You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Omišani osvojili Omiš

U subotu 19.05.2007. na SC "Punta", povodom dana Grada Omiša održan je rukometni turnir "Kup Grada Omiša u rukometu" za dječake rođene 1996. i mlađe. Na turniru su uz domaćine Rukometno školu Omiš nastupile još i RŠ Dugi Rat, te splitski rukometni klubovi Koteks i Krilnik.
Najuspiješnija je bila ekipa RŠ Omiš koja je ubilježila dvije visoke pobjede. Drug mjesto zauzela je RŠ Dugi Rat, ujedno i najveće iznenađenje na ovom turniru. Treći je bio koteks koji je u izjednačenoj utakmici spretno pobjedio Krilnik...RK Koteks Split - RŠ Dugi Rat 5:6(3:3)

U prvoj utakmici sastali su se splićani i dugoraćani. Prije utakmice trener dugoraćana bio bi zadovoljan i sa časnim porazom jer je RŠ Dugi Rat bila najmlađa ekipa na turniru sa samo četiri igrača rođena 1996.
Kako je utakmica krenula dugoraćani su preuzeli vodstvo i vodili sve do pred kraj poluvremena kada su "domaći" uspijeli izjednačiti, pa se na odmor odlazi rezultatom 3:3.


RŠ Dugi Rat

U drugom poluvremenu mali splićani preuzimaju vodstvo i vode 5:3. U tim trenucima izgledalo je da će Koteks uspijeti privesti utakmicu kraju u svoju korist, pogotovo jer su dugoraćani uspijeli zapucati čak pet sedmeraca. Ali kada su svi pomislili da je gotovo "gosti" postižu tri pogotka od kojih je onaj zadnji postignut u zadnjim trenutcima susreta i pobjeđuju 5:6.

RK Koteks Split
Barada, Čelan, A.Ledina, Ugrin (2), J.Ledina, Ivanda, Španjić, Čavar, Melvan, Vučica, Opačak, Krešić, Mamić(3)

RŠ Dugi Rat
Žuljević Panđić, Tomić, Matičević, Čorić(4), Zemunik(1), Mimica, J.Vrkić, Paladin(1), Tafra, I.Vrkić, Tokoć, Žilić, Vukasović, Brzović


RK Koteks SplitRŠ Omiš - RK Krilnik 18:3(7:1)

U drugoj utakmici sastali su se RŠ Omiš i Krilnik. Utakmica u kojoj je bilo neizvjesno samo prvu minutu. Krilnik je poveo 1:0, a nakon toga igrali su samo omišani koji su rezultat konstantno povečavali do konačnih 18:3. Važno je napomenuti da su se svi igrači RŠ Omiš upisali u strijelce.


RŠ Omiš

RŠ Omiš
Maleničić(4), Raljević(1), Vojnović, Generalić(2), Ercegović(2), Bauk(1), Mimica(3), Bočkaj(1), Šiško(4), Barač

RK Krilnik
Alabanda, Kovač, Bernat(1), Podrug, Radić, Krešo, Komar, Milardović, Peška, Cvitanović(2)RK Krilnik - RK Koteks Split 8:9(3:5)

Utakmica za treče mijesto ponudila nam je uistinu uzbudljiv dvoboj dvaju gradskih rivala. Ovaj put prevagnulo je na stranu Koteksa koji je vodio cijelu utakmicu, a na kraju zamalo izgubio. Krilnik mora žaliti i za dvapropuštena sedmerca, ali kako to obično biva u sportu kad ne iskoristiš svoje šanse slijedi kazna koja je stigla u obliku gola Manića u posljednjim trenucima utakmice. Na kraju je  pobjedio Koteks, ali da je bilo i obrnuto nebi bilo nezasluženo.


RK Krilnik

RK Krilnik
Alabanda, Kovač(2), Bernat(2), Podrug, Radić, Krešo, Komar, Milardović, Peška, Cvitanović(4)

RK Koteks Split
Barada, Čelan(3), A.Ledina, Ugrin (2), J.Ledina, Ivanda, Španjić, Čavar, Melvan (1), Vučica, Opačak, Krešić, Mamić(3)RŠ Dugi Rat - RŠ Omiš 3:11(3:3)

U finalu su se sreli pripadnici "podružnica" Hrvatskog dragovoljca, RŠ Dugi Rat i RŠ Omiš. Omišani su glasili za izrazite favorit, jer upravo oni čine kostur ekipe HD-a rođene '96 godine.

Ipak dugoraćani su odbili prepustiti prvo mjesto bez ispaljenog metka. Odličnom igrom u obrani uspijeli su limitirati RŠ Omiš na tri gola i poluvrijeme privesti kraju sa pozitivnom nulom (3:3).

U drugo poluvrijeme omišani ulaze znatno angažiranije i brzim golovima Šiška i Maleničića dolaze do ključne prednosti. Sve pokušaje dugoraćana uspiješno je zaustavljao danas odlični golman omiša Vojnović koji bi nakon obrane bacao precizne kontre za prije navedeni dvojac koji je nemilosrdno kažnjavao svaku pogrešku.

Na kraju uvjerljiva i zaslužena pobjeda domaćih.

RŠ Dugi Rat
Žuljević Panđić, Tomić, Matičević, Čorić(4), Zemunik(1), Mimica, J.Vrkić, Paladin(1), Tafra, I.Vrkić, Tokoć, Žilić, Vukasović, Brzović

RŠ Omiš
Maleničić(6), Raljević, Vojnović, Generalić(1), Ercegović, Bauk, Mimica, Bočkaj, Šiško(4), Barač


Konačni poredak:
1. RŠ Omiš
2. RŠ Dugi Rat
3. RK Koteks Split
4. RK Krilnik

Nakon turnira diplome i pehare ekipama uručio je Mateo Pezo član gradske uprave Grada Omiša, a nakon ćega je uslijedio "pizza party" koji je omogućio gospodin Ranko Pandža (ispred HVIDR-e), na ćemu mu zahvaljujemo.

Ovim putem zahvaljujemo se Poglavarstvu Grada Omiša, Rukometnim klubovima Koteks Split i Krilnik, roditeljima (posebno gospodinu Mimici) i "seniorima" koji su došli i pomogli pri organizaciji, te svima koji su na ovom turniru sudjelovali ili su pomogli na bilo koji način.

Ostale fotografije pogledajte u galeriji slika u direktoriju Škola rukometa.