You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

POBJEDA U SPLITU, PORAZ U UMAGU

Još jedan tjedan u kojem smo igrali po utakmicu u kupu i ligi prošao je istim učinkom. Na Gripama smo u srijedu obračunali snage sa Splitom, a u subotu smo tražili bodove u Umagu.

 

 U dvoboj sa Splitom ušli smo kao favoriti, jer Split trenutno igra u drugoj ligi, gdje drže prvo mjesto.
Na početku utakmice, rezultat nije prevagnuo ni na jednu stranu. Obje momčadi zabile su malen broj pogodaka, i najveće prednosti koje su i domaći i gosti imali bile su od dva gola. Dragovoljci su ipak na predah otišli s minimalnom prednošću.
Po povratku iz svlačionica, na terenu su dominaciju imali gosti. U prvih deset minuta drugog dijela, momčad iz Dugog Rata otišla je na +4, a Splićani nisu pronalazili odgovor. Nakon toga, nije bilo nikakvih znakova da bi moglo doći do preokreta, pa je Hrvatski dragovoljac proslavio i drugu pobjedu u Hrvatskom kupu i došao na korak od osmine finala.
Još jedna utakmica s malo pogodaka odigrala se u Umagu, gdje smo otputovali uz nekoliko važnih izostanaka.
Vrlo je kratko utakmica djelovala tijesno, ali brojne tehničke pogreške i propuštene prilike Dragovoljca odlično je iskoristila momčad Umaga. Lakim pogotcima stvorili su prednost koja će se pokazati nedohvatljivom za goste. Na poluvremenu je semafor pokazivao 13:8.
Nakon predaha, Dragovoljci su se počeli buditi. Dva prilaska na -3 u 39. i 49. minuti nagovijestila su dolazak na samo dva pogotka zaostatka osam minuta prije kraja. Momčad Umaga ipak je pokazala više iskustva u završnici i slavila je na domaćem terenu.