You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

PROPUSTILI MAT(ULJ)IRATI PROTIVNIKA

matulji-rkhd2
Na šahovskom polju riječke dvorane ''3.Maj'' figure Dragovoljca su bile odlično posložene, cijelu partiju su bile u vodstvu i svi su očekivali pobjedu. Protivnik je bio u šahu, čekao se samo potez za mat, čekao se dugorački Gari Kasparov ili dugorački Juan Mata, ali ovaj put ga nismo imali, te nismo uspjeli mat(ulj)irati protivnika. Na kraju su domaćini izvukli remi. Velika prilika je propuštena, ali i bod je jako vrijedan.1. HRL – 4. kolo

RK MATULJI – RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC 27:27 (15:15)

Dvorana: 3.maj

Gledatelja: 250

Suci: Čambala i Šimić

MATULJI: Brajnović, Car, Briški, P.Jelušić 9, M.Jelušić 1, Dobrinić, Mudrić 2, Sladić 3, Feranda, A.Jelušić 6, Milih, Ratkajec 2, Čuturić, Filipović 4, Bilobrk, Šuljić.

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Glavaš, Plazibat 6, Pavlović 14, Bajkuša 3, Perić, Pleić 1, Roščić 1, Bosnić, Kaša 1, Grgat, Čorić 1, Kovačić, Ercegović.

Sedmerci: Matulji 2 (2), HD 5(5).

Isključenja: Matulji 12 minuta, HD 10 minuta.

Da nam je netko prije utakmice ponudio bod na vručem gostovanju protiv RK-a Matulji u Rijeci, vjerovatno bi ga bez razmišljanja prihvatili. Ali s obzirom na koji se način odvijala utakmica, ostaje velika žal jer smo mi ovaj put izgubili bod.

Iako smo na ovo gostovanje išli bez nekolicine ''bitnih'' igrača (Gale, Galiot, Jakeljić, Klarić...) u ekipi je postojao optimizam da bi se moglo nešto dobro napraviti u Rijeci.

matulji-rkhd1

Ulazak u utakmicu je bio fenomenalan (2:7). Da li je to posljedica novog sistema zagrijavanja ili nečeg drugog, to ćemo otkriti u nadolazećim utakmicama. Spriječili smo polukontru i kontru domaćina, trio P(Pavlović, Pleić, Plazibat) igrao je u napadu jako strpljivo i organizirano. I kad smo imali priliku da se odvojimo na još veću razliku, radimo nekoliko ''glupih'' grešaka, kako u obrani tako i u napadu, te dopuštamo domaćinu da se na krilima odličnog P. Jelušića vrate u egal (poluvrijeme 15:15).

U drugo poluvrijeme ulazimo sa svježom krvi. Trener Nazor u vatru tada gura čak 3 kadeta (Čorić, Kovačić, Ercegović). Treba napomenuti da je ovo za Kovačića i Ercegovića bio premijerni službeni nastup. Obrana je funkcionirala odlično, u napadu Pavlović i Plazibat nezaustavljivi, tako da smo u sami finiš utakmice ušli s prednosti 25:27. Tada nam je bio potreban jedan dobar potez, jedna obrana, jedan gol, jedan ''nešto''...i oba boda bi bila u kuferu za D.Rat, al to se nije dogodilo već naivno primamo 2 gola, zadnji iz cepelina za konačni rezultat (27:27). Pokušao je Pavlović s 9 metara nakon isteka vremena svojim specijalnim šutom (suvi-frk-lob) donijeti pobjedu, al nije uspio.

Na kraju, rekao bi Mislav Keđin: iz iksa u iks. Šteta. Valjda ćemo bit pametniji neku drugu utakmicu, iako je i bod velik skoro kao dva. Kod domaćina uvjerljivo najbolji P. Jelušić (9), dok su kod gostiju sjajni bili Pavlović (14) i Plazibat (6).

{fcomment}