You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Prekid pozitivnog niza

Iz arhiveSubota, 05.05.2007, Sportskog dvorana "Bilankuša", Solin
2.HRL-jug, 20.kolo
RK SOLIN - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC  33:26(18:10)
Kako je ono Brico (barba Boris Dvornik) reka u kultnom "Velom mistu" kad je Hajduk izgubija na Starom placu od nekih stranaca, mislim Talijana, 6:1!? Nekako ovako:"Utakmica je završila neodlučeno. Prvo poluvrime su oni dobili 6:0, a drugo mi 1:0. Bože moj, lipo, neriješeno!" Eh, da se barem tako u subotu moga registrirat rezultat naše utakmice protiv Solina! Valjda bi i mi tako bod izvukli! A, ovako, moramo sportski čestitat protivniku i reć da su zasluženo pobijedili! I nema druge... Sad, zbog čega se ova utakmica izgubila i zašto smo, praktično, bezglavo stajali na terenu veliku večinu utakmice, već je pitanje za struku našeg kluba. Mi ćemo zato upornije trenirat, a oni nek lipo mozgaju! E... 

Već od samog starta vidilo se da to nije onaj Dragovoljac od prijašnja tri kola. Napad se svodio na samostalne ideje i akcije, a obrana nikako nije uspijevala zaustaviti brze i opasne domaćine. I tako, u toj slaboj igri, ode rezultat već nakon 16 minuta igre na "ružnih" +7 (12:5) u korist ekipe Solina. Uzalud je trener Grubiša urlao na svoje pulene. U glavama jednostavno nije dolazilo do pozitivnog pomaka. Čak i kad se napokon nešto dobro i dogodilo, ulaskom mladog Ercegovića u igru ekipe Dragovoljca, eto ti nesreće i njegove ozlijede, te je Leo bio izgubljen do kraja susreta. Izgleda da je nakon svega ovoga neminovan bio rezultat od 18:10 na poluvremenu utakmice.

Iz arhive

Iako su tijekom desetominutnog odmora iskazali veliku želju i volju da se napokon maknu s mrtve točke, Dugoraćani nisu mogli tijekom drugog poluvremena napraviti ništa više, osim približiti se na -5 golova razlike (26:21) u 49. minuti ovog susreta. Pokušavalo se do kraja nešto još i napraviti i rezultat barem još malo estetski poraviti. Čak se probudio i dotada uspavani Stipičić, no više od krajnjih -7 i rezultata 33:26 očito se nije moglo! Nažalost.....

Tko zna kako bi se sve skupa odvilo i završilo da nam je za ovu tekmu na raspolaganju bio, ovaj dio prvenstva, preporođeni Ivan Pleić. No, on je baš taj dan morao suditi utakmicu u Makarskoj i tako već drugo kolo za redom nije nam mogao biti od pomoći. Ali, to su očito neke sfere u koje se moja malenkost ne bi htjela, ali ni smjela miješati. Bilo kako bilo, moramo upriti ova dva kola još do kraja, a onda ćemo svi skupa vidjeti šta, kako i s kim dalje. Živi bili, pa vidili...!

RK "SOLIN"  SOLIN
Ž. Bosnić, S. Maleš (7), Z. Buzov (6), T. Mamić, I. Parčina, M. Munitić, A. Jurić-Pešić (4), D. Fantić (3), A. Jajić (4), M. Majić (4), I. Matešković, F. Vrgoč (1), J. Smodlaka (1), I. Maras (3).
Trener: Željko Čagalj
Pom. trener: Dragan Grizelj
Sl. Predstavnik: Vojmir Maras
Sedmerci: 6/7
Isključenja: 18 minuta

RK "HRVATSKI DRAGOVOLJAC"   DUGI RAT
Joško Ivanišević, M. Perić (1), H. Vuković (1), M. Skender (5), L. Ercegović (2), J. Brzović (1), S. Čulić , I. Jerčić, Jere Ivanišević (1), J. Tokić (5), M. Stipičić (8), F. Pleić (2), A. Čizmić.
Trener: Zlatko Grubiša
Sl. Predstavnik: Darko Utrobičić - Ćara
Sedmerci: 2/2
Isključenja: 10 minuta

Suci: Ivica Glavinić i Mile Veraja
Nadzornik: Dragan Zaro