You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Prekinut post bodova!

KAŠTEL STARI, 12.3.2005.

8.KRUG 1.HKRL

Bolje vremenske prilike omogučile su i kvalitenije treniranje..kvalitetnije treniranje podiglo je na veću razinu funkcionalne, motoričke te tehničko-taktičke sposobnosti što se na kraju odrazilo i na samu igru..ubilježen je poraz protiv Kozale, objektivno jačeg protivnika ali uz mnogo bolju igru te pobjeda protiv Mladog rudara čime je prekinut crni niz..a meteorolozi najavljuju daljnje poboljšanje vremenskih uvjeta..

REZULTATI:

RK "Hrvatski dragovoljac" - RK "Kozala"      25:34  (14:18)
RK "Hrvatski dragovoljac" - RK "Mladi rudar" 28:21  (12:8)RK "Hrvatski dragovoljac" - RK "Kozala"      25:34  (14:18)

RK "Hrvatski dragovoljac": I.Jerčić; J.Mladin; Ćoko (3); Lažeta; Siničić; J. Tokić (15); Ercegović (2); Ðurić; Vrkić; Pleić (5); Grubiša; Pandža; V. Jerčić; Marčić;
TRENER: Krešo Glavica
SL. PREDSTAVNIK: Darko Utrobičić - Ćara

RK "Kozala": Nježić; Barić; Žunić (10); Soldo (7); Luketić (9); Babić (1); Škrinjar (3); Crnić (4); Pastorčić; Kačanić; Ðaković; Valić; Glavić;
TRENER:Josip Ukalović

Uoči same utakmice sa nezgodnom Kozalom u taboru kadeta "dragovoljca" vladao je optimizam s obzirom na protekli trenažni mikrociklus u kojem se odlično radilo pa čak u pojedinim trenucima i na granici "spartanske torture" a sve u cilju podizanja opće fizičke ali i tehničko-taktičke spreme. Momci su odlično izdržali sve napore osim bolesnog Perića koji nije prisustvovao treninzima.

U utakmicu se s obzirom na navedeno ušlo jako u napadu ali mlako u samoj obrani te se na samom početku moralo hitno nešto promijeniti. Vratar Jerčić je donekle spašavao stvari sve do rezultata 8:8 sredinom prvog dijela. Tada polako ali sigurno počinje bijeg Kozale u rezultatsku prednost koju su do kraja utakmice sustavno povećavali. Dugoraćani se nisu predavali do samog kraja iako je protivnik bio objektivno jači.

U redovima dugoraćana istakao se Jure Tokić (rođ. 1989.) koji je sa "flasterom" ukrcao 15 komada iz 21 pokušaja te je time još jednom potvrdio svoju klasu. Zbog toga je potrebno i naglasiti da je dobio poziv izbornika Canjuge za pripreme reprezentacije Mlađih Juniora (godište rođ. 1986.), dakle, rang više nego u kojem nastupa, za svjetsko prvenstvo u Kataru, što je veliko priznanje kako njemu osobno, tako i ovom malom kolektivu u kojem je ponikao.


RK "Hrvatski dragovoljac" - RK "Mladi rudar" 28:21  (12:8)

RK "Hrvatski dragovoljac": I.Jerčić; J.Mladin; Ćoko (4); Lažeta (4); Siničić (2); J. Tokić (5); Ercegović (10); Ðurić; Vrkić; Pleić (3); Grubiša; Pandža; V. Jerčić; Marčić;
TRENER: Krešo Glavica
SL. PREDSTAVNIK: Darko Utrobičić - Ćara

RK "Mladi rudar": Karlovčec; Verbanac; Načinović (1); Horvatek; Glavičić (9); Lautizar (8); Mlađen (1); Stubičar (2); Mahmutović; Dorić; Isanović; Horozović; Demetlika;
TRENER: Zdravko Štingl

Nakon prve utakmice u kojoj se uočio napredak u igri ali je bilo i dosta pogrešaka kako tehničkih tako i u ispunjavanju obrambenih zadaća pojedinaca, u svlačionici se nastojalo proanalizirati dogovoriti kako ući u drugu utakmicu. Dogovoreno se vrlo disciplinirano i koncentrirano provodilo u djelo na terenu. Vrlo brzo semafor svijetli 4:1 za domaćine, uz lagani pad rezultatska prednost se kontrolira te se na poluvrijeme odlazi sa +4.

U drugi dio se ušlo isto tako koncentrirano i odlučno da se nokautira već uzdrmanog protivnika. Pogodcima danas izrazito raspoloženog Ercegovića ( 10 pogodaka od 11 pokušaja) rezultatska prednost se lagano povećava na 18:11 te nekoliko trenutaka poslije i 24:16, utakmica je bila prelomljena te su nakon korizmenog posta bodova upisani novi što je znak da se ova ekipa ponovno zahuktava. Uskršnji praznici te bolje vrijeme će zasigurno još i više doprinijeti tome.