You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Predstavljena Monografija RK Hrvatski Dragovoljac

Predstavljena Monografija kluba ...Rukometni klub «Hrvatski Dragovoljac» sinoć je na svečanoj skupštini kluba održanoj u prostorijama kina «Dalmacija» u Dugom Ratu, a u okviru proslave 50-godišnjice postojanja i rada kluba, predstavio Monografiju kluba, autora Jurice Gizdića. Skupštini su nazočili uz upravu i bivše i sadašnje igrače kluba, te predstavnike sponzora i donatora, i brojni sportski i javni djelatnici predvođeni Brankom Vojnovićem, načelnikom Općine Dugi Rat i Krunom Peronjom, županom splitsko-dalmatinske županije. Nakon pozdravnih govora i svečanog predstavljanja monografije, u svojim govorima prije spomenuti dvojac obećao Detalj s skupštine kluba ...je (po tko zna koji put, rekli bi cinici) skoro rješavanje gorućeg problema rukometa i amaterskog sporta u našoj Općini - izgradnju sportske dvorane u Dugom Ratu. Proslava 50-godišnjice rukometa u Dugom Ratu nastavlja se danas (subota) odigravanjem 9. memorijalnog turnira «Ratko Kosor» na igralištu na Streljani koja će, odlučeno je sinoć, za nekoliko dana dobiti novi sloj asfalta. «Ako ne zbog nečeg drugog,  onda je već zbog tog asfalta vrijedilo napisati Monografiju» - duhovito je zaključio svečanu skupštinu predsjednik kluba Joško Čizmić i pozvao prisutne na domjenak u hotel «Dalmacija» u Dugom Ratu, gdje se proslava uz žensku dalmatinsku klapu iz Omiša i vesele slavonce iz Bošnjaka, te obilje dalmatinske spize, odužila do duboko u noć ...

Predstavljena Monografija kluba ...

Rukometni jubilej:
PROSLAVA HRVATSKOG DRAGOVOLJCA - Dugoratskih pola stoljeća

Piše: Davor GRGAT

U povodu 50. obljetnice uspješnog djelovanja i značajnih rezultata u općini Dugi Rat je upriličeno primanje delegacije rukometnog kluba Hrvatski dragovoljac. Pored načelnika općine Branka Vojnovića, prijemu su nazočili i Goran Tičić, pročelnik za kulturu i sport, Igor Mladin, predsjednik Općinskog vijeća, te članovi RK Hrvatski dragovoljac s predsjednikom, igračima i trenerima.

Pored 50-godišnjeg rada ovog kluba čiji su mladi kadeti četvrti u državi, a mlađi uzrasti su među prvima u Županiji, dok su seniori treći na državnom prvenstvu rukometa na pijesku i s osvojenim brojnim turnirima. U sastavu Hrvatskog dragovoljca su seniori, kadeti, mlađi kadeti i dječaci 1992. te dječaci 1993. i 94. godište, te rukometna škola u Dugom Ratu, Stobreču i Omišu. Seniori se natječu u Drugoj HRL, kadeti bi trebali igrati u Prvoj državnoj ligi, a ostali uzrasti u Županijskoj. Na sportskim igrama mladih ekipa dječaka 1989. godište i seniora sastavljene od igrača ovoga kluba proglašeno je najboljom ekipom Sportskih igara mladih u Splitu.

— Želimo ulagati u mlade kadrove kao najperspektivniju investiciju. U Županiji na ovoliki broj stanovnika nema jače općine u sportu, jer smo skoro 99 posto omladine angažirali što u sportu, što u KUD-u Dalmacija — kazao je Branko Vojnović.

Predsjednik kluba Joško Čizmić je u ime igrača i trenera zahvalio organizatoru na lijepom prijemu na kojem su igrači obećali još više rada, pa je za nadati se kako ni rezultati neće izostati, premda su često sputani zbog novčanih sredstava, ali i sportske dvorane koja se tek nalazi u planovima, ovdje se nadaju i po tom pitanju "boljim danima".

— Ovo što imamo stvarano je unatrag pet-šest godina i to je garancija da ćemo za idućih nekoliko godina imati još stabilniji klub. Već tri godine zaredom bilježimo dobre rezultate, pa više i nije slučajnost što pored 200 članova svakim danom nam dolaze novi.

Tijekom proteklih nekoliko dana učlanjeno je još 100-tinjak članova. Projekt kojeg usavršavamo zasigurno će dati rezultate za tri-četiri godine. Rezultati postignuti u zadnje vrijeme potvrđuju da smo na pravom putu, jer iznad svega značajna je odgojna uloga kluba u formiranju zdravih kadrova — rekao je Čizmić.Monografija, priznanja, turnir

Piše: Milan Buljević

U sklopu proslave održana je promocija monografije "50 godina Hrvatskog dragovoljca" autora Jurice Gizdića. Nakon što su se bivši predsjednik Petar Kaćunko i sadašnji Joško Čizmić u osvrnuli na djelovanje kluba, te izradi monografije, član Upravnog odbora HRS-a Ivo Peko slavljeniku uručio Zlatnu plaketu nakon čega su uslijedila i druga priznanja RS-a županije Splitsko-dalmatinske, priznanje općine Dugi Rat, te priznanja i pokloni klubova čiji su predstavnici nazočili sjednici. Predsjednik slavljenika Joško Čizmić uručio je plakete zasluženim sponzorima i udrugama.

Dugoraćani su pobjednici 9. Memorijalnog rukometnog turnira Hrvatskog dragovoljca nakon što su u finalu svladali splitskog Krilnika sa 32:28.

Za 3. mjesto: Kamičak - Zrinjski 18:17.

Polufinale: Hrvatski dragovoljac - Kamičak 24:16, Krilnik - Zrinjski 24:22.

Najbolji igrač u izboru kapetana: Marin Stipičić (HD), najbolji vratar Joško Ivanišević (HD), najbolji strijelac Ivan Grubišić-Čabo (Kamičak) 14 zgoditaka. Trofej Ratko Kosor: Ilija Bijelić; Trofej Miro Mušac: Krešo Glavica (HD), Trofej Mladen Martić: Joško Boškin (Kamičak).

Detalj sa skupštine Hrvatskog dragovoljca ...

Detalj sa skupštine Hrvatskog dragovoljca ...

Detalj sa skupštine Hrvatskog dragovoljca ...

Detalj sa skupštine Hrvatskog dragovoljca ...