You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Opet lošom igrom do bodova

Detalj sa utakmice...Split, 18.03.2006.
14. kolo II. HRL – jug
Mala dvorana sportskog centra „Gripe“
RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC-RKHM DUBROVNIK 34:30(15:13)

U, za nas, neobičnom i neuobičajenom terminu (13:00 h) otpočela je utakmica 14.kola drugoligaškog rukometnog prvenstva protiv ekipe „Dubrovnika“, koja je bila u situaciji da nasušno mora osvojiti bodove, pošto je u vrlo nezavidnom položaju na tablici. Uz ove dvije jako bitne i jako važne činjenice, a poznajući mentalitet svoje ekipe iz Dugog Rata, kad su u pitanju utakmice gdje smo mi u donekle superiornijem položaju, za očekivati je bilo tešku i neizvjesnu utakmicu koja će se odlučivati u poslijednjim trenutcima. I, stvarno, tako je i bilo... 

Prvi napad imala je ekipa „Dragovoljca“, a u njemu kao da se dalo predvidjeti i iščitati sve što će se u nastavku same utakmice i događati: - iz nedovoljno izrađene i slobodne situacije nekontroliran i neprecizan udarac prema vratima gostiju, a u obrani nedovoljno koncentracije i želje te jeftino primljen pogodak izvan zone devet metara. Iako je trener Grubiša konstantno pokušavao svojom agresivnošću i primjedbama podignuti ritam i duh svojoj momčadi, do kraja prvog poluvremena nikakav se pomak nije mogao uočiti i ostalo je samo nadati se da će stanka od 10 minuta dobro doći za malo se pribrati i prikupiti potrebitu koncentraciju te volju i želju za pobjedom.

Domaćin je i prije kraja same stanke izišao na teren, dok je ekipa „Dubrovnika“ maksimalno iskoristila vrijeme predviđeno za odmor, vjerojatno ponukana činjenicom da su došli u jako malom broju, njih samo 8, i znajući da je svaka sekunda odmora i više nego dobrodošla u takvoj situaciji.
Utakmica je u drugom dijelu nastavljena u potpuno istom ritmu. Manje-više se igralo gol za gol, uz puno tehničkih pogrešaka na obje strane te konstantnu nervozu i nezadovoljstvo kod obojice trenera i kod večine igrača. No, ključni trenutak utakmice, po mom skromnom sudu, dogodio se u 45.-oj minuti kada je isključen igrač „Dragovoljca“ Miro Skender. Rezultat je tada bio 24:22 za domačina i činilo se kako će se sada gosti vrlo lako vratiti u egal, te time i ponovno „u igru“, što je moglo biti vrlo pogubno za domaće. Ali, vjerojatno na opće iznenađenje, „Dragovoljci“ su uspjeli u te dvije minute kazne održati tu malu, ali jako bitnu prednost od +2 gola i time puno mirnije ući u samu završnicu utakmice.

Do kraja je rezultat uz podosta variranja i nesigurnosti otišao na +4 gola razlike u korist domaćina, no ne može se nikako reći da je to bila rutinski odrađena i sigurna pobjeda, već utakmica odigrana u jednom velikom grču i s mnogo pogrešaka, koje su na kraju umalo koštale povremeno preopuštene igrače iz Dugog Rata.

Na kraju bi još samo spomenuo i pohvalio dvojicu igrača koji su, možda, jedini sa svijetlim obrazom izišli s terena nakon posljednjeg sučeva zvižduka: Nikšu Bušlju iz ekipe „Dubrovnika“, koji je konstantno stvarao neriješive probleme na desnom krilu obrani „Dragovoljca“, te Stjepka Čulića iz ekipe „Hrvatskog Dragovoljca“, koji je dao svoj veliki obol u obrani, a, kad je bilo problema na lijevom krilu, i u napadu, gdje je zabio 2 važna gola i iznudio 3 sedmerca. Čak mu je i šjor Fredi dao ruku na kraju utakmice (kad smo i to zadnji put vidili!?). Ne smijem nikako zaboraviti niti odličan mladi sudački par iz Metkovića Marević – Šprlje koji su bili iznad nivoa same utakmice i koji zaslužuju svaku pohvalu za odlično odrađen posao na ovoj utakmici.

R.K. “HRVATSKI DRAGOVOLJAC“
Joško Ivanišević, B. Jakovljević, A. Dujić (1), M. Budimir, D. Vojnović (11), M. Skender (2), F. Marčić, M. Perić (4), S. Čulić (2), Jere Ivanišević (1), M. Stipičić (10), N. Čoko (3), S. Dudaš.
Sedmerci: 5/5
Isključenja: 8 min
Sl. Predstavnik: Darko Utrobičić
Trener: Zlatko Grubiša


R.K.H.M. “DUBROVNIK“
A. Muhoberac, M. Glavinić (2), A. Vlašić (3), N. Butigan (5), N. Bušlje (7), J. Barišić (5), G. Tolić (4), N. Govorko (4).
Sedmerci: 2/3
Isključenja: 10 min
Trener: Mišo Stanić


Suci: Joško Marević i Miljenko Šprlje
Nadzornik: Goran Gabrić

Fotografije: Daniela Čulić Rake & Petra Šošić