You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Novi bodovi iz Rijeke!

Kadeti RK HDRijeka, 10.4.2005.
9.KRUG 1.HKRL

RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK KVARNER  29:30  (17:10)
RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK ZAMET  38:36  (22:15)

Jedno od nezgodnijih gostovanja u Rijeku sada je već iza kadeta "dragovoljca" koji ni ovog puta nisu otišli u punom sastavu. Bez ozlijeđenog organizatora igre Ćoke svaki bod osvojen na vrućem terenu u Istri zlata je vrijedan, uknjižena su 2 iako se vrlo lako moglo i do sva 4..ipak...
RK "Hrvatski dragovoljac" - RK "Kvarner"  29:30  (17:10)

RK "Hrvatski dragovoljac"
I.Jerčić; J.Mladin; Lažeta (2); Siničić; J. Tokić (11); Ercegović (8); Ðurić (1); Klarić; Pleić (5); Grubiša; Pandža; V. Jerčić; Marčić (1); Perić (1);
Trener: Krešo Glavica
Pom.trener: Ivica Petrina-Ðenđo

RK "Kvarner"
Lamza; Ilipović (9); Čeko (3); Kružić (3); Zelić (10); Vukelić (5); Diklić; Kranjac; Briški; Lončarić; Gulija; Pribanić;
Trener: Željko Mikulić

Otvaranje utakmice bilo je kao iz snova. Unatoč dalekom putu i napornoj noći, kadeti dragovoljca odigrali su 1. poluvrijeme briljantno, jedno od boljih u zadnje vrijeme.

Na samom startu su poveli 7:1. U daljnjem tijeku održavali tu prednost do 14:6. Obrana je funkcionirala odlično, napad učinkovit sa vrlo malo tehničkih pogrešaka. Tokić, Ercegović i Pleić bili su nositelji igre.

U poluvremenu, u svlačionici se upozorilo na moguće promjene strategije kvarnerana i zamke koje se mogu pojaviti te su igrači dobili upute kako odigrati 2. poluvrijeme.

Međutim, kao da je odjednom nastala blokada u glavama svih igrača "dragovoljca" koji se nisu uopće pridržavali danih uputa. Kao da je skroz jedna druga ekipa istrčala na teren, omamljena, valjda već sa mislima kako je utakmica dobivena.

Zalijepljena su odmah 2 "flastera" na nositeljima igre Tokiću i Pleiću što je uzrokovalo raspad sistema ostalih pojednica na terenu kako u obrani tako i u napadu.

Nekoncentriranost, brzopletost i neaktivnost u igri bez lopte na širokom području rezultiralo je nervozom, tehničkim greškama, izgubljenim loptama, promašenim zicerima te olako primljenim golovima. Prednost se polako topila da bi se u samu završnicu ušlo u egalu što su kvarnerani uz naklonost Fortune okrenuli u svoju korist.

Rezime bi bio: 1. poluvrijeme-savršeno; 2. poluvrijeme-katastrofalno.RK "Hrvatski dragovoljac" - RK "Zamet" 38:36  (22:15)

RK "Hrvatski dragovoljac"
I.Jerčić; J.Mladin; Lažeta (8); Siničić (2); J. Tokić (9); Ercegović (9); Ðurić; Klarić; Pleić (8); Grubiša; Pandža; V. Jerčić; Marčić (1); Perić (1);
Trener: Krešo Glavica
Pom.trener: Ivica Petrina-Ðenđo

RK "Zamet"
Pešić; Vukas; Golubović (1); Žarković (5); Biondić (5); Milat (1); Laidić (8); Tintor (8); Arbanas (8); Nižić; Novaković;
Trener: Tadej Široka

Nakon prve utakmice očekivala se bura u svlačionici, no nije je bilo.

Igrači su bili dovoljno svijesni svojih pogrešaka te se nakratko pokušalo učiniti sve da se ekipa psihički stabilizira te da se pokuša ući u sljedeću utakmicu kao da se ništa nije dogodilo.

Nakon datih savjeta o igri Zameta te kratkih uputa pojedincima što i kako odigrati, otišlo se na zagrijavanje koje je bilo vrlo ozbiljno i predano te se na licima ranjenih dugoraćana mogao vidjeti žal za propuštenim ali i odlučnost i želja za nadmetanjem protiv Zameta.

I ponovno ista pjesma, odnosno kao da je netko preslikao 1. poluvrijeme iz utakmice sa Kvarnerom. Ponovno +7, ponovno se ukazalo na moguće greške, zamke i varijante u poluvremenu u svlačionici i ponovno 2. poluvrijeme kao protiv Kvarnera.

Ista taktika Zameta kao Kvarnera u prošloj utakmici, 2 "flastera" na Tokiću i Pleiću navjestili su ponovno dramu na Kozali. Živčani slom prijetio je vodstvima obiju klupa ali i službenim osobama za zapisničkim stolom te solidno popunjenim tribinama. Svaki potez, udarac na gol ili obrana, na obje strane, mamili su uzdahe te poklike publike.

Uporni riječani došli su na 33:33 zahvaljujući isključivo udarcima sa krila dok su dugoraćane u tim teškim trenucima predvodili Ercegović, Pleić i Lažeta dok je na drugoj strani briljirao korpulentni ali eksplozivni vratar Pešić koji je skinuo nekoliko zicera dugoraćanima te na taj način osigurao dramu.

No, i da dugoraćani imaju konja za utrku, u trenucima sa igračem manje, te nakon promašenog sedmerca Pleića, pokazao je i ponovno dokazao vratar dugoraćana Jerčić te kada je bilo najpotrebnije skinuo 2 zicera i to sa krila dok su na drugoj strani ovu itekako važnu pobjedu osigurali danas ponovno izvrsni Ercegović te jocker sa klupe Perić. Bodovima se u zube neće gledati iako se moglo do sva 4, no što je tu je.

Još su 2 kruga do kraja sezone te će se tek tada moći dati konačna ocjena, koja se ionako već nazire, ali i unatoč činjenici da "dragovoljci" osim u 1. krugu nisu nikako nastupali u punom sastavu, što daje dodatnu težinu svakom osvojenom bodu, bilo kući ili u gostima.