You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Pobjeda za kraj!

Kaštel Stari, 16.05.2007.
2.HRL-jug, 22.kolo
RK KAŠTELA ADRIACHEM - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC 30:31(14:12)
U srijedu 16.05. ekipa "Hrvatskog Dragovoljca" krenula je na posljednju ovosezonsku utakmicu. Odredište su bila Kaštela i gostovanje kod ove sezone odlične ekipe "Kaštela Adriachem".
Kao i uvijek kako biva između ovih dviju ekipa, očekivala se zanimljiva i žustra utakmica.
Dragovoljci su na početku utakmice krenuli pomalo uspavano, nezainteresirano, te nakon početnog blagog vodstva gostiju, domaćini rade seriju od 4:0 i odlaze na +2. U 20. minuti imaju i 12:8, no tada se dragovoljci počinju buditi, stišću svoje redove te imaju izvrsnu priliku da odu na odmor s neriješenim rezultatom, ali je ne iskorištavaju...
Drugo poluvrijeme počelo je u istom ritmu kako je završilo i prvo. Borbeno u obrani i s odličnom realizacijom u napadu, nastavile su obje ekipe. Kaštelani su vodstvo od +2 na poluvremenu držali sigurnim sve do rezultata 17:15  kada Dugoraćani rade seriju od 6:1 te okreću utakmicu u svoju korist.


 
Atmosfera se sada u dvorani sve više zahuhtavala, što zbog samog rezultata (jer se igralo gol za gol), što zbog nekih "drugih faktora" (mislin da će svi znat kojih). Još burnijoj atmosferi pridonijeli su i crveni kartoni Marina Stipičića u 49. minuti i Matka Bujasa u 59. minuti – opravdani ili neopravdani neka prosude oni koji su za to zasluženi, ali mislim da su i Marin i Matko imali itekako dobrog razloga da se bune i traže pravdu…

Bilo kako bilo, dragovoljci su, nakon nenadanog isključenja Marina, krenuli jednako borbeno kao i prije. Kaštelani su vodstvo gostiju od +3 sve više sustizali gdje se najviše isticao već znani Petar Pero Šipić, no dragovoljci se nisu dali. Predvođeni Rusom Skenderom i danas sjajnim Jolom Ivaniševićem (23 obrane) gosti su marširali ka pobjedi.
Sama završnica utakmice je bila super napeta gdje se nisu smile priuštiti nikakve pogreške. Jezgra (Ivanišević) je sjajnim obranama svojoj momčadi još više podigao moral, što je na kraju i presudilo.

Kod Kaštelana najviše su se istakli Petar Šišić s odličnih 13 pogodaka i Matko Bujas s 9 pogodaka (ali uz jako puno promašaja, pogotovo u prvom dijelu), a kod Dugoraćana Miro Skender s 9 i Marin Stipičić sa 6 pogodaka dok su ih Ivan Pleić i Marko Perić pratili sa po 5 golova.


Možda će neki žaliti što nismo uspjeli dobiti s 4 razlike pa bi se na tablici popeli iznad Adriachema, ali pobjeda s 1 razlike je uvijek najslađa, zar ne!

Eto, još jedna sezona je završila, za nas veoma uspješna. Osvojili smo čak 27 bodova te ćemo najvjerojatnije završiti na istom mjestu kao i prošle sezone, iako smo tada prikupili 5 bodova manje nego ove godine.

RK KAŠTELA ADRIACHEM:
Marino Ljubić, Davor Bujas, Vedran Trivić, Zdravko Jeremić, Mirko Nejašmić(1), Petar Šipić(13), Igor Barić(4), Marin Musulin(2), Tomislav Radnić(1), Matko Bujas(7), Nikola Tadić, Vedran Jureškin(2), Ante Milić, Mario Ninčević.
Sedmerci: 1/1
Isključenja: 10 minuta
Trener: Ante Jureškin
Sl. Predstavnik: Željko Bujas
Tehniko: Pero Markov
CK – Matko Bujas (59. min)

RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC:
Joško Ivanišević, Ante Čizmić, Marko Perić(5), Hrvoje Vuković(2), Miro Skender(9), Ivan Pleić(5), Leo Ercegović(1), Jozo Brzović, Stjepko Čulić(1), Jere Ivanišević, Marin Stipičić(6). Frane Pleić(2).     
Sedmerci: 2/4
Isključenja: 12 minuta
Trener: Zlatko Grubiša
Sl. Predstavnik: Joško Čizmić
CK – Marin Stipičić (49. min)

Slike su preuzete sa stranica Rukometnog kluba Kaštela Adriachem (www.rkkastela.com):