You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

POBJEDA U PULI ZA 7. MJESTO U KONAČNOM PORETKU

U zadnjem susretu sezone 2022/23 upisali smo treću pobjedu u nizu protiv Arene-Pule. U Istru smo otputovali u dosta skraćenom sastavu, pa su redove popunili i neki kadeti koji su tako upisali svoje prve seniorske minute.

 Odličan uvod u dvoboj imala je momčad Hrvatskog dragovoljca. U prvih osam minuta došli su do prednosti 2:6, ali je dotad neraspoloženi napad Puljana ipak proradio. U sljedećih deset minuta približili su se na -2, no serijom od četiri pogotka Dragovoljac je pobjegao na najveću prednost u utakmici - 7:13. Do poluvremena je postignut mali broj golova, pa je rezultat na predahu glasio 9:14.
U narednih trideset minuta, Arena-Pula je tražila priključak i potencijalni preokret. Iako se nastavilo s malim brojem golova, domaća momčad postigla je više u prvih deset minuta i prišla na samo jedan pogodak zaostatka. Gosti su se razbudili u idućem periodu i povećali svoju prednost na +3 u 48. minuti, da bi dvama pogotcima Arena još jednom stigla na minimalni zaostatak. U završnici se igralo gol za gol, a pogodak za +2 u zadnjoj minuti susreta bio je dovoljan da Hrvatski dragovoljac upiše i treću pobjedu u posljednje tri utakmice, te tako izravno preskoči protivnika na tablici za 7. mjesto u ukupnom poretku.
Najefikasniji je bio standardni dvojac Hrvoje Jakelić (9) i Mislav Plazibat (4), dok su na vratima raspoloženi bili Stipe Maleničić i Darko Jurin.