Obranama Jole Ivaniševića i Saše Dudaša rezultat se održao povoljnim do poluvremena (16:22). U nastavku utakmice držalo se 6 razlike sa poluvremena pa je trener Grubiša dosta mijenjao i u obrani i u napadu. Kako je utakmica tekla dragovoljci su počeli polagano padati (za obranu 3-2-1 treba imati snage, uostalom vidjeli ste kako dobro to rade naši reprezentativci), ali su Kaštelani uspjeli smanjiti samo na 4 razlike odnosno 29:33.
Igralo se i poslije poslijednjeg službenog zvižduka 10 minuta, ali za nas je najbitnije da smo ostvarili pozitivan rezultat nakon 60 minuta i da smo cijelo prvo poluvrijeme odigrali gotovo besprijekornu obranu što je potvrda da ova ekipa može puno više nego što se od nje očekuje.

Najbolji strijelci kod domaćina su bili: Šipić 9(5) , Jureškin 6 i Bujas (4), a kod gostiju Stipičić 12(7) , Ćurlin 6  te Kamber, Čoko i Pleić Nježni po 4.

U povratku prežidente ( nije krio zadovoljstvo dok je Grubi bio puno oprezniji govorivši da ekipu čeka još puno rada i truda. Moglo bi se reći da je Hrvatski Dragovoljac u Kaštelima bio kompletna ekipa: od vratara preko obrane pa do napada, a utakmica pokazatelj kako treba igrati u izazovima koji nas očekuju ove sezone.

Adriachem
Ljubić, D. Bujas (2), Šipić (9), M. Nejašmić (2), Jeremić, Barić, Penović (2), M. Bujas (4), Jureškin (6), Predovan, Ninčević (2), Grbeša (2), Bakotin, Tadić

Hrvatski Dragovoljac
J. Ivanišević, Čoko (4), Lazarušić (1), Kamber (4), Ćurlin (6), Pavić (1), Pleić (4), Vrkić, Perić, Čulić (1), Kokić, Stipičić (12), Je. Ivanišević, Dudaš