You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Opet, za malo!

Detalj sa jedne, po pravilu "ratničke" utakmicaSplit, Š.D. "Gripe", 20.03.2005.
2.HRL-jug, 16.kolo
RK"HRVATSKI DRAGOVOLJAC" - RK"KRILNIK"   27:29 (15:13)

Nakon što je prošlog vikenda odradila kolo bez igranja, u ovom je ekipa "Dragovoljca" ponovno izišla na rukometni teren kako bi se "obračunala" sa starim znancima, pa mogu reći i prijateljima, ekipom "Krilnika".
Kao što to i sam rezultat govori, ponovno je to bila jedna lijepa, borbena i neizvjesna utakmica od prvog, pa do zadnjeg sućevog zvižduka. Na kraju je pobjedila za nijansu sretnija i spretnija ekipa, te odnijela jako važne bodove.

Iako bi se ova utakmica mogla okarakterizirati kao mali derbi, posebnih napetosti među ekipama nije bilo, već se, dapaće, igrao jako lijep i zanimljiv rukomet. Stoga je prava šteta što se u ovu lijepu predstavu nisu uklopili još i suci ovog susreta jer bi tada sigurno užitak bio uistinu potpun...Sama utakmica započela je bez većih i značajnijih uzbuđenja. Igralo se uglavnom gol za gol, pa je kao posljedica toga bio i rezultat 9:9 kojeg je semofor male dvorane na Gripama pokazivao u 19. minuti susreta. Igra je u tom periodu bila izjednačena, uglavnom precizno u napadu, ali povremeno s pokojom tehničkom pogreškom, te malo opuštenije u obrani.

Tada je "Dragovoljac" zaigrao samo malo koncentriranije i jače u obrani te je, kao posljedica toga, stigla i mala prednost pred odlazak na odmor i osvježenje u svlačionicu. Tom željom i malo većom voljom došlo se do rezultata 15:13 i odlazak na poluvrijeme je bio miran, no nikako se nije moglo reći da je utakmica tada već riješena ili prelomljena. To se, nažalost po ekipu domaćih, i potvrdilo u drugom dijelu. Voda je otišla na drugi mlin.

Početkom drugog poluvremena počela su prva veća uzbuđenja u igri. Nakon gola sa svake strane (16:14), rezultat se počeo značajnije mijenjati. U 33. minuti susreta dvominutno isključenje dobio je Skender i "Dragovoljac" je, naravno, morao igrati s igračem manjem u tom periodu. To su jako dobro iskoristili igrači "Krilnika", te su rezultat prvo uspjeli izjednačiti, a zatim poneseni dobrom igrom i podrškom iz publike (kad nemaš vlastitu dvoranu, nego stalno gostuješ) i odlijepiti se na značajna 3 pogotka razlike koje je semafor pokazivao u 41. minuti susreta 16:19.

Tada je trener Dragovoljaca pozvao time-out kako bi malo primirio i koncentrirao momčad, te je nekako pokušao vratiti natrag u igru. Nakon serije 5:0 koju je "Krilnik" napravio u jako kratkom vremenu, uistinu se nije bilo ni jednostavno ni lako vratiti u igru, no Dragovoljci su negdje u sebi ponovno pronašli dodatne snage i motiva i uspijeli su izjednačiti utakmicu već u nekoliko sljedećih minuta. U 44.-toj je na semaforu svijetlilo 20:20. U egalu ili s golom zaostatka za gostima se igralo sve do 52. minute, a tada na scenu stupa "klasična predstava"
igrača "Hrvatskog Dragovoljca". Oni su tada imali igrača više na terenu, a uspijeli su u tom periodu zabiti samo 1 gol te primiti čak 3. No, za divno čudo, opet su u samo dvije minute uspijeli napraviti preokret i s podjednakim brojem igrača na terenu izjednačiti rezultat na 27:27. U tom trenutku je preostalo još odigrati samo dvije minute susreta. Umjesto da se smire i koncentriraju, igrači "Dragovoljca" su požurivali igru te, naposlijetku, s dva ishitrena promašaja Stipičića nisu uspjeli zabiti gol u preostalom vremenu. Zato mudri i iskusni igrači "Krilnika", jesu, i to, dva, pa je konačan rezultat bio 27:29 u korist igrača "Krilnika".

Eto, još se jednom ponovila klasična priča što se tiče igre ekipe "Hrvatskog Dragovoljca". Nitko ih ne nadigra, ali sve tijesne utakmice gotovo u pravilu gube. Rijetko kada se dogodi da u kritičnim i odlučujućim trenutcima "ohlade" glave i skupe sve svoje snage, mogučnosti i kvalitetu, koje zasigurno posjeduju, te odigraju "kako Bog zapovijeda". Kada bi to uistinu popravili i ispravili, sigurno ne bi sada razmišljali o tome hoće li ostati u ligi, već bi, možda, razmišljali što napraviti kako bi se ušlo u najviši rang natjecanja. Što će u
budućnosti od ovog dvoje biti, "Bumo videli!", rekli bi Zagorci.


RK "HRVATSKI DRAGOVOLJAC"
Dudaš, Jakovljević, Lazarušić, Ivanišević, Vojnović (9), Pavić (1), Skender (1), Pleić (3), Budimir, Čulić, Marasović, Tokić (4), Stipičić (9)
Trener: Zlatko Grubiša
Pom. trener: Krešimir Glavica

RK  "KRILNIK"
Vučetić, Mladen Bašić (4), Mario Bašić (5), Majić (3), Vuković, Lovrić (1), Ninčević, Jeremić, Kamber (2), Talović (1), Božinović (5), Copot (8), Mateljak, Cajkušić
Trener: Nikica Radan
Služ. predstavnik: Radoslav Nejašmić

Suci: Zvonko Bulum i Dragomir Nikolac
Nadzornik: Tonći Bakica

Služ. liječnik: Petra Šošić
Služ. osoba: Darko Utrobičić