You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

O Prvenstvu svita i Dugog Rata u četveroboju

vatrogasciVeć je, eto, misec dana otkad je završilo prvo „Prvenstvo svita i Dugog Rata u četveroboju“. A, niko da napiše barem koju rič o svemu... No, moram priznat da sam i ja malo kriv zbog toga! Dugo me Stjepko vata i gnjavija i, evo, na kraju, i ugnjavija da vam napišem koje slovo, a sve to da se sitimo tih lipih misec dana druženja i guštanja i završne velike Ribarske fešte u Dugoratskoj lučici još dok je lito vilovito vladalo ovim krajevima... I da ja više puno ne dužim i ne ulipšavam ovi uvod, ajmo mi u glavu o stvari o kojoj je ovdje rič, pa šta bude ...

Prvenstvo svita


Piše: Jere Ivanišević

VATERPOLO

Kako ste već imali prilike čitati o prvom kolu ovog svjetski jedinstvenog natjecanja, red je da se i kaže kako je sve to skupa i svršilo. Titulu i primat vladara ove discipline očekivano su osvojili vaterpolisti VK Korenat. Nakon početne, a ujedno i najteže pobjede protiv rukometaša, lagano su arhivirali u svoju korist i preostale dvije utakmice protiv vatrogasaca i malobalunjera. Stoga je za ukupni poredak bilo bitno kako će završiti međusobni okršaji navedenih ne-vaterpolista!

Tu su najveću spretnost i znanje iskazali momci čiji je sport najbliži ovome – rukometaši Hrv. Dragovoljca. I dok su im malonogometaši gadno prijetili do samog kraja utakmice, a onda pali u snazi te izgubili 10:6, vatrogasci su bili još nezgodniji te su im odnijeli zasluženi bod. Kako u međusobnom srazu ovih potonjih u prvom kolu nije bilo pobjednika, tablica je na kraju ovako izgledala:

1. VK Korenat 9
2. RK Hrv. Dragovoljac 4
3. DVD Dalmacija 2
4. MNK Sv. Josip 1


prvenstvo svita

RUKOMET

Kao što se realno očekivalo da će vaterpolisti osvojiti maksimalan broj bodova u „svojoj“ disciplini, tako je bilo i realno da Dragovoljci pobjede u svim svojim okršajima u „njihovoj“ disciplini.

Nakon što su im malonogometaši u prvom kolu skoro iznenađujuće odnijeli bodove, u preostalim svojim tekmama rukometaši su bili puno ozbiljniji i odgovorniji, pa, usprkos odlično pruženom otporu i od strane vatrogasaca i od strane vaterpolista, pitanje pobjednika i bodova nije bilo dvojbeno – 3 pobjede i 9 bodova za Dragovoljce.

U ostalim dvobojima veliki dvoboj vodili su malonogometaši i vaterpolisti. Iako su u međusobnom srazu bolji bili malonogometaši, na kraju su osvojili samo bod protiv DVD-ovaca, koji su izgubili tijesno još u prvom kolu od Korentovaca, pa je poslije svega „rukometna“ tablica ovako izgledala:

1. RK Hrv. Dragovoljac 9
2. MNK Sv. Josip 4
3. VK Korenat 3
4. DVD Dalmacija 1


prvnestvo svita


MALI NOGOMET

Mali balun se, naposlijetku, pokazao kao najneizvjesnija i najnepredvidljivija disciplina ovog našeg četveroboja. No, to nije za čudit se. Ionako u ovom našem kraju svi skoro igraju mali nogomet. Bilo rekreativno, bilo ozbiljno...

Nakon što su se u prvom kolu utakmice odvile manje-više očekivano (pobjede Dragovoljaca nad vatrogascima i malobalunjera nad Korentovcima), uslijedila su prva i jedina iznenađenja ovog turnira. Prvo su vatrogasci iznenadili favorizirane Sangiuseppeovce zasluženo im otrgnuvši bod, a rukometaši su sigurno pobijedili Korentovce.

Zatim su DVD-ovci ohladili i vaterpoliste, a veliki derbi Dragovoljac – Sv. Josip završio je neriješeno, iako su rukometaši dugo vodili, onda pred sami kraj i gubili gol razlike, pa na kraju ipak izjednačili.

Naposlijetku je tablica u ovoj disciplini bila slijedeća:

1. RK Hrv. Dragovoljac 7
2. MNK Sv. Josip 5
3 DVD Dalmacija 4
4. VK Korenat 0


prvenstvo svita

Stvarno treba reći da je rijetko tko ovakav rasplet mogao predvidjeti, ali... zato je bilo gušt doć gledat sve ove okršaje i oni koji su ih propustili imaju uistinu za čim žalit! No, uvik im ostaje da nam se pridruže dogodine... Sigurno neće bit lošije nego ove, a ove je već bilo totalno ludilo!

Kad se sve skupa zbroji, pobjednici su bili svi!!! Ali, to stvarno je tako – pobjednici smo svi jer smo smislili ovako nešto ludo, a lipo i zanimljivo!

Zamislite, bilo je ljudi koji su jedva čekali da dođe vikend, pa da mogu doć gledat sve ove naše egzibicije, a uopće nisu direktno vezani ni za jedan od klubova.

prvenstvo svita

Mislim da to dovoljno govori samo za sebe!

No, ipak, evo i konačne tablice za kraj ( da rukometaši mogu vadit mast vaterpolistima :o) ):

1. RK Hrv. Dragovoljac 20
2. VK Korenat 12
3. MNK Sv. Josip 10
4. DVD Dalmacija 7


Ljudi, vidimo se dogodine u isto vrime na istom mistu...

ribaska fešta