You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

OSVOJEN MAKARSKA CUP TREĆI PUT ZAREDOM

Mladji kadeti RK HDTreću godinu zaredom mladi rukometaši Hrvatskog Dragovoljca osvajaju međunarodni turnir "Makarska Cup", te s tim uspjehom postižu nešto što dosad nitko u povijesti turnira nije uspio. Svaki sportaš zna da je puno teže obraniti naslov nego ga osvojiti, ali kad se tako nešto triput osvoji (obrani) u velikoj, međunarodnoj konkurenciji, to je definitivno veliki sportski uspjeh i potvrda napornog rada i kvalitete. Sam završetak duge i vrlo uspješne sezone za kadete dragovoljca nije mogao biti bolji, okrunjen je naslovom najboljih u svom uzrastu u konkurenciji ekipa iz Hrvatske, BiH, te susjedne nam Mađarske. Sve je bilo podređeno zajedničkom cilju, od maksimalne koncentracije na utakmicama do discipline kod režima odmora i slobodnog vremena i prehrane ali i zajedničkog prigodnog momčadskog "look-a" (za ovu prigodu mladci su na zatiljke "zbrijali" svoje brojeve dresova) po čemu su djelovali još prepoznatljivije i homogenije. A na terenu je moćna 3-2-1 dugoratska obrana funkcionirala izvanredno uz bravurozne obrane Jerčića, što je rezultiralo najmanjim brojem primljenih pogodaka u 6 utakmica (87) dok je napad također bio najučinkovitiji (127). Sve je to rezultiralo pobjedom u svih 6 utakmica uključujući i finalnu ...MEÐUNARODNI MAKARSKA CUP 30.6-4.7. 2004.

Po treći put zaredom kadeti Hrvatskog dragovoljca uzrast '88. i mlađi osvojili su međunarodni Makarska Cup 2004. što nitko nikad u višegodišnjooj povijesti ovog natjecanja nije napravio.

Sam završetak duge i vrlo uspješne sezone za kadete dragovoljca nije mogao biti bolji, okrunjen je naslovom najboljih u svom uzrastu u konkurenciji ekipa iz Hrvatske, BiH, te susjedne nam Mađarske. Sve je bilo podređeno zajedničkom cilju, od maksimalne koncentracije na utakmice do discipline kod režima odmora i slobodnog vremena i prehrane (zahvaljujemo osoblju Vile Mihaljević) ali i prigodne koreografije te su se tom prigodom na zatiljke svih igrača urezali njihovi brojevi dresova po čemu su ovi izuzetni mladići djelovali još prepoznatljivije (ovim putem zahvaljujemo i službenom frizeru, nadarenom Saši Dudašu, vrataru seniorske ekipe Hrvatskog dragovoljca).

Na terenu "stara" pjesma, moćna 3:2:1 obrana funkcionirala je izvanredno uz bravurozne obrane Jerčića, što je rezultiralo najmanjim brojem primljenih pogodaka u 6 utakmica (87) dok je napad također bio najučinkovitiji (127). Na kraju sve je to rezultiralo pobjedom u svih 6 utakmica uključujući i finalnu. Na samoj ceremoniji proglašenja najboljih na Kačićevom trgu, pri izlasku na binu, dugoraćani predvođeni predsjednikom kluba Čizmićem, upalili su tri baklje kao znak na tri zaredom osvojena turnira, što je mnogobrojna publika pozdravila burnim pljeskom i skandiranjem

Za napomenuti je da su dječaci Hrvatskog dragovoljca god. '90. i mlađi osvojili 4. mjesto te da je u njihovim redovima bio i najbolji strijelac turnira za njihov uzrast, Jure Rakuljić-Patak, za što je dobio i trofej organizatora.

Za RK "Hrvatski dragovoljac" su nastupili: Ivan Jerčić; Nino Ćoko; Tomislav Lažeta; Nikola Vrkić; Ivica Siničić; Jure Tokić; Leo Ercegović; Marko Perić; Frane Pleić; Marko Ðurić; Bariša Pandža;

TRENER:Krešo Glavica

REZULTATI:
1. Utakmica: RK "Ivanić"-RK "Hrvatski dragovoljac" 16:22
2. Utakmica: RK "Sloboda-solana"-RK "Hrvatski dragovoljac" 6:18
3. Utakmica: RK "Hrvatski dragovoljac"-RK "Osejava" 25:16
4. Utakmica: RK "Toldi DSE"-RK "Hrvatski dragovoljac" 16:20
5. Utakmica: RK "Hrvatski dragovoljac"-RK "Velež" 21:14
FINALE:
RK "Toldi DSE"-RK "Hrvatski dragovoljac" 19:21