You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Poslije kiše,sunce!

KAŠTEL STARI, 5.5.2005.
5. KRUG 1.HMKRL-jug

RK "Hrvatski dragovoljac" - RK "Šibenik"  15:9  (6:4)
RK "Hrvatski dragovoljac" - RK "Brda"     27:6  (13:2)

Sunce je provirilo iza kišnih oblaka u subotnje jutro, no zasjalo je i u dvorani u Kaštel Starom gdje su mlađi kadeti napokon došli do sva 4 boda prvenstveno zahvaljujući odličnoj partiji protiv jakih šibenčana..RK "Hrvatski dragovoljac" - RK "Šibenik"  15:9  (6:4)

RK "Hrvatski dragovoljac"
Mladin; Tomić; Raos; Jerčić (2); Nazor (1); Perić; Klarić (2); Budić; Pleić (6); Tokić (4); Vuković; Gvozden; Rakuljić;
Trener: Krešo Glavica

RK "Šibenik"
Prgin; Robić; Kušen (2); Purušić (1); Abramović (3); Vulinović (1); Rameša; Mudronja; Protega (2);
Trener: Krešimir Kuran

Počelo je silovito od strane fizički vrlo jakih šibenčana ranom serijom od 4:1 na samom startu utakmice. Obrana 5-1 dugoraćana djelovala je uspavano i nepokretno. Ubrzo se prelazi na obranu 5+1 gdje se odsjeklo glavnog igrača i pokretača šibenčana koji odgovor u napadu u tim trenucima traže prelaskom na drugog pivotmena što je izuzetno odgovaralo sada već mnogo agresivnijim dugoračanima.

U napadu se polako ali sigurno stvaraju prilike za pogotke od kojih su neke olako propuštene, no sada već granitna obrana, koju uzgred budi rečeno, nismo odavna gledali, ne daje ni trenutka predaha šibenčanima koji jednostavno kao da su zaboravili put do mreže vratara vrlo dobrog Mladina. Na poluvrijeme se odlazi sa prednošću od 6:4 za dugoraćane. Razgovor u svlačionici između trenera i ekipe vrlo je kratko trajao. U drugi dio se ušlo još jače i agresivnije te vrlo motivirano i disciplinirano što se naravno moralo i osjetiti rezultatski. Semafor u 30' svijetli 12:6 te nekoliko trenutaka zatim i 15:8 što su "dragovoljci "lako održali do samog kraja.

Ova utakmica je bila čisti primjer da se kolektivnom obranom koja ako se odigra sa srcem, željom i bistrom glavom, može dobiti i vrlo jakog protivnika te zbog toga ne treba izdvajati nijednog pojedinca jer svi koji su ušli na teren, ostavili su i srce i dušu. Bravo! 


RK "Hrvatski dragovoljac" - RK "Brda"     27:6  (13:2)

RK "Hrvatski dragovoljac"
Mladin; Tomić; Raos (1); Jerčić; Nazor (6); Perić (1); Klarić; Budić (8); Pleić; Tokić (2); Vuković (6); Gvozden (3); Rakuljić;
Trener: Krešo Glavica

RK "Brda": Knežević; Perdić (3); Beram; Tabak; Jukić; Dabro (1); Šustić (2); Balov; Barić;
Trener: Igor Čerina

Sraz dviju neravnopravnih protivnika bio je više nego rutina u kojoj su priliku dobili pričuvni igrači "draovoljca" od kojih se najviše istakao Budić koji je beskompromisno i brutalno doslovce parao mrežu "brđana" pokazujući da je izraziti potencijal za budučnost. I ova ekipa zaslužuje jedno BRAVO!